Autoja muiston Renault 5 Turbo, Turbo ja GT Turbo Cup

Autoja muiston Renault 5 Turbo, Turbo ja GT Turbo Cup

Etu moottorit, takana tai keskellä edessä, ja etu- tai takaveto. Renault 5 Turbo, Turbo ja GT Turbo Cup olivat hyvin erilaisia ​​… mutta kaikki autot olivat legendaarisia.

Renault 5 Turbo, Turbo ja GT Turbo Cup: Kolme legendaarinen urheilu

Renault 5 Turbo, Turbo ja GT Turbo Cup: Kolme legendaarinen urheilu

Renault 5 Turbo, Turbo ja GT Turbo Cup: Kolme legendaarinen urheilu

Renault 5 Turbo, Turbo ja GT Turbo Cup: Kolme legendaarinen urheilu

Jos joku muu kuin amatööri kuunnella kysymykseen “juo tai läski?” … tietää, mitä mieltä olet. Te, kyllä, ja useimmat ymmärtävät, että mitä yleensä seuraa lauseita kuten “olen nähnyt viisi turbo”. Kun puhumme nopea täsmentämättä ilmaisussa “viisi turbo“He voivat saada nämä kaksi … ja Lisäksi, GT Turbo. Samankaltaisuus heitä ei mennä paljon pidemmälle nimi.

Renault 5 Turbo on syntynyt

Renault 5 Alkuperäinen Turbo Hän oli aluksi suunniteltiin 1975 kilpailla rallin MM, sitten hallitsee Lancia Stratos. Ajatuksena oli laittaa moottori taka keskiasennossa, mitä he pitivät useita vaihtoehtoja (mukaan lukien ilmakehän V6) ja edes ajatellut AWD. Lopuksi, valinta oli estää Sierra Gordini sylinterikansi, turboahdin, mekaaninen injektio, vaihteisto ja moottori V6 PRV RWD. Jos Renault oli valinnut keskimoottorinen auton turboahdettu takaveto (kokoonpano, joka olisi paras ryhmä B vuosikymmen myöhemmin) ja mahdollisesti Tänään olisimme puhua hyvin vähän Audi Quattro ei näy vasta 1980 (turbo ja AWD, mutta moottori on edessä).

Alpine laitos Dieppessä Michel têtu Hän leikkaa takana kaksi R5 aseellinen moottorisahalla asentaa apurunko joka tukisi moottori ja vaihteisto. Ei paljon oli säilynyt alkuperäisestä R5, ei sisällä eikä ulkopuolella. Tuloksena oli ensimmäinen prototyyppi, musta, valmistui vuonna 1977. Vuotta myöhemmin Renault esitteli toisen prototyypin näyttely Pariisin autonäyttelyssä ja vuonna 1980 lopullisessa versiossa. Moottori vihdoin K Jetronic injektio Bosch, turboahtimen Garret T3 joka pyrki sekoitus, puristetaan 0,84 bar ja johdettiin välijäähdyttimen huonosti sijoitettu pituussuunnassa vasemmalla puolella. In Vakiokokoonpanossa puristussuhde oli 7-1 ja suurin teho 160 hv 6000 rpm.

Renault 5Tämän jälkeen ensimmäinen versio tuli Renault Turbo 2, 1983. Se erosi siitä, että oli enemmän elementtejä otetaan suoraan Renault 5 ja kevennetty vähemmän komponentteja. Vaikka moottori oli lähes sama ja painoi 30 kiloa enemmän, hyödyt olivat käytännössä samat.

Käännä Turbo Cup

Jean Terramorsi ei ajatella pelkästään kilpailun, kun se käynnisti Turboahdettu moottori kehittäminen. Kuten 70-luvun lopulla, vetovastus, Formula 1 ja rallit kulutetaan kaikki voimavaransa, Hän ei käynnistänyt vuoteen 1982 Alpine Turbo (Turbo Cup Espanjassa), Successor ilmakehän R5 Alpine. Kuten muutkin alueen, Alppien / Turbo Cup oli Taka keskiasennossa pituus- (etuakselin takana ja edessä kuljettaja) ja etuveto, mekaaninen järjestely, joka peri Renault 5 4. lohko ja pää oli lähes yhtä suuri kuin 5 Alpine / Cup, mutta eivät ole keskenään vaihdettavissa. Toisin kuin 5 Turbo, kompressori tavoiteltavaa seos Weber kaasutin ja suurin ahtopaine oli 0,62 bar. Hänellä ei ollut välijäähdyttimen, vaikka lopulta syntyi keksintöjä laatijoiden käyttää sitä. Jossa puristussuhde 8,6-1, Se saavutti 110 hv 6000 rpm.

