1.4 Seat Leon ST TGI aardgas: De test van de lange termijn

1.4 Seat Leon ST TGI aardgas: De test van de lange termijn

Autopista.es nieuwe uitdaging, in dit geval een langdurige test van de Seat Leon 1.4 ST TGI, de bi-fuel versie van de leeuw kan stimuleren zowel aardgas als benzine.

1.4 Seat Leon ST TGI aardgas, bewijs

1.4 Seat Leon ST TGI aardgas, bewijs

1.4 Seat Leon ST TGI aardgas, bewijs

1.4 Seat Leon ST TGI aardgas, bewijs

Nieuwe ster in onze langetermijnproeven: de 1.4 Seat Leon ST TGI aardgas CNG. Heeft de uitdaging aan? Bedek 25.000 kilometer bewegen aanvankelijk, maar ja voornamelijk aardgas. Heb je krijgen? We vertellen onze eerste sensaties aan boord deze versie Seat Leon.

1.4 Seat Leon ST TGI, zijn identiteit

We hebben al geanticipeerd voor de Seat Leon 1.4 TGI is een bi-fuel auto, dwz kan aangedreven worden met behulp van zowel benzine als gecomprimeerd aardgas. Voor deze efficiënte uitvoering van het bekende lichaam van Leon, is benzine in de tank opgeslagen onder de achterbank; Aan de andere kant, gecomprimeerd aardgas (CNG haar afkorting) tot 200 bar wordt opgeslagen in de twee cilindrische tanks onder de vloer van de schoen. De laatste is de primaire brandstof voor TGI versies, die is als het roepen versies Seat fabriek voorbereid, met het voordeel van standaardisatie en de kwaliteit die met zich meebrengt voeren over andere voorstellen “aftermarket” – om aardgas te verplaatsen.

Seat Leon TGI aardgasGasprijzen, een goed argument

gebruik deze brandstof, de gecomprimeerd aardgas, Het biedt een aantal voordelen ten opzichte van benzine of diesel. Een ervan is afgeleid van de prijs: Aan het einde van deze lijnen, nadat bijgetankt verschillende gasineras, kilo gas duurder we betaald hebben 0,91 euro; terwijl de goedkoopste die we hebben gevonden 0.60 euros.

Dit prijsverschil is omdat, terwijl de tankstations die behoren tot het netwerk van Gas Natural Fenosa wordt de gas tot 25 procent minder dan diesel, is deze prijs dat is; in andere onafhankelijke en stations die behoren tot verschillende gasbedrijf operators, prijzen Ze reageren directer op de brandstofmarkt.

Seat Leon 1.4 TGI aardgas: verbruiksgegevens

Dit brandstofkosten en waarbij als referentie de gemiddeld verbruik verkregen door onze technisch centrum in de eerste tests uitgevoerd met onze test-eenheid, de Léon ST 1.4 TSI Hij heeft die nodig zijn voor elk 100 km tours, 4,4 kg CNG. Hetzelfde te doen tours met hem, gemiddelde benzineverbruik is geweest 6,2 l / 100 km. Euro, met behulp van als een referentie van de prijs van de brandstof in de afgelopen twee tankbeurten uitgevoerd (0,90 euro per kilo voor aardgas en 1,24 euro per liter voor benzine), dat de uitgaven zich vertaalt in 3,96 euro 100 km in het eerste geval en 7,69 euro in het tweede. Dat wil zeggen, met behulp van benzine, de kosten is bijna honderd procent hoger. De foto van het moment laat heel duidelijk een van de voordelen van de auto’s zoals Leon TGI, Zij kunnen dit bewegen economische brandstof aardgas in vergelijking met traditionele brandstoffen. Hoewel het waar is dat Dit is niet het enige voordeel.

Seat Leon TGI aardgas1.4 Seat Leon ST TGI: voordelen van het gebruik van een gas auto

naast de prijs factor, moeten andere voordelen die u kunt profiteren van als je een auto rijden als deze natuurlijke gas te analyseren 1.4 Seat Leon ST TGI.

Een van de privileges we hopen ook te waarderen in de komende maanden zijn gekoppeld aan die van verschillende administraties voor auto’s die, zoals die gebruikt aardgas, Ze zijn waardig milieukeurmerk Eco. Het is het geval bonus geregeld parkeerplaatsen in steden als Barcelona of Madrid. Bovendien, in tegenstelling tot auto’s van LPG (Liquefied Petroleum Gas) de CNG zelf kan parkeren in de afgesloten parkeerplaats.

Ook rekenen zij gas auto’s met mogelijkheid om te bewegen door een aantal rijstroken Bus VAO, als de C-58 in Catalonië of, in het geval van eerder heeft ingeschreven, om te profiteren van een reductie van 30 procent tol Generalitat als ze gebruikt worden van maandag tot vrijdag. Ook is het van kracht positieve discriminatie voor toegang tot het interieur van de M-30 in Madrid, bij afleveringen hoge vervuiling gas voertuigen gelijk hybriden die elektriciteit in een van de bronnen: dit staat garant voor een dagelijkse mobiliteit, ongeacht inschrijving eindigt in even of oneven.

Andere voordelen zijn verbonden, in sommige gevallen op het moment van aankoop. Het is het geval vrijstelling van betaling van de registratiebelasting, als gevolg van een goedkeuring uitstoot van 94 g / km in de vijf-deur 96 in ST; reductie, tot 75 procent, het belastingtarief voor motorvoertuigen, maar ook steun voor de aankoop omdat het Gas Natural Fenosa in het grootstedelijk gebied van Barcelona-, in anderen om het gebruik door professionals, industriële en commerciële, zoals toegang tot prioritaire gebieden Residential Madrid.

Seat Leon TGI aardgasVoor deze voordelen, evenals de concentratie gasineras rond de grote steden -in de toekomst, de inwerkingtreding van een EU-richtlijn stelt dat als er ten minste om de 150 kilometer voor de CNG tanken– gas auto’s kunnen bijzonder aantrekkelijk in de grootstedelijke gebieden van steden zoals Madrid of Barcelona zijn. Toch is het ook mogelijk om uit te vinden, binnen zijn beperkt in vergelijking met andere stations, benzinestations overvloedig in het schiereiland ten noordoosten kwadrant. Al met al, in Spanje, zijn er 50 gasineras, waaraan de 20 project moet worden toegevoegd.

1.4 Seat Leon ST TGI: de mening van hun chauffeurs

"Ik heb gehad een aangenaam verrast met deze Seat Leon ST. Zelfs naar vier personen en bagageruimte beladen auto minimaal is: het ging over 40 euro op de 1.200 km eindelijk we doen. Daarnaast we bleek zeer comfortabel rijden en we hadden geen enkel verschil, omdat utilizase gasmotor merken. Het is ruim en heeft een goede boot. Ik vond het erg comfortabel om te laten zien in de browser CNG tankstations waar u kunt tanken ten alle tijden. Het is ideaal voor degenen die graag reizen of doe veel kilometers wetende dat ze zal zeer weinig brandstof te besteden en ook zonder verlies van comfort of safety car." Sabin Praja

"Over het algemeen interessant, niet alleen omwille van de besparingen de gebruik van aardgas (CNG) als gewone brandstof zonder de voordelen te verliezen (ook al is het altijd veilig alternatief benzineverkopen). Het is waar dat gasineras netwerk nog niet uitgebreid, maar met een beetje zorg kunt u een zeer economisch gebruik te krijgen. Weg bij een constante snelheid van 120 km / h verbruik worden bereikt ongeveer 4 kg / 100 km CNG, die een kostprijs van ongeveer 3,6 euro per 100 km. Met betrekking tot het gebruik, geen verschil met de conventionele versies, vlot, rustig en comfortabel met name brandstof. Voldoende ruimte beschikbaar in deze familie variant ST." Rafael Guitart

"zijn vlotte werking, identiek gedrag van de auto in benzine en het opslaan van me kruis paden die Spanje leidde voor veel minder geld dan mijn gebruikelijke Diesel heeft mij vond een segment, de alternatieve brandstoffen, Ik wist het niet. Alleen moeten meer aardgas stations te installeren …" Adrián Lois

Adblock
detector