Classic testi: Renault Gordini

Classic testi: Renault Gordini

1093 Dauphine, R8 ja R12: kolme johtava moottorit tallennettu ‘G’ Gordini ja niiden sininen tai valkoinen raidat antaa ne pois. Olemme keränneet Alcaniz ja Otimme sen kaksi rataa: Guadalope ja Motorland. Jännittävä!

Renault Gordini

Renault Gordini

Renault Gordini

Renault Gordini

Vanha piiri Guadalope, Alcanizin. Se on hieman yli puoli keskipäivällä. Tuolloin kaupunki alkaa pitää taukoa. Lapset ovat jo jättäneet koulut ja kuka enemmän ja kuka vähemmän pysäyttää hänen aamulla urakka valehdella jotain vatsa ja levähtää. Paikallinen poliisi tietää, että ajo keskustan kaduilla sitten matalan intensiteetin kunnes kolme iltapäivällä, kun he palaavat taas tulla kohuun. Leikata liikennettä, se on paras.

Renault Gordini

Esteetön autolla, kuuluisa Cork nousu, Kuvaan takana Parador yläosassa vuoren, vaikuttava. Vuodesta käyrä parturi, n ulostulon Zaragoza Bridge, Se on joustava, joka tehtiin perusteellisesti. Ángel Martínez on ajaa monta kertaa sen piiri‘Usko tai älä, meidän on edettävä kevyesti. Se on erittäin tekninen kustannuksia. Annat täydellä kaasulla ja liittyy useita erittäin nopea: vasen, oikea ja vasen. Sinun täytyy tehdä oikea paikka käsitellä hyvin. Täällä tehokkaampia autoja, kuten tässä tapauksessa R12 Gordini, oli etu. “

Huipulla, moderni roundabout häiritsee vasenkätinen sairaala, josta on näkymä pääasiassa suora, missä ulostulo oli. Nykyään se on mahdotonta löytää selkeitä autojen tiellä ja pysäköity molemmin puolin. Tämä pitkä suora päättyy risteykseen, ilman mitään viittausta metalliaidat tai merkkejä, ei sano mitään. kuitenkin Se oli kaikkein kuuluisin piiri käyrä: Tällä Embudo. Puolestaan ​​135 asteen, kaventuminen mukana. Siellä päättyi uraa monet kuljettajat, täysin heikensi auton.

Sieltä laskeutuminen tulee hyvin nopeasti kohti aluetta Monegal -a käyrän käytetään olla hyvin liukuvasti, ensimmäinen juoni ne laitetaan 90- ja härkärinki. Valokuvana, on vaikea nähdä, missä olemme. Se voi olla mikä tahansa kadulla tahansa kaupunkiin. Käänny vasemmalle sillan jälkeen Caspe, asenna takaisin valokuvaus archiperres. Astuimme alue, joka kulkee rinnakkain joen Guadalope. Se on nopein osa radan, jossa hän voisi edetä rohkeammin kuin mitään muuta, koska et koskaan pyörä suorassa ja sivumarginaalit taloja toisella puolella ja kaide joen toiselle. Raskas jarrutus Zaragoza Bridge on oikeassa kulmassa, joka tuo meidät takaisin nurkkaan parturi jossa aloitimme erityisesti “sylissä.

Renault Gordini

Mutta olemme Alcaniz, ja pienetkin pullonkauloja, jotka ovat aiheuttaneet tai olla huonolla tuulella halusimme syys töissä naapureitaan. Motorland urheilukeskuksesta on toinen tarina. Nykyaikaisempia, turvallisempaa, mukavampaa toisen osan kuvauksissa ja testaa kolme parasta ‘pommeja’ Renault. Eilen ja tänään: Guadalope ja Motorland.

Dauphine 1093

Niistä kolme ranskalaista ‘pommeja’, joka teki räjähtää Alcaniz, tämä oli suurin paineaalto, joka tuli mieleeni. 1093 on enemmän kuin Dauphine Gordini -version Export- A ‘rasva’ kaasuttimen ja muutama ylimääräinen hevosia. Suorittaman käsittelyn työpajoissa itsessään Billancourtissa radikaalisti muuttaa käyttäytymistä, suorituskykyä ja lopulta ajo muistuttaa Espanjan -Dauphine Ondine ja perhe Gordini- todistettu, paradoksaalisesti, samalla paikkakunnalla ja saa kaksitoista.