… Ja GT Turbo

GT Turbo teillä poikittainen etu- moottori ja etuveto. Moottori on myös Sierra, mutta kiila pää rinnakkain venttiilit, puhallus kaasutin (sijaan aspiroidaan) ja turboahtimen Garretin T2. Puristussuhde oli 7,9-1, vähemmän kuin moottorin Alpine / Turbo Cup (jossa on puolipallon muotoinen pää); mutta suurin puhalluspaine ja välijäähdyttimen 0,7 sallittu teho saavutetaan 115 hv joka ensimmäinen versio. Tämä moottori oli taipumus räjähdykseen Renault korjattu toisessa versiossa uudella sytytys ja sytytyksen anturit tehokkaampaa, mikä edistynyt mahdollista. Kanssa, että vesi jäähdytetään turboahdin ja useita muutoksia (kaasutin Weber ensimmäinen Solex myöhemmin) sai 5 hv ja vaikka suurin vääntömomentti oli sama (168 Nm), toisessa versiossa pysyi vakiona välillä 3750 ja 4750.

Renault urheilu 80On paljon helpompi verrata Alpine / Turbo GT Turbo Cup ja toistensa ja vastaavien mallien aikansa, Renault 5 Turbo mitään muuta. Näkökulmasta katsottuna ajo, GT Turbo oli suurempi kuin Turbo Cup pääasiallisesti mukaan alustan. Turbo GT oli hieman vähemmän hidas suuntaan Turbo Cup ja lyhyempi akseliväli, muutti suuntaa helpommin. Muut edut GT Turbo oli huomattavasti tarkempi siirtymistä, parempi jarrut ja istuimet, jotka pitivät enemmän (mutta ei paljon). Itse asiassa, nämä erot olivat painavampia ajettaessa nopeammin kuin moottori, vaikka viive vaste oli suurempi Turbo Cup.

GT Turbo, nopein luokassaan

Vertailevissa, voittaa nykyaikaisin, mutta jos teemme sen heidän ikäisensä, Turbo Cup on selvästi parempi. aikaisemmin 80 ei pieni urheilua yhtä tyydyttävänä kuin Alppien / Turbo Cup. ensimmäinen Ford Fiesta XR2 eikä lähestyi ja vaikka Golf GTi VW Se oli vakaampi, ei niin nopeasti. Lisäksi mitä se maksaa Espanjassa, voisi ostaa Turbo Cup ja muuttaa sen ryhmä 5.

GT Turbo oli edelleen nopein luokassaan, jopa enemmän kuin Fiat Uno Turbo. Autopista testattu tuolloin yksikkö putosi 29 sekunnin kilometrin päässä seisoo alusta, ja se oli ulottuvilla harvoja autoja tuolloin. Mutta vaikka toinen versio, jossa on alennettu kehon ollut yhtäkään tarkkuutta eikä ketteryyttä Peugeot 205 GTi 1,9, ei niin helppo mennä nopeasti kuin VW Golf GTi.

Renault 5 GT TurboLähinnä asia Renault 5 Turbo oli muitakin ralliautoja Keski moottori ja takaveto, pääasiallisesti Lancia 037 (Jonka kanssa hän elää kauemmin kuin Stratos). Street versiot olivat lähellä suorituskyvyn ja hinnan mennessä Renault maksaa paljon vähemmän. Vuonna rallit, voittajat 037 on parempi, mutta sinun on otettava huomioon, toisaalta, suurin ero resurssien ja asiantuntemuksen välillä Renault ja Lancia-laitteet; toiseksi, että Jean Ragnotti oli hyvä lentäjä asfaltin mutta ei niin täydellinen kuin Alén o Röhrl. Versioissa katu, Renault 5 Turbo maksaa alle puoli Audi Quattro ja se kiihtyi lähes sama, vaikka erotus tehon (160 hv vastaan ​​200 hv).

Lyhyesti sanottuna, on jotain, että kaikki kolme on yhteistä viisi turbo: Ei ollut en mitään niistä ei ennen eikä jälkeen. On selvää, että asiassa Renault 5 Alpine Turbo / Turbo Cup vaan, vaikkakin vähemmässä määrin, ei GT Turbo. Muut pienet autot turbo, kuten Fiat Uno tai Ford Fiesta ollut yhtäkään sama tunne ja sama vastaus. Se oli mukavaa kauan kuin sitä kesti.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Renault 5 Cup ja Alpine

Autoja muiston Peugeot 205 GTi ja Rallye

Autoja muiston Pegaso Z102

Adblock
detector