Skoda Superb 1.6 TDI Greenline: inntrykk og faktisk forbruk

Skoda Superb 1.6 TDI Greenline: inntrykk og faktisk forbruk

Vi har allerede bevis Greenline versjonen av den nye Skoda Superb. Han lover svært lavt forbruk, men vil være i samsvar med godkjent?

Skoda Superb Greenline: førsteinntrykk

Skoda Superb Greenline: førsteinntrykk

Skoda Superb Greenline: førsteinntrykk

Skoda Superb Greenline: førsteinntrykk

Svaret på spørsmålet er klart, nei. Den nye Skoda Superb 1.6 TDI 120 hk Greenline er en effektiv versjon av de mest spesielle, men 4.3 l / 100 km i bykjøring og 3,3 l / 100 km i extraurbano, sikkert bort fra virkeligheten. Ja, i dette tilfellet faktisk forbruk oppnådd ved teknisk senter Heller ikke vekk overflødig enn annonsert av merkevaren.

denne nye Skoda Superb 1.6 TDI Greenline 120 hk Han har gjort det klart i våre tidlige dagene av bevis på at økonomien er i spissen når, på slutten av veien vår vanlige ruten av 199 kilometer, Kjørecomputer Han kastet en figur av bare 4,1 l / 100 km. Likevel, selvfølgelig, kontrollere om maskinen lå eller ikke, og i så fall om det var overflødig eller mangel. Men mest slående er at etter turen, og stopper for å måle forbruk, venstre saloon et utvalg av ikke mindre enn 1440 kilometer, nesten ingenting. Som vanlig, så sjekker vi at kjørecomputeren er litt optimistisk … og det tok 8.570 liter for fullstendig eller hva som er den samme, endelig konsum notert Han forble i 4,31 l / 100 km med en gjennomsnittshastighet på 98,17 km / t.

Dette faktisk forbruk kan derfor ikke være av posten, men nesten, nesten, og tar hensyn til størrelse og vekt på en Skoda Superb Greenline at vår vekter Det har nådd 1,549 kilo. For referanse, Volkswagen Passat Bluemotion, lettere, forble i Virkelige forbruk 4,22 l / 100 km.

Skoda Superb GreenlineSkoda Superb Greenline: førsteinntrykk

Som for motor, Skoda Superb Greenline Den har samme Versjon 1.6 TDI 120 hk kraft til stede i området fra sedan, men med flere modifikasjoner for å redusere forbruk: A spoiler på bakluken, kroppen 1,5 cm nærmere bakken (Med dette motstandskoeffisient passerer 0.27 Cx til 0,26 Cx) lengre endre utviklingen med en sjettedel av 59,67 km / t pr 1000 rpm, dekk med lav rullemotstand (I vår enhet, Continental ContiEcoContact 5) eller en katalysator behov AdBlue.

Og dynamisk seksjon i denne Skoda Superb Greenline skiller seg ikke mye i forhold til sine brødre i serien, men fordi hele sin utvikling, er det vanlig veksle mellom fjerde og sjette hastighet Hvis ruten er litt svingete eller svært kupert, som i tilfelle av enkelte deler av vår test rute.

Du kan også være interessert i:

Skoda fremtiden som vil komme til 2019

Skoda Superb og Ford Mondeo Sportbreack

Vi fikk den nye Skoda Kodiaq

Adblock
detector