BMW 330e vs VW Passat GTE: twee plug-in hybrides, met uitzicht

BMW 330e vs VW Passat GTE: twee plug-in hybrides, met uitzicht

De BMW 330e en de Volkswagen Passat GTE plug-in hybrides zijn volledig verslaafd aan elektriciteit, zonder dat worden ze bijna conventionele auto’s.

BMW 330e GTE vs Volkswagen Passat

BMW 330e GTE vs Volkswagen Passat

BMW 330e GTE vs Volkswagen Passat

BMW 330e GTE vs Volkswagen Passat

Het resultaat van deze vergelijking tussen de 330e BMW en Volkswagen Passat GTE Het hangt sterk af van de aanpak die je hebt als gebruiker en wat je zoekt, want we worden geconfronteerd twee verschillende manieren begrijpen plug hybridisatie en beide zijn volkomen geldig. Voor het kopen van een raad ik je goed analyseren van de gegevens die we hebben gemeten en hoe elektriciteit die elke auto heeft beheren en aan te passen aan het gebruik dat u van plan bent om te geven of niet fout gaan.

online gebruikte auto waarderingOnnodig te zeggen dat terwijl de hybride technologie is interessant. echter plug-in hybride technologie niet kan zijn, of afhankelijk van uw behoeften. Ecologisch is het heel goed om een ​​extra volledig elektrische bereik, want u kunt uw auto vervuilt minder in tijden waar anders zou het gebruik van een warmte-motor in de file of de stad, bijvoorbeeld. Het is ook goed, omdat in sommige gevallen kunt u toegang geven tot die, in toenemende mate beperkte gebieden van steden, met u niet te gaan met een benzine auto of normale diesel. Nu, in gedachten houden dat een plug-in auto eenmaal uitgeput de elektrische actieradius, de partij plugin wordt een ballastgewicht (meer verbruik in vergelijking met een conventionele hybride) en de aankoopprijs. daarom de koper moet de vele voordelen die ze hebben te compenseren voor dat specifieke gebruik. Na uitgeput de elektrische lading weinig voor de macht die ze hebben, in vergelijking met een benzine auto zonder hybridisatie van welke aard dan ook, maar meer verbruikt dan het geval zou een gewone hybride, dus niet iedereen zal geïnteresseerd zijn in deze technologie plus je een plek nodig hebt om plug hen elke dag.

VW Passat GTE

Het verschil tussen een gewone hybride en een stop komt voornamelijk voor bij de behandeling van elektriciteit. Terwijl de hybride batterij moet snel laden en lossen, de plug-in hybride heeft behoefte aan meer opslagcapaciteit en genoeg kracht, maar niet zo veel dat de batterij wordt snel opgeladen, die logischerwijs invloed op de laadtijd te bewegen. En hier is waar het grote verschil tussen BMW en Volkswagen Passat 330e GTE. Om hetzelfde type auto in BMW en Volkswagen te bereiken zijn verschillende wegen gekozen. De BMW 3 Serie zet een benzinemotor 2 liter turbo dubbele invoer van 184 paarden en combineert met een andere 65 kW, met een gezamenlijke capaciteit van bereiken 252 paarden. In plaats daarvan, de Volkswagen Passat zet een kleinere thermische motor, een 156 pk sterke 1.4, en een groter vermogen met 85 kW, te bereiken 218 paarden. Voor batterijen beide komen aan zij ion, veel grotere VW in de BMW, met de eerste 9,9 kWh tot 7,6 kWh ten opzichte van de tweede. Deze batterijen bieden de mogelijkheid om een ​​gedeelte uitsluitend voor gebruik op te slaan op elektrisch, met een theoretische autonomie (die de auto als nieuw geladen vormt is niet echt) van 27 km bij 50 km BMW en Volkswagen in, en met de andere hand om te werken als hybriden.

Beide met ronde of opslaan zei hybride elektrische bereik voor gebruik modus wanneer meer geïnteresseerd. Als je uitgeput van de batterij kan worden opgeladen, hetzij in een stopcontact (4,15 Passat uur, 3 uur op conventionele plug 330e) of up, ten koste van de uitgaven meer benzine. De laatste heeft veel praktische, maar geen economische zin, in het bijzonder om later te dragen de benzinemotor gestopt in krappe ruimtes. BMW heeft minder elektrische bereik, maar is in staat om de batterij sneller op te laden, maar de Passat is precies het tegenovergestelde. In beide kun je doorgroeien naar 120 km / h volledig elektrisch. Het werkelijke bereik is afhankelijk van rijden, maar zal rond ongeveer 20-22 km in de BMW en ongeveer 38-40 km in de Passat zijn; U kunt meer doen, maar ten koste gaan heel langzaam en niet met behulp van veel van het klimaat. Zo kunt u, als u woont in de stad en iets minder te doen dan die afstand elke dag, niet naar de benzine motor te starten in de zoveel tijd, de mogelijkheid om de auto te gebruiken elke dag als een 100 bij 100 elektrische het ware. En dit is waar de meeste belangen u een plug-in hybride.

BMW 330e

De BMW 330e heeft een zeer goede en dat zodra lege batterij opladen kan gaan in hybride modus als een Toyota Prius het ware, en als je je belonen efficiënt rijden meer kilometers van extra elektrische afstand. in ruil Het is niet goed ingeburgerd mode om elektriciteit te besparen, want als de batterij minder dan 50 procent in de “Save Battery” modus zonder automatisch te vragen de belasting tot de helft, met de impact die dit heeft op de consumptie. Als u de Passat te redden van het begin, maar in de hybride modus wordt langzaam verbruikt, zodat aan het eind van een lange reis bijna te krijgen zonder elektrische bereik. In de laadmodus duurt het langer om te laden dan zijn concurrent en dat de auto zelf kunt u de intensiteit selecteert load.

In elektrische modus de Passat GTE is veel sneller, naast het hebben van een grotere autonomie, tot het punt dat erin slaagt om van 0 naar 100 km / h in 11.66 seconden versus 17,34 seconden het neemt de BMW. Je gaat niet om races te maken, maar geeft het verschil verve dat tussen een auto en een andere op deze manier. Zodra we laten werken in de normale modus, dat wil zeggen in hybride modus, deze situatie draait zich om en BMW vernietigt de superieure prestaties en dat we de GTE kunnen beschouwen als een zeer snelle auto. verbruik Road is vergelijkbaar in beide, altijd met de uitgeputte elektrische bereik, behalve dat het meer kilometers hebben minder uitgeven omdat de BMW zal opnieuw gebruiken zoveel energie die in staat is om te herstellen. In het kleine stadje Passat motor wint de strijd en beheert voor een verblijf tot 2 liter minder dan zijn rivaal. Met deze gegevens de Passat lijkt meer aan te raden om meer kilometers in de stad te doen, sinds voegt ook elektrische bereik als we op een plug-in hybride hebben gemeten. in ruil Als je prioriteit aan de weg te geven en gewoon naar de stad circuleren ongeveer 20 km ten hoogste de ene ik aanraad is de BMW. In ieder geval, en dit geldt zowel in de stad als je uitputten van de batterij gemiddeld verbruik gaat doen is belachelijk, omdat de media wordt gedaan met een groot deel van de afstand circuleert in nul-emissie.

BMW gedrag Ik vond meer omdat het voelt niet als een hybride. In plaats daarvan de Passat, maar het heeft wat begeleiding in de GTE sport mode en heeft zeer goede prestaties in vergelijking minder duidelijk in zijn ophanging en het toont een beetje gewicht. Uw rempedaal voelen verandert afhankelijk van de modus waarin stromen is niet slecht, maar anders. Er is de veiligheid in de twee en een bijna even comfortabel, Zeer goed uitgerust en betere ruimte in de Passat.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

BMW IPerformance: probeer de plug-in hybride BMW

PSA elektrische auto’s zal 450 km van autonomie

Alle elektrische en hybride plug: Koopgids

Volkswagen Golf GTE: We testten de hybride en sportieve Golf

Adblock
detector