Renault Gordini

Andrés Ruiz kertoo hänen kommentit: ‘Yksi Dauphine se kunnolla’. Ei vain hän juoksee, jarrujen ja on otsaa, että jos he olisivat halunneet ‘dauphinistas’ espanjalainen hetki; Yllättävintä on, että Voit ottaa sen minne haluat, miten haluat. Se on jalo, totella ohjauspyörän, ohjaus on suora tarpeeksi, huiput pyörän jälkiä liiallisesta laatikko- kevyesti liikkuva ja ellei tarkoitus haetaan kuljettaja tai muu räikeän go ‘desmelenao’ perse on sivuston. Onko “auton leskien? Ha! Operaattorin hiekkasäkkien edessä tavaratilassa? Ha ha! Paino, aina ja kaikissa olosuhteissa, on vihollinen ja se sanoi Ettore Bugatti.

Tiukka pellit, leikata jouset, paksumpi stabilointiaine -12 mm- ja vahvikkeet sillat oli resepti maagisen älykäs. Niin se helpotti, pitkälti, että ‘vilkkaus’ on paljon arvosteltu puolustus, joka oli mitään muuta syytä kuin positiivinen lasku, joka vei ulkopuolella pyörän kääntymisen aikana ja tukea, joka on tehnyt saada sisäänpäin. Tietenkin, taipumus Yliohjautuminen jatkuu, mutta parempi Pisa. Vasten takamoottori ripustettu akselin takana ja kapea renkaat … fysiikan lait eivät voi valittaa ja parhaimmillaankin voidaan ennustaa ja yrittää vähentää vaikutuksia, kuten on asian laita.

1093 syntynyt kilpailuun ja se näyttää paitsi apu- valot ja sisustus, sen jälkeen, olisi tunnistaa urheilu Renault: kaksi ensimmäistä sininen ‘likainen’, kuten tässä ja sitten valkoinen pitkittäinen raidat valkoinen yhdistettynä sininen Ranska ja ominaisuus R8, 12 ja peräkkäiset. Pyytämät François Landon johtaja Régie kilpailun tuli tilalle 4CV 1063 palkinnon saaja, voittaja Monte Carlo ja Le Mansin 24 tunnin ajo muun kansainvälisiä kilpailuja. Talon insinööri Fernand Picard, yhteistyössä Ranskan valmentaja Autobleu tarkistetaan ja hienostunut Dauphine Gordini soveltamalla useita parannuksia.

Takana ‘G’ kaiverrettu sylinterikannen kansi on ‘harjattu’ sylinterikannen, erityinen Corty aluksella, nitrattu venttiilit suurempi halkaisija ja kaksinkertainen jousi kukin, korkea puristus männät, tasapainoinen kampiakseli, cross-kamerat,

jakelu ketjupyörät suurempi halkaisija, yksi Solex kaasutin 32 kahden suodattimen rungon Tecalamit ilmaa ja pakosarjan ja saanti on erityisesti suunniteltu Autobleu. Lukuina: 55 hv at 5600 rpm moottorin, joka kehittyi +33,5-5000

ennen kuin menee mukaan veitsi.

Renault Gordini

Ja huomaat! Dauphine tuli ketterä ja leikkisä matkailu, voit kuvata selvästi yli lainmukaiset rajat ja nauttia suuri aika sellaisessa buzzard kuten karting piiri Motorland. ei vain voi, vaan rohkaisee kiirehtiä suhde toisensa jälkeen saada mehut virtaa. Muuta neljä serial suhteita riittää ja helppo tajuta. Osoitteen, sileä, ja olemme ilmoittanut, hyvin paksu urheilun ohjauspyörä; ja paikkaa, samoin kuin hiljaisimmista veljekset, joten älä odota niitä parempia tilalle …

Itse myös jatko optimistinen nopeusmittari noin 180 km / h -The numerot simuloivat maalattava ja täydentävän cuentavueltas käsi sijoitettu vasemmalle. Täydentämällä yleistä tasapainoa, joka on kuparia joutui jättämään Fiat 850 Abarth vastaan, Mini Cooper ja BMW 700, jarrujärjestelmän myös hiottu aikana vain kaksi vuotta valmistuksen. Hän aloitti varustelun uuden lamellityyppinen ennen ja lokakuussa 1963 rummut, levyt kaikkiin neljään pyörään.

Veljekset Burgosin kuuluu ensimmäisen erän.

