Toyota C-HR, Hyundai Tucson en renault kadjar: hybride, benzine of diesel?

Toyota C-HR, Hyundai Tucson en renault kadjar: hybride, benzine of diesel?

Nu is de Toyota C-HR met zijn agressieve imago en hybride technologie. We meten en te vergelijken twee succesvolle SUV: de nieuwe Hyundai Tucson GDI benzinemotor en dCi renault kadjar.

Ter vergelijking: Toyota C-HR vs Hyundai Tucson vs renault kadjar

Ter vergelijking: Toyota C-HR vs Hyundai Tucson vs renault kadjar

Ter vergelijking: Toyota C-HR vs Hyundai Tucson vs renault kadjar

Ter vergelijking: Toyota C-HR vs Hyundai Tucson vs renault kadjar

er nieuwe SUV in het firmament van de auto’s. Het einde van 2016 en het begin van 2017 is het verlaten van ons een grote innovaties waarvan je veel hebt gesproken, zoals de Peugeot 3008, Ateca Seat of Skoda Kodiaq. Dus nu is het tijd om een ​​nieuwe te geven en welkom wachtte: de Toyota merk C-HR landt en we het bewijs al hebben. Het zal niet één meer zijn. En het zal niet voor zijn beeld agressieve en spectaculaire sport (is nu een van de meest emotionele voorstellen), en hun hybride technologie, Het bestaat uit een benzinemotor en een elektrische ondersteuning drive.

Op basis van beide platform alsmede de mechanische assemblage van Prius (En met hen 122 totale CV) The Toyota C-HR Het is een verademing in de categorie. hybriden als zodanig tussen de generalistische merken alleen bestaan Toyota RAV-4 (Iets groter), de nieuwe en gedurfde Kia Niro en Mitsubishi Outlander PHEV (Het is ook plug-in) … Behoudens andere producten in luxesegment. Dus voordat je meten en te vergelijken met andere rivaliserende hybriden, we wilden zien of Het is in staat om gezicht Eerst naar meer “conventionele” en vandaag de succesvolle SUV. De uitverkorenen zijn dit keer Nieuwe Hyundai Tucson die is het vegen van de omzet (maand veld eet de Qashqai en het wordt verondersteld om de best verkochte SUV-markt zijn) en renault kadjar (Een model dat veel componenten precies deelt met de Qashqai en sloot 2016 als de vierde best verkochte SUV in Spanje in zijn categorie).

En naar boven, we niet alleen wilden zien wat krijgt op de weg elke SUV, maar bovenal vraag of het beter is een hybride SUV, diesel of benzine. De C-HR natuurlijk vertegenwoordigt de hybride; als benzine première van de nieuwe Hyundai Tucson 1.6 GDI 131 pk, Diesel terwijl we op Kadjar Renault 1.6 dCi 130 pk. We beginnen om te zien welke men beter in de ruimte.

Toyota C-HR, Hyundai Tucson en renault kadjar: space

SUV’s zijn het alternatief als een familie auto te worden, maar de Toyota C-HR Het is niet direct op dit concept. Als u de bredere markt SUV wilt, de C-HR is niet je auto … wat niet wil zeggen dat het niet klein. met 4,36 meter lang, is zijn sportieve coupe silhouet voelde iets uiteraard op leefbaarheid. Zonder dramatisch, ja breedte meestal verloren aan rivalen, Ook enkele centimeters groot (hoewel niet slecht) en een kleine afstand poot, die voldoende worden geacht. De boot beschuldigt ook tientallen liters minder, maar de 420 perfect aan wat je verwacht van deze auto.

Toyota C-HRHet probleem is wie er voor. En op de eerste plaats Hyundai Tucson, imposante met duidelijk grotere 4,48 meter lengte. In breedte, hoogte en romp Het is duidelijk de beste, terwijl beenruimte deelt ook een groot aantal renault kadjar, waarvan het niet veel kleiner (4.45 meter lang) Hoewel het veel minder stam. Zoals bekend alternatief ook overwinning voor Hyundai Tucson.

SPACE Hyundai Tucson 1.6 GDI / 131 Kadjar Renault DCI / 130 Toyota hybride C-HR
gevelbreedte 145 cm 144 cm 138 cm
achterste breedte 139 cm 138 cm 132 cm
fronthoogte 94-100 cm 91-96 cm 90-96 cm
hoogte achterzijde 95 cm 93 cm 90 cm
beenruimte 76 cm 76 cm 72 cm
romp 540 liter 475 liter 420 liters

Toyota C-HR, Hyundai Tucson en renault kadjar: prestaties

Bij het analyseren van de prestaties, en hoeveel en hoe deze drie SUV lopen elk met een mechanische eigenschap. Voor, ja, moeten we vermelden de goed gedrag van de drie. de nieuwe Toyota C-HR verrassenderwijs superior en een chassis verfijnd. Alles is precies goed in de nieuwe SUV, en alleen rekening houden met een conventionele mechanische met meer lef dan de hybride groep in de Prius bekend (je weet wel, goede prestaties, maar in ruil voor een wat trage reactie op versnelling en rekken te over-regime lager akoestisch comfort) zou veel te winnen rijplezier. Voor zijn deel, Hyundai Tucson blijft uitzien als een SUV indrukwekkend voor de kwaliteit die overbrengt (Hoewel het kan worden verbeterd met een meer risicovolle interieur) en het rijcomfort (die nog meer dit mooie nieuwe benzine GDI draagt). de renault kadjar, Tot slot, niet bijzonder uitblinkt in iets, noch kan het opleggen zoveel als de Tucson, maar zijn road prestaties is meer dan voldoende: Agile en comfortabele … zij het met iets minder kwaliteit perceptie van Tucson en C-HR.

