Først Test: Jaguar XE-S 3,0 SC, kompakt og sporty

Kontakt: Jaguar XE-S 3,0 SC, kompakt og sportyKontakt: Jaguar XE-S 3,0 SC, kompakt og sportyKontakt: Jaguar XE-S 3,0 SC, kompakt og sportyKontakt: Jaguar XE-S 3,0 SC, kompakt og sporty

Jaguar XE er den mest ambisiøse enkelt stykke utvikling i de umiddelbare planer av Jaguar å klart øke sin produksjonsvolum. Stokk figur som ville fjerne merket fra dagens nivå på 'liten produsent' er en halv million biler årlig blant sine modeller. XE medlemstall på D-segmentet, i prinsippet langt mer sannsynlig å spre rammen av sine andre produkter i de senere år, og bør posibilitarlo. Og for montering, har Jaguar ligere redesignet britiske Soli fabrikken, tidligere brukt av Rover og Land Rover.

Jaguar XE-SI utgangspunktet er den nye Jaguar en fire-dørs sedan RWD, selv om Sportbrake versjon mer luftet sin bagasjeplass tilgang er en logisk forventning. Også, dens lengde og inneholdt linje legeme i likhet med en kupé bestemme en ikke sjenerøs romslighet hvilket sted som fireseters sports sedan, uten store konsesjoner til familien praktiske. Som inkluderer en boot ikke skinner spesielt ikke for sin bredde og for sin enkel tilgang.

Og er at utviklingen av XE har vært ledet av intensive aluminium i sin struktur (75% av monocoque) og søk etter gode aerodynamiske former og omsorg for lav-: Cx 0,26. Hva det har ikke hindret definere en estetisk veldig på linje med andre modeller av merket, og på samme tid med slag eller detaljer hentet fra den rike historiske arv Jaguar. Den effektive ramme, i mellomtiden, er helt moderne, med fremre og bakre suspensjoner multi deformerbart parallellogram.

Ombord den mektigste

Jaguar XE-SI denne versjonen 3.0 med volumetrisk kompressor og 340 hk (Fra 60,919 euro), den prestacional utskytningsrekkevidde, blir kjørehøyde senket 10 mm og bilen kontonummer med variabelt dempe Adaptive Dynamics som det er valgfritt på andre versjoner. En elektrisk styring ærlig oppnådd -Den første slikt Jaguar 2.6 omdreininger av hjulet, og den mest dimensjonert bremser XE rekkevidde fullfører bilderammen. den effektive 'selvlåsende' -effekt dreiemoment berører bremse, Det påskynde svinger oppførsel er til stede i alle XE og Jaguar Drive Control system med fire programmer. Sitert i databladet serien hjul, upublisert i denne kontakten laget i La Rioja, Navarra og Alava, som vi hadde road hjul valgfri 225 / 40-19 foran og 255 / 35-19 bak. Og morsom og demostrativa- ri på Circuito de Navarra, hadde dekket 235 enheter / 35-20 og 265 / 30-20 (alltid med fart kode Y), et alternativ bare tilgjengelig i XE-S.

Forsetene, utvilsomt de som foretrukket i denne bilen, også foreslå sportslighet i alle aspekter. The 'dype' plassering av fører og passasjer i bunnen av velformede sportsseter i skinn / semsket skinn med elektrisk justering, er innrammet av en attraktiv ganske fantastisk bord, en konsoll / tunnel plassert høy transmisjon og en nedre kant av glass kan også ha meget høy, til det punktet at dørpanelene har to forskjellige nivåer av kontrollknappene. En veldig klar visuell detalj er hva Jaguar samtaler 'Riva loop', en kant som passerer brettet til toppen av dørpanelene, utgjør en estetisk nikk til luksus båter.

den klassiske Uttrekkbar drift av automatgir -bare alternativet med V6- motoren gir D og Sport program, og i alle fall å hendler sette tannhjul manuelt. Men den store 'kick' som har motor, til tross for den teoretiske maksimale dreiemoment ved 4500, Den gir god akselerasjon nesten ethvert utstyr, selv om de to er logisk høyere for llanear i hurtig-motor regimer moderat måte. D program for endring ZF er allerede ganske dynamisk i endringene, og beholder selv fanger kraftig når du kjører raske kurver. Unødvendig å si, Sport programmet skjerper finne tjenester og det er nesten overdrevet i forhold der den maksimale ikke søkes. Og så er det Sport Jaguar Drive Control program for å understreke sportsånd sammenbrudd opptrer på flere fronter, for eksempel gass og styring, men spesielt i demping.

Prestasjonsorienterte oppførsel og sportsånd, snarere enn praktisk bruk, SC XE 3.0 er raffinert og komfortabelt, og hvis du kjører innenfor lovens grenser, selv Du kan gi rimelig forbruk.

tekniske funksjoner

motor: Viderelangsgående. 6-sylindret 2995 cc V. (85,4 x 89 mm). Blokker og hoder legering. Kompresjon 10,5: 1. 4 ventiler per sylinder med to overliggende kamaksler per sylinder hode kjededrevet. Direkte innsprøytning og volumetrisk kompressor.

maksimal effekt340 hk ved 6500 rpm.

maksimalt dreiemoment45,9 mkg ved 4500 rpm.

transmisjon: Bakhjulsdrift. ZF automatisk 8-hastighet.

ramme: Forstilling og multilink bakre overlapp trekanter.

vekt: 1665 kg.

bremser: Ventilerte skiver foran og bak (350/325 mm).

dekk: 225/45 YR18 av. Og 245/40 YR18 tilbake.

Dimensjoner: lengde / bredde / høyde: 467/185/142 cm. Battle og ruter 284 og 160/160 cm.

funksjoner

maksimal hastighet250 km / t.

Akselerasjon fra 0 til 100 km / t5.1 s.

urban / ekstra urban / kombinert forbruk11.6 / 6.1 / 8.1 l / 100 km.

CO2-utslipp: 194 g / km.