R8 Gordini

Kolme on tunnetuin, haluttu aikaan ja joka Hän on tuonut meille pään kunnes olemme nähneet yli ja päällä. Yli vuosi on laajentanut ‘toiseksi’ restaurointi, joka alkoi työpajoissa Ranskan asiantuntija Colombo ja totesi muutama kuukausi sitten Ángel Martínez, Alcaniz. Espanjassa se saapui 1967 ja 1969 alkoi ura, joka johti hänet kulkea kädestä käteen ja kokea vaikea muutosta: ladataan 1296 cc moottori, madalluksen, turvallisuus häkki, laajentaa evät, Keventää tunkki tukea ja muita toimintoja enemmän tai vähemmän sidoksissa manuaalisen caseras- valmisteita ‘Tee se itse’.

Renault Gordini

Muun muassa hän muistutti Emilio Rodriguez Zapico osallistunut useisiin ralleja: hän pätevä, esimerkiksi neljännen 3 tuntia Montjuicin (1969) ja voitti Rallye I José León de Carranza (Cádiz, 1970). Sitten luvun, hallussa Jaime Sornosa ‘Correcaminos’, hän juoksi useissa nimityksiä MM Historic Espanja.

Jo luvulle, ensimmäinen pelastaja, Jerónimo Vidal, havaittu tulos että tapahtumarikas elämä kilpailussa. 8G 1300 kirjaimellisesti tehneet joitakin kettuja: oksidi, laastarit siellä täällä, paksu tervan lattialle, ei alkuperäinen osien ja muiden särkyi ja siten pelottava ja niin edelleen. Hän heitti tuhansia tunteja ‘Jero’ suoristaa sen omin käsin ja taiteen.

Burgosin veljekset olivat hänen kanssaan muutama vuosi sitten ja totesi, että vaikka ensimmäisen osuuden ‘Jero’, ei ollut sataprosenttisesti. Joten, nosturi ja Ranskassa, suoraan Colombo työpajoja. Siellä on täysin riisuttu ja kuoren tarkistetaan -in erityisesti useita kehon vahvistuksia Gordini, olennainen osa tätä mallia. Nivelet pystysalkoihin pyöräkoteloiden tukee vakaaja ja ohjauskopin, baari matala-moottori … muutamia. Kaikki siivottu, kotiuttaminen Alcaniz, asennus ja käyttöönotto on koordinoinut hyvin nuori nuorempi Ángel Martínez.

‘Et voila!’: uudelleensyntymää aikaan. 8G jälleen kateellisia ‘renaulistas’ ja sedan Amédée Gordini rotuja ja Régie keksittiin markkinointikikka. Tietenkin ensimmäinen vertailu syntyy spontaanisti Espanjan R8 TS, mutta jos molemmat ovat Renault ja polkuja sen ympärillä yhden tuotemerkin juomia luotiin lähtömaahansa, hieman enemmän. Tietenkin he jakavat tekninen konsepti, mutta yksityiskohdat ovat syvällisiä eroja.

Moottori 1300 puolipallon pään, antelias lahjoitus kaksi vaakasuoraa Weber, kanssa öljynjäähdyttimen ja kaikki; laatikko viisi suhteita, dual takaiskunvaimennin palvelee Alppien A110 ja sanoi -vahvikkeet avainkohtia kehyksen, kaiken tämän ja paljon pienet yksityiskohdat tekevät muut auton 8g: iloinen, vakaa, helppo ajaa ja erittäin hauskaa. Riittävän jäykkä tenérselas tietyissä olosuhteissa ja myötätuulessa, vaikka joitakin tehokkaita 911.

Renault Gordini

Löysin sama erot 1093 ja Espanjan Dauphine Dauphine rodun välillä 8g ja R8 TS vain kerrottu. Ymmärrän kiukuttelut että ‘simquistas’ hetki Andrew; että ‘ochoteesista’ yleensä. Se on tasapainoinen -The apupolttoainesäiliön 25 litraa edessä runko Help-; työntää kova -jos 1000 metriä, esimerkiksi Mini Cooper nöyryytetty S, NSU TT ja meidän Istuimen 1430 ‘Potenciado’- ja se on päässyt lähes 180 km / h. Ja kaikki tämä ilman liikaa melua: hidastuu niin kuin pitääkin, kuljetetaan pois hieno, uhraamatta synnynnäinen Querencia antaa takana, Se on erittäin ketterä ja tehokas hiirihaukkoja polkuja. Voi, jos kateus oli silsa!

R12 Gordini

Toisin kuin platoninen rakkaus, joka sai aikaan 8g tällä puolella Pyreneillä, R12 Gordini kuitenkin puolet ja puolet. Tässä se oli vähän tunnettu ja vielä vähemmän houkutteleva malli. Syntyminen ‘FU’ sai meidät lentää nationalistisen lippu ja Espanjasta tuli ‘seatista’ urheiluareenoilla. Totuudenmukaisesti, eikä Ranskassa hän saavutti menestystä edeltäjänsä. Riippumatta urheilun taitoja, vihollinen olisi kotona ja leikata hänen lentonsa Renault 5 tuskin otetaan pois. Silti se oli mitä sanomme ajalta: yksi R12 ‘kuin sen pitäisi olla’ varten uhrautuvasta kuljettajille tai yksinkertaisesti kilpa R12 valmistamilla itselleen turhaan vaivaa tehdä saman toiminnon R8.

Renault Gordini

Kuten 1093 ja 8g, hän alkoi myös alustasta suurta joukkoa sedan, asti kaikki on hyvin. Mutta ero oli sellainen sedan. R12 oli matkustaja on yli neljä metriä leveä, mahtuu viisi ihmistä, hyvä boot ja … etuveto. Suuri porvarillinen perheauto että lähestyi este 1000 kiloa; eli norsun jalat savesta.

Tämä ja silti yhteiskunta Amédée Gordini Renault perusteellista työtä ja onnistunut tanssia että proboscidio. Avain pala olisi tietenkin, moottori. Italian-ranskalainen insinööri valitsi R16 TS 1600, hän hyväksyi kaksi Weber 45 tuplaa, puhdistettu siellä täällä ja onnistui keksimään suorituskykyä 125 hv at 6250 rpm SAE. Vertailutiedot, paras FASA-R12 TS 1.400- kehitetty 70 hv. Loput prosessin gordinización “keskittyi asennus vahvistetulla kytkin, jarrut ja pyörät tuuletettu -delante- 5,5 tuuman levyt kurkku, pienempi keskeyttämisiä säästää painoa kuin mahdollista. Ja kuten useimmat oli tarkoitettu Cup piiri, Régie ja toimittaneet heille urheiluistuimet ja turvakaaret. Valmis ajettavaksi.

Yksi näistä on Ángel Martínez. Aletines toi heidät Apocrypha standardia eikä ole koskettanut mitään muuta tehdä sääntelyn yleinen asetettu. Sen lisäksi, tarroja, joka ei ole halunnut peruuttaa, valkoiset raidat sinisellä ominaisuus Ranskassa, Targa pyörät ja sumuvalot vakiona antaa ripaus ‘kilpa’. Suljettujen ovien takana, ne kiinnittää huomiota paksu putket häkistä ja kolmipuolainen ohjauspyörä, samanlainen R8. Loput on mondo R12 ja lirondo, ylimääräisiä relojitos veden ja öljyn lämpötilan ja nopeusmittari, joka saavuttaa merkintä 200 km / h.

Renault Gordini

Ja tosiasia on, että tavallista optimismi nämä kellot, melko lähellä hänen täytyy kävellä neula päästä tästä määrästä. Virallisesti maksiminopeus on 185 km / h. Koska R12G ääniä ja toimii tosi. Ilmanvaihto jarrut etuakselilla lopettaa työnsä ihmeitä päässä ja muoto. Mutta toisin kuin hänen kaksi vanhinta sukulaisia, se ei mene hiirihaukkoja osia. He tuo esiin ‘itsepäisyys’ ei saada puhtaaksi kulmissa. Etupää voitot näkyvyyttä ja tulee aina johtaa hyökkäystä, eli leikkii massa siirtoja, tasapainottaa sitä ja heittää sen oikeaan aikaan. Työskentely ohjauspyörä on vahvempi ja raskaampia.

Onneksi suspensiot tehdä melko kiinteä pöytä, vakaa ja vähemmän kömpelö kuin ajattelin etukäteen. Se osoittaa, että nopea piirit kuin Magny Course sen elinympäristö. Kuitenkin rallia, vaikka kokemus ja käsissä asiantuntija kuten Jean Ragnotti syntyäkseen timantti merkki, onnistui siirtämään kymmenes viides ainoa virallinen R12G osallistuminen Monte Carlo-ralli.

Adblock
detector