Renault Twizy RS F1, vi fikk den første elektriske racing med KERS

Renault Twizy RS F1, vi fikk den første elektriske racing med KERS

Vi har lagt bak rattet på Renault Twizy RS F1, en versjon av den elektriske bilen arver deler av verden av konkurransen, slik som Formel 1 KERS -system cinética- energigjenvinning. Når det aktiveres, gir det den lille modellen for å utvikle opp til 97 hk og oppnå en hastighet på 110 km / t.

Renault Twizy RS F1

Renault Twizy RS F1

Renault Twizy RS F1

Renault Twizy RS F1

Video: Vi testet Renault Twizy RS F1

Ikke hver dag biler som dette er. den Renault Twizy RS F1 er ikke en bil designet for disponering, men mer et forsøk på å vise fransk merke hvordan de kan integreres teknologier i verden av konkurransen i elbil-serien. Renault snakke om -system KERS å konvertere energien som frigjøres under bremsing makten i ekstra- som fremtidige turbo biler ‘null utslipp’. Men med den Twizy RS F1 de har gått videre, får dette systemet kan lades Formel 1 under drift.

Dens funksjoner taler for seg. den 17 hp Twizy serie utvikler høyere effekt blir 97 hk når vi bruker KERS. Dette systemet gjør det mulig å legge til denne ekstra styrke for opp til 14 sekunder Når lastet fullt begynt. Den maksimale hastigheten som kan oppnås med denne spesialversjonen er 110 km / t, Dette står i kontrast til den 85 km / t som kan nå standarden.

Renault Twizy RS F1

Konkurranse arver også en slicks-dekk kommer fra formel Renault 2.0 og ratt formel Renault 3,5, pluss en imponerende hekkspoiler, en bakre diffuser og redesignet ‘spoiler’ front stilen av bilene.

i hovedvei Vi har allerede testet og Vi vil at du skal føle styrken av sin KERS. Ikke gå glipp av videoen.

Adblock
detector