renault kadjarIn zuivere versnelling, Tucson Het dwingt de 131 pk benzine opzichte van haar concurrenten, maar de 1.6 GDI, met alle zacht en aangenaam dat we eindelijk hun terugvorderingen vinden betalen atmosferische motor (Iets wat al zeer ongebruikelijk, met uitzondering van Mazda). Zonder turbo, moet je zeer hoog tempo te nemen voor al zijn kracht, het betalen van oefeningen langzaam inhalen van een aanhoudende snelheid: lage snelheid lager is. In ruil daarvoor, Kadjar maakt gebruik van de hoger koppel van 1,6 Diesel (Dat deze mechanische beschuldigd altijd een eerste 500 rpm enigszins zwak rotatie), om het beste inhaalmanoeuvres, terwijl de C-HR hybride gebruikt zijn unieke automatische omschakeling nota ontmoeten … hoewel in zuivere versnelling het langzaamst. absolute gelijkheid in alle drie remmen, loudness om snelheid constant (maar de C-HR betalen hun verandering van versnelling), klank en, verrassenderwijs, in gewicht: hybride set Toyota niet geladen, bijvoorbeeld door afmeting opbouw. Victoria hier voor een Diesel (renault kadjar) Dat de regels nog steeds in de prestaties.

PRESTATIES Hyundai Tucson 1.6 GDI / 131 Kadjar Renault DCI / 130 Toyota hybride C-HR
Acel. 0-100 km / h 10,89 s 11.23 s 11.65 s
Acel. 0-1000 meter 32,44 s 32.98 s 33.36 s
Inhalen 80-120 km / h 11.88 s 7,86 s 8,55 s
Loudness 100 km / h 66,3 dB 66,8 dB 65,7 dB
Loudness 120 km / h 69,5 dB 68,8 dB 69,1 dB
Remmen van 140 km / h 72,3 m 73,1 m 73,3 m
Weight scale 1.483 kg 1.491 kg 1.481 kg

Toyota C-HR, Hyundai Tucson en renault kadjar: consumptie

We bereikten een belangrijk deel … de verbruik. en espectaculares hier platen verkregen door Toyota C-HR. Trots, en zelfs beter dan de Prius: het lijkt erop dat het Japanse merk blijft een geheel te verfijnen. Zoals altijd, daadwerkelijke besteding beter hybride stad de meer gereisd. Vandaar dat de C-HR bewerking mislukken 100% elektrische om heel, heel weinig te besteden. En op de weg, hun plaat is erg goed … maar bijna in de lijn van Diesel goed als Renault 1.6 dCi Kadjar. die duidelijk beschuldigt zijn karakter traditionele benzine is atmosferische Tucson: Eet meer dan 3 l / 100 km gemiddeld over een C-HR wordt ook 1 liter / 100 km Kadjar Diesel. Unmitigated voordeel hier voor Toyota en de hybride technologie.

VERBRUIK Hyundai Tucson 1.6 GDI / 131 Kadjar Renault DCI / 130 Toyota hybride C-HR
verbruik stad 8,15 l / 100 km 5,86 l / 100 km 3,44 l / 100 km
consumptie Highway 7,21 l / 100 km 5,06 l / 100 km 4,92 l / 100 km
gemiddeld verbruik 7,59 l / 100 km 5,38 l / 100 km 4,33 l / 100 km

Toyota C-HR, Hyundai Tucson en renault kadjar: Prijs

Laatste halte: prijs. de Hyundai Tucson 1.6 GDI is, van de drie, kun je goedkoper in de afwerking van de toegang, maar als je naar de high-end versie vindt het super uitgerust, maar tegen dezelfde prijs als de Renault 1.6 dCi Kadjar beter geleverd. Toekomstige problemen van Diesel en vervuiling, plus de beste totale product en zo breed als je ziet en voelt in Tucson, maakt we eindelijk Laten we een ontmoeting met Hyundai. Ja, de Kadjar nooit uit te sluiten, omdat het goed is SUV en vooral als je van plan bent om veel kilometers, we decantaríamos doen door Kadjar … of zou de optie van Tucson Diesel, die uiteraard ook aanwezig te waarderen.

geval Toyota C-HR Het is ingewikkelder. We opgevat meer als een meer gepassioneerd aankoop, hitching zijn afbeelding en zijn hybride technologie Groener. In de consumptie ongetwijfeld compenseren … vooral als u regelmatig de auto gebruiken meestal in de stad. Het is ook waar dat het duurder is, en het is een auto met minder ruimte en zijn blij om mechanisch gebruik, dus voor decantarte hij voorrang moet geven aan deze waarden: esthetiek, consumptie en ecologie. U bepaalt nu.

KORTINGEN (januari 2017) Hyundai Tucson 1.6 GDI / 131 (tussen 20.450 en 26.160 euro) Kadjar Renault DCI / 130 (tussen 24.500 en 26.350 euro) Toyota hybride C-HR (tussen 24.250 en 28.500 euro)

En prijsklasse C-HR TOYOTA

GAMMA EN PRIJZEN Hyundai Tucson

GAMMA EN PRIJZEN renault kadjar

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

15 best verkochte SUV in Spanje

Alle SUV aankomen in 2017, merk tot merk

De SUV revolutie komt

Adblock
detector