Dudas: spara riktigt lågt däck rullmotstånd?

Dudas: spara riktigt lågt däck rullmotstånd?

"Innan länge jag måste byta däck på min Toyota Verso nya. För närvarande har cirka Bridgestone Turanza 205 / 50-16″, men jag har alltid önskat mer Michelin."Dudas: spara riktigt lågt däck rullmotstånd?

"respekt möjligt alternativ, Vad kan du rekommendera mig? Jag har fått höra att ett försök däck med lågt rullmotstånd, som jag kan minska konsumtion. Vilka egenskaper gör dessa däck? Har de förtjänar det?

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

den konsumtion av bränsle en bil Det är i princip delas mellan dess vikt, den mekanik, den aerodynamik, den elektriska system och hjul. Och tro det eller ej, om 20 procent ligger hos däck. Därför teoretiskt är det ett område där du kan spara en hel del, men som vi skall se inte så mycket eftersom det måste alltid hålla en god relation mellan säkerhet och konsument -agarre-.

Rolling en däcket är deformeras medan avleda effekt som värme, som är känd som motstånd den valsning. Sålunda, vikten av den däcket som i underredet inte suspendida- massa, dess friktion och djup av dess slitbana De är avgörande för bränslekostnader. En lägre motstånd, är minska konsumtionen och utsläpp, men om tillräckligt med värme genereras också förlorat vidhäftning. För att veta egenskaper och prestanda för varje däck nu kan vi identifiera sig med liknande etiketter som bär långa apparater och även effektivitet, med bokstäver från “A” till “G”, informera oss om hans bita och rumorosidad.

I extrema fall, praktiskt taget från de bästa till sämsta poängen, säger Dunlop det kan minska en 7,5 procent; vad den genomsnittliga livslängden på däcket (ca 35.000 km) kan spara cirka 300 euro för en bil med en genomsnittlig förbrukning av 8 l / 100 km. I ditt fall skillnaden inte kommer att bli så stor, eftersom den Bridgestone Turanza din Toyota anges med “C” medan Michelin kan välja Primacy 3 även med C, men med mycket mer grepp och mