Citroën e-Mehari 2016 de nieuwe elektrische SUV met spirit Mehari

De Citroën e-Mehari zal vanaf volgend voorjaar de nieuwe elektrische auto merk gala. Een duidelijke knipoog naar de legendarische Citroën Mehari twintigste eeuw.

E-Mehari Citroen, Mehari uitstraling in een elektrische SUV

E-Mehari Citroen, Mehari uitstraling in een elektrische SUV

E-Mehari Citroen, Mehari uitstraling in een elektrische SUV

E-Mehari Citroen, Mehari uitstraling in een elektrische SUV

Citroën verraste iedereen een paar jaar geleden met de revolutionaire C4 Cactus, een voertuig dat een geest die ons eraan herinnerd gered, aangepast aan de eisen van de eenentwintigste eeuw, de mythische 2CV. Dan was het Franse merk nog meer verrast met het prototype Citroen Cactus M Concept, waar waren we al zeker knikt naar een andere Franse mythe, Mehari.

Nu, de nieuwe Citroen e-Mehari opnieuw breken de mal, maar het uitzicht op de markt zeer binnenkort. Het is een kleine SUV elektrische roadster-maatregelen 3,81 meter lang (Minder dan 3,94 C3), 1,87 meter breed en 1,65 meter hoog, met een handbediende schuifdak die het gehele interieur of de achterbank dekken. zijn royale bodemvrijheid zal toestaan, volgens Citroen, door de meest moeilijke terrein.

Esthetisch, zal de e-Citroën Mehari de C4 Cactus herinneren, vooral in de voorkant. Veel van de oplossingen red de vertederende eenvoud en de geest van Mehari, zoals kunststoflichaam, de rolbeugels, de vorm van de deuren of en vouwen achterbank verschuifbaar, die ruimte laat voor de bagageruimte varieert 200-800 liter.

De Citroën e-Mehari, dat PSA in Frankrijk zal produceren, ook geboren uit de samenwerking met de Bolloré Group, een industriële holding en Franse investeringen, die in zijn bereik met de blauwe auto, een kleine elektrische auto in eerste instantie aangeboden als onderdeel van het programma heeft autodelen in Parijs.

Citroen e-Mehari

Op het strand, geen uitstoot

de mechanica e-Citroën Mehari, zoals de Blue Car, is honderd procent elektrisch: Engine gebruikt net 50 kW (68 pk) en een potje lithium polymeer batterijen 30 kWh capaciteit. Onder zijn aspiraties, zoals u zich kunt voorstellen, is niet de snelste, maar zo efficiënt mogelijk te zijn: daarom een topsnelheid van 110 km / h, beloften autonomie in de stedelijke cyclus 200 km en de 110km cyclus buiten de stad. In een stopcontact 10A opladen van 13 uur en 16A in 8 uur.

de personalisatie zal een belangrijke rol spelen bij het bereiken van klanten met een verscheidenheid van kleuren voor de carrosserie, plafond en interieur. Hier vinden we een echt opvallend interieur, met waterdichte bekleding en afvoer gaten als je wilt om het te wassen met een slang.

de Citroen e-Mehari zal zijn revolutie beginnen in Frankrijk in de 2s016 voorjaar, gebeuren later, het meest waarschijnlijk, de rest van Europa. Is uw doel? Er is geen twijfel dat een auto zal zeer aanwezig voor kustvogels oevers zijn en het bereiken van verhuurbedrijven. De prijs, op het moment, ik weet het niet, maar zeker goedkoper dan veel van de macht die we vandaag de dag kennen.

Citroen e-Mehari

– Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

M Cactus Concept Citroën Mehari XXI eeuw (video).

Citroën C4 Cactus, een finalist voor de Auto van het Jaar 2015.

Citroen 2CV en C4 Cactus, ¿parallelle levens? (Video).