Wat is de gemiddelde prijs van een nieuwe auto in Spanje?

Wat is de gemiddelde prijs van een nieuwe auto in Spanje?

De gevolgen van de crisis nog steeds voelbaar in Spanje. Een van de hoogtepunten is de aard van de nieuwe wagen we het verwerven van de Spaanse en hoeveel we betalen.Wat is de gemiddelde prijs van een nieuwe auto in Spanje?

Ze wedden toegestaan. En vrijwel zeker niemand van ons zou juist zijn op de vraag hoeveel we betalen voor onze Spaanse nieuwe auto.

De gegevens van de belastingdienst over de inschrijving in Spanje tussen januari en september van dit jaar geven ons de figuur: de Spanjaarden betaalde een gemiddelde van 16.688 euro voor elke nieuwe auto geregistreerd in die periode. In dit bedrag omvat IEDMT, (Bijzondere belasting bepaalde vervoermiddelen) algemeen bekend als registratiebelasting.

Een andere opvallende gegevens uit de database van de belastingdienst is dat de 77,7 procent auto (niet minder dan 673.226 eenheden) in de eerste negen maanden van 2016 geregistreerd Ze hebben niet om de registratie te betalen. Dit is omdat, gemiddeld, verklaarde de CO2-uitstoot 107 g / km. Vergeet niet dat auto’s die minder dan 120 g / km CO2 zijn vrijgesteld van deze belasting te betalen.

Als we aan die groep van auto’s geen belasting te betalen die van de in het tweede deel van de belasting, die welke uitzenden tussen 120 en 160 g / km CO2, zou bereiken 96,2 procent van de totale omzet in de periode. 866. Dit waren 534 eenheden in totaal tussen januari en september 2016.

Gemiddelde prijs van benzine en diesel auto

Als we de gegevens van de belastingdienst van het ministerie van Financiën te analyseren, 61 procent auto’s geregistreerd in Spanje in de eerste maanden van het jaar, een totaal van 533.000 eenheden, Dieselmotor boring. de gemiddelde prijs van die personenauto’s Diesel was 18.659 euro. In 80 procent van de totale betaalde geen belasting.

Gemiddelde prijs auto in Spanje 2016

Ook een hoog percentage (74 procent), maar niet zoveel als diesel, was die van auto’s met benzinemotor ze niet betalen VRT worden goedgekeurd met minder dan 120 g / km CO2. De gemiddelde prijs die voor auto’s met benzinemotor was 13.532 euro.

Als we kijken naar de secties van de belasting, de hoogste gemiddelde prijs we gevonden tussen benzine aangedreven auto’s die meer dan 200 g / km uitstoten: zijn auto’s met meer krachtige motoren. Ze waren slechts ongeveer 5.000 in de eerste negen maanden van dit jaar. De gemiddelde door hen betaalde bedrag was 31.286 euro.

U kunt ook geïnteresseerd

Koop gebruikte auto leasing en zorgdiensten!

Hoe de goedkoopste auto te kopen: alle trucs

Koop gebruikte auto leasing en zorgdiensten!

Adblock
detector