Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 seter, familie SUV

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4×4 7 seter, familie SUV

Restruktureringen av SUV spekter av Nissan X-Trail krefter for å dekke nye fronter, først som tilbyr allsidighet av Qashqai + 2 og på den andre, tar opp ånden av effektive todocamino forrige X-Trail. Kan det hele tatt?

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 seter, SUV familar

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 seter, SUV familar

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 seter, SUV familar

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 seter, SUV familar

med 26 cm Ekstra kroppen foran Qashqai og større bagasjerommet, den Nissan X-Trail Det kan være for mange en mer allsidig alternativ til den vellykkede Nissan SUV. Faktisk ville vi ikke være galt å vurdere det som en Qashqai + 2, det tar sin plass i området, og som det gir mulighet for å ha en 7 seter inni. Selvfølgelig bør det bemerkes at i tilfelle av å velge for de to ekstra setene, som er skjult under gulvet i taket når du ikke trenger, er 100 liter tapt. dermed enorme bagasjerommet på Nissan X-Trail Konvensjonell -variable mellom 535 og 740 liter, avhengig av hvordan stillingen glide baksete– det går mer beskjedne, men ikke ubetydelig 435-640 liter. en Nissan Qashqai, som ikke har noen glide tilbake rad, alltid 455 kubikkliter. kort sagt den Nissan X-Trail i noen av sine konfigurasjoner gir plass og modularitet, men det holder de andre kvalitetene til sin yngre bror?

Nissan X-TrailSom vi har sagt ved andre anledninger, Plattformen er den samme som brukt Qashqai -av motorer så langt 1.6 dCi 130 hk-, transmisjoner, sikkerhetssystemer og mye av utstyret vedtar direkte fra ham, så egentlig, Det har lite å gjøre med den forrige Nissan X-Trail. Så mye deres kontroll du føler om bord i en Nissan Qashqai større, ikke bare av en lignende følelse, men også fordi Interiøret er nesten en kopi av det og knapt noen merkbare endringer. Synsfeltet tilbake, men er noe lavere og både hodestøtten og C-stolpene forbli mer synlig. Denne mangelen er delvis reduseres i tilfellet av finish Tekna testet, slik det er vanlig overvåking av systemet ved hjelp av radar blindsonen, Selv om sin kontrollampe plassert på forsiden søyle, ikke skinne med overdreven intensitet og kan gå ubemerket. Mindre rom for forbedring har Forward Collision Warning, hvis drift ikke utgjøre oss ingen tvil akustisk varsling til rett tid og med tilstrekkelig tid til å reagere, men uten "skytende sikkerhet" andre produsenter noen ganger gjør du ignorerer og selv koble fra enheten. Andre elementer av utstyr er interessant perifere kamre, tilrettelegge oppgaven med parkering, smarttasten eller automatisk parkeringsbrems. Og ikke glem elektrisk drevet bakluke, også standard, som foruten å være ganske rask, Du kan åpnes og lukkes ved å trykke på en knapp ved siden av rattstammen.

Bak rattet

Nissan X-TrailAngående atferd, Nissan X-Trail forsøke å følge banen til Qashqai takket være en reaktiv bakaksel som gir fleksibilitet og effektivitet når det er nødvendig, også overvåkes av elektroniske hjelpemidler for å kjøre blir ikke krevende og styrt av en presis styring. Svaier litt og gir trygghet når du nærmer deg deler av kurver, men, selvfølgelig, vekt vondt ham og vises før treghet og noen drift dekk, å tvinge oss til å bremse ned minner oss om at dette er en SUV og ikke en turist, men kompromissløse i sin form for å fungere. Ifølge endre plasseringen av velger mellom 2WD og AWD Auto reaksjoner på visse situasjoner er noe forskjellige, særlig ved akselerasjon ut av krappe svinger på asfalt dårlig tilhenger.

I 2WD modus, hvis vi er for optimistiske med gassen fronten må møte alle tilgjengelige dreiemoment og kan være mettet, og tvinger den elektroniske stabilitetskontrollen for å iverksette tiltak slik at nesen ikke er ute av kontroll. I stedet velger Auto modus nesten kompenserer dette understyring tendensen rot og noen trekker i retning, og kan akselerere usentimentalt full støtte med full balanse opprettholde høy nøytralitet.

Motoren er utmerket og ingen merkbar forsinkelse når systemet sender strøm til bakhjulene, men som motpart må ta hensyn til at denne overføring øker vekten i forhold til 4×2 versjonene ca. 170 kg, forverring ytelse og ikke alltid gir større hastighet i svinger eller stabilitet på tørr asfalt, fordi, bortsett fra det beste trekkhastigheten kurve andre fordeler som vanligvis er knyttet til transmisjon integraler er ikke så vesentlig nedbryting. Dessuten, hvis vi sammenligner enheten testet med 4×2 vi hadde mulighet til å kjøre noen dager tidligere, den mekaniske responsen fra 4×4-versjonen mister Verve, koster det flere opp runder og kommer til lys om Lav noe svak når vi kjører i høye gir og lav hastighet byen.

Foran til Qashqai?

Nissan X-TrailVidere, sammenlignet med den første Nissan Qashqai som gikk gjennom våre hender, berør motoren er noe mindre raffinert og kanskje ved et bestemt programmerings sentralbord for å spare drivstoff og oppnå god umiddelbare respons, både for å stoppe akselerer og reaccelerate er mer brå. Likeledes må stasjonen endrer er mindre glatt, og den blinklysspaken, som er vanskelig. Det synes å være en ganske robust bil, også på grunn av en stivere, spesielt i baksetet, noe som gjør deg ukomfortabel, men klarte også å skille seg ut når det gjelder komfort.

Utvilsomt en av de beste kvalitetene av Nissan X-Trail er dens evne til å oppnå meget lavt forbruk, frukten av den berømte og effektiviteten av sin motor 1.6 dCi Renault kilde, som det er kombinert i dette tilfellet med en svimlende vellykkede utviklingen. Første, noe kortere, leverer blant annet fravær av å redusere denne todocamino, slik at visse lisenser i møte hindringer i unpaved rullebaner. Under 50 km / t kan aktiveres Lås firehjulsdrift posisjon, en slags senterdifferensial lås som lik effektfordelingen mellom de fremre og bakre aksler. Men husk at ikke er en ren og vanskelig terreng, og har sine begrensninger off-road, men som i denne type SUV, førerens ferdigheter kan være avgjørende.

som familie SUV oppfyller forventningene til å være en svært praktisk bil, men klarte ikke å tilby som raffinert touch som kan bli funnet i en minivan 7 seter eller i en Qashqai, til tross for å dele plattform. Tredje seterad er kun egnet for barn og sammen med firehjulsdrift, legger ekstra vekt som skader dynamikken av 4×2 versjoner av modellen.

Adblock
detector