Honda Civic 1.6i VTEC Sport 16 V 3p

Honda Civic 1.6i VTEC Sport 16 V 3p

Tar som referanse skipets-logo rekkevidde, type-R, Honda ingeniører har tatt del av sin sport gener, har senket litt, og er gjennomført i den tre-dør samfunns. Sport Resultatet er mye mer enn en ersatz sin “storebror”.

Mer utstyrt og med små kosmetiske endringer. Blant annet utviklingen, Honda Civic premiere indikator optimal giring.

Civic har nådd sitt syvende generasjon.

To automatisk, men bare for 1.8i-VTEC. En I-Shift variator for Type S og en momentomformer for 5 dører.

Dets stabilitet er misunnelsesverdig.

Etter at du setter deg bak rattet på Type-R, kjøring Civic Sport produsert meg ganske nysgjerrig: bærer navnet eller var før en koffeinfri versjon av toppmodellen ville fortjener? Sammenligninger, motbydelige eller ikke, var uunngåelig.


Eksteriøret lovet en sportslig oppførsel, spesielt etter ombygging praktisert tidligere i år: en kompakt og aerodynamisk kileformet kropp, diskret spoilere-tatt fra hans “storebror” -, blusset fendere, 16-tommers hjul (i 205/55 dekk), integrerte blinklys i sidespeilene -bare for versjoner ES, Sport og Type-R og projektor-stil frontlykter, en bestemt nikk til estetikk “tuning”. Faktisk kan det nesten passere for kjøretøy av en diskret tilhenger av denne trenden hvis det ikke var også ha mye å vise når tenningsnøkkelen vris.
Mange vil finne det rart at japanerne ikke har valgt en kraftigere motor enn 1,6 med 110 hk, å utstyre sin Sport-versjonen, spesielt med tanke på at det neste trinnet fører direkte til propellen 200 hk riding Type- R. Men sannheten er at mekanikerne valgt av Honda gir en jevn og behagelig betjening og til å klø når det gjelder ytelse. Sine mangler er dekket av et understell som, som vi bemerket på den tiden, er blant de beste i sitt segment; så, hvorfor bruke en kraftigere motor? Resultatet ville være helt akseptabelt klone av skip-flaggskipet i serien og de ansvarlige for det japanske merket har bestemt, med god grunn, trenger du ikke fienden å sove hjemme.

Selv om driv 1600 cm3 gir det beste av seg selv i den øvre delen av cuentavueltas (maksimal effekt, 111,9 hk ved 5620 rpm, ifølge data fra vår tekniske senter), er det faktum at hans regime bruker svært bredt, som paret er ganske jevn. Så det vil ikke være vanskelig å nå høye cruising hastigheter på motorveier og holde dem med liten innsats.
Denne enheten er utformet, kunngjør Honda, for å optimalisere mengden av luft og brennstoff kommer inn i sylindrene og settet av gasser som forlater dem gjennom hele driftsområdet for motoren. Med dette systemet er det oppnådd å tilveiebringe en god respons ved høye hastigheter og større fleksibilitet i den midtre og nedre sone. Vanligvis, når rytmen er aktiv, alle ventilene forblir åpen lengre tid for å tillate gassene å overvinne sin treghet. Ved lavere hastigheter, hvis nevnte ventiler til å åpne for en lang periode, tillater inntak ladning filtrert igjen og av avgassene som kommer inn i sylinderen. For å unngå dette, ventilene være åpne under VTEC driv kortere tidsintervaller.
På disse turene, vil det være svært få tilfeller når vi må endre for å legge litt ekstra snert til mekanikere: må bare slappe av og nyte plombert måter Sivile rask respons på bestillinger utført med rattet. Temperament “Sport” dukker opp.
Og peker som god oppførsel, setter vi tettere og svingete veier. I dem, refererer chassis av sin “storebror”, forventer store resultater og Civic 1.6 ble vi ikke skuffet: koble en kurve etter en annen er bare et spørsmål om å peke litt over-the wheel steering er raskt og presist og vente til rammen omslutter alt blir uten protest.
I denne type rute er det der skinner jobbe ganske fast fjæring, som inneholder helt svaier kroppen. Takket være en kamp, ​​og en ganske raus måte i forhold til de totale dimensjoner av kjøretøy (dets bredde er 1,69 meter, mens sporene nå 1,46 meter), hjulene er nesten i hjørnene, noe som øker stabiliteten av denne Honda å tegne kurver.
Så det virker som har nesten alt du kan ønske en elsker av idrettsprestasjoner i et kjøretøy, men selv om fjellstier gjøre det beste ut av dette Civic, også avsløre dens viktigste brist: en kraftigere motor. Ikke at den mekaniske 1,6 utilstrekkelig, men det er sikkert at vi vil ønske mer styrke til å følge det gode arbeidet chassiset. Hvis vi ønsker å nyte sportslighet av modellen, må vi bringe stasjonen til den øvre delen av cuentavueltas (over 4500 rpm) og ikke la det svikte, fordi det vil koste litt å gjenvinne tempoet.
For å hjelpe oss i denne oppgaven har vi en mektig alliert: Civic shifter, som ligger på toppen av midtkonsollen. Deres posisjon kan kampen i starten, men på minuttet, vi innser at det er mye mer naturlig søke dette stedet. Den har også en fordel rally team har brukt mange år på å bruke sine biler: jo nærmere hånden er større nøyaktighet og hastighet er oppnådd når du går fra en relasjon til en annen.
Ta høyt motor snur utbetales i form av forbruk, og til tross for den splitter annonsert som er i samsvar med 6,6 l / 100 km, har vår tekniske senter målt en gjennomsnittlig forbruk på 8,1 l / 100 km.

Adblock
detector