Superprueba: Seat Leon 2.0 TDI / 150 (alle metingen)

Superprueba: Seat Leon 2.0 TDI / 150 (alle metingen)

Enkele wijzigingen waren nodig om hem Seat Leon tot een compact referentie blijven. Rotundo door dynamiek, en nu hun apparatuur is top-notch. Wij analyseren het grondig.

Seat Leon 2.0 TDI 2017 de Spaanse auto-test

Seat Leon 2.0 TDI 2017 de Spaanse auto-test

Seat Leon 2.0 TDI 2017 de Spaanse auto-test

Seat Leon 2.0 TDI 2017 de Spaanse auto-test

Wanneer we praten over de Seat Leon komt om een ​​auto te letten naadloos en van basis powertrains, en is zijn aantrekkingskracht te vermenigvuldigen als we benaderen hogere versies, met de Seat Leon Cupra als het duidelijkste voorbeeld van een van de meest wenselijke compacte sport van het moment. Zonder in te gaan tot nu toe, in het geval van Seat Leon 2.0 TDI 150 pk bij de hand worden we geconfronteerd met een tussenliggende versie brengt, bijna even grote doses van emotie en rede. Aan de ene kant heeft een onberispelijke frame, in combinatie met een snel, maar efficiënte motor, terwijl anderzijds, Plus eindigen Xcellence Het getest wordt gekenmerkt door een vleugje klasse en een niveau van zeer interessante apparatuur.

Grille met chromen elementen Seat Leon Xcellence Plus, de 17-inch banden, de smart key en koplampen met LED-technologie behoren tot de standaarduitrusting gevoed Hiertoe wordt de prijs is gelijk aan FR Plus, maar het heeft een meer luxe en comfortabele aanpak. Onder de veranderingen, kan het in het geval van LED-koplampen waar er is een belangrijke stap voorwaarts in omdat ze sterk zijn verbeterd in de verouderd en superieure zichtbaarheid als gevolg van het grotere assortiment en kracht. Optische groepen nieuw gevormde, voor en achter, zijn ook verantwoordelijk voor de autokoeler aspect, alhoewel haar redesign is niet te diep geweest.

In het interieur van de nieuwe Seat Leon 2017, keurt een aantal verfijningen, zoals omgevingslicht in 8 verschillende kleuren, inductieoplader voor mobiele telefoon-in overeenstemming met deze technologie- en, bovenal, de mogelijkheid van het opnemen van een informatiesysteem en kunst entertainment, vergelijkbaar met die in de Ateca Seat. Connectiviteit is iets dat is het verkrijgen van bijzonder belang in bijna alle moderne auto en in het geval van Seat Leon, de interactie tussen onze smartphone en de auto is zeer goed opgelost. In feite is het zoveel belang besteed, welke van de twee fysieke knoppen die onder het aanraakscherm (voorheen 8) zijn gebleven, waarvan er één overeenkomt met Volledige Link systeem, waarmee je toegang tot alle functies ingeschakeld protocollen MirrorLink, carplay Apple en Android Auto gemakkelijk en snel. Natuurlijk, door het niet hebben van snelkoppelingen "fysiek" de overige functies, taken activeren in de browser of radio vereisen een extra push.

Seat Leon 2017Seat Leon 2017: sportief en comfortabel

Die zeker wijst op de Seat Leon 2.0 TDI 150 pk bij zijn gedrag en rijgevoel Het bood. De nauwkeurigheid van de respons en een goede dosering krijgen alle bedieningselementen, dat wil zeggen het adres, verandering, gaspedaal en rem, maken het een auto aangenaam, ongeacht het soort gebruik we geven, of het tempo is rustig in zeer veeleisende situaties. Zijn frame, gesteund door een opmerkelijke lichtheid, handhaaft het type factly snelheden in bochten authentieke sportschoenen te bereiken, met een geweldige faciliteit voor de bestuurder. In ons geval overigens optionele adaptieve dempers dragen hun steentje bij en hulp over de meest directe steun tot stand te brengen, samen met een uiterst precieze aplomada footprint en het terugdringen van ongewenste bewegingen van het lichaam en het krijgen van een goede balans tussen comfort, stabiliteit en efficiëntie.

de elektronische hulpmiddelen, Intussen zijn ook taradas meer efficiëntie, in het bijzonder de XDS, dat emuleert een sperdifferentieel door selectieve bediening van de remmen. Het resultaat is dat je kunt versnellen in de beurt en de voorste verteert vermogen nauwelijks een geruis, bijna zonder dat zijn baan in situaties waar u enkele onderstuur moet zien, zonder schokken in de richting ondanks het hoge koppel beschikbaar. De achterkant rondt het goed, het maken van de algemene reacties van de auto zijn zeer neutraal, maar stop reactief en reageren op elke vraag zonder aarzeling. Een rendement de multilink achterwielophanging van de meest krachtige motoren niet missen, behalve wanneer de vloer is niet goed. de torsiehartlijn Men is van mening als je volledige ondersteuning van onregelmatigheid gehad, en misschien is dit het enige dat de goede prestaties van de auto enigszins vertroebeld als een dilatatievoeg of slechts een lijn geschilderd weg "nauwgezet" zij kunnen licht hinderen op een weg die anders met een tekenpen worden opgesteld.

de kwaliteit bacheo de seat Leon Het is ook opmerkelijk, en het rijcomfort biedt, hoewel deze geen referentiepunt van het segment en streeft naar een stevigere suspensie die een aanraking brengt met ware sportieve geest en helder gedrag we hebben genoemd. Natuurlijk, altijd binnen volkomen acceptabele marges en de mogelijkheid om het te selecteren rijmodus "comfort", filtert de weg meer. Op deze manier toe te voegen dat ze de bekende eco, normaal, sport en persoonlijke, modificeren respons van de motor, besturing hardheid, elektronische hulpmiddelen, regulering snelheidscontrole actieve cruise, airconditioning, schokdempers … De Radio richting progressieve (Het is opgenomen in een verpakken met adaptieve dempers), Wat betekent dat het wordt meer direct als u het stuurwiel meer draaien. Het is zeer nauwkeurig op hoge snelheid -de centrale gebied is meer desmultiplicada- en bij het parkeren, zet een hoek of neem een ​​haarspeldbocht, draai het stuur minder, omdat het sneller is. In ieder geval, het heeft een zeer conservatieve idioot en niet op de voorgrond treden op elk gewenst moment, noch vereist een periode van aanpassing van onze kant.

Seat Leon 2.0 TDI-motor en de prestaties

mechanisch de Seat Leon 2.0 TDI 150 pk even helder. de respons TDI-motor Het is onmiddellijk en krachtig, zeer vooruitstrevend en hard vrijwel alle operationele band. Alleen de druk hoog tempo afneemt, iets wat we kunnen niet bekritiseren een Diesel. resultaat verfijnde en glad, en zeer nauwkeurig gedoseerd. Het is derhalve zeer snel acceleratie zoals je kunt zien in onze metingen en is zeer wendbaar inhaalmanoeuvres, en dat is al lang ontwikkelingen veranderen meer gericht op het bereiken van efficiency. de remmen ook uitstekend, afstanden en pedaalgevoel, terwijl het akoestisch geluid toont zeer goed geïsoleerd en geen windgeruis wordt alleen met hoge snelheid, maar het loopvlak waargenomen. Gewicht, ook, is opgenomen, gebaseerd op het MQB platform Volkswagen-groep.

PRESTATIES Seat Leon 2.0 TDI 150 pk
Acel. 0-100 km / h 8.12 s
Acel. 0-1000 meter 29,4 s
Inhalen 80-120 km / h 6.34 s
Loudness 100 km / h 68 dB
Loudness 120 km / h 69,7 dB
Remmen van 140 km / h 70,6 m
Weight scale 1.352 kg

Seat Leon 2.0 TDI 150 pk: verbruik

Zoals voor consumptie, deze motor 2.0 TDI is ook het meest efficiënt. Eco-modus en effectieve Stop / Start-systeem te helpen bereiken lagere reële uitgaven voor de weg en de stad op een motor reeds heeft altijd bewezen zeer weinig Gastón zijn op alle modellen testte de VW-groep. In haar voordeel, zoals we al zeiden, zijn lichtheid.

VERBRUIK Seat Leon 2.0 TDI 150 pk
verbruik stad 6,0 l / 100 km
consumptie Highway 4.8 l / 100 km
gemiddeld verbruik 5.3 l / 100 km

Seat Leon 2017: uw ruimte

Begeleidende dynamische kwaliteiten zo goed als gebruikelijk in stoel, We vinden een zitpositie in de nieuwe Leon 2017 die is getroffen, met uitstekende zitplaatsen en een volledige regelgeving wetsvoorstel waarin geen gebrek lendensteun. Zowel binnen als toegang, niveaus van bewoonbaarheid zoals je kunt zien in de tabel met onze metingen, zijn meer dan voldoende in verhouding tot de grootte van de auto. En de nieuwe Leon gemeten 4,28 meter, een maatstaf die genoeg tegen een nieuwe partij van meer compact. De stam, ondertussen, in het midden van het segment capaciteit reservewiel onder de vloer en zeer bruikbare vormen. De vloer ook op twee verschillende hoogtes kunnen worden geplaatst.

SPACE Seat Leon 2.0 TDI 150 pk
gevelbreedte 142 cm
achterste breedte 134 cm
fronthoogte 95-101 cm
hoogte achterzijde 96 cm
beenruimte 81 cm
romp 390 liters

FULL RANGE SEAT LEON EN PRIJZEN 2017

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Seat Leon Seat Leon 2016 vs 2017, zoek de verschillen

Seat Leon 2017: een Spaans-selling-test

Seat Leon 1.4 TSI FR ACT 150 pk, de auto voor alle

Adblock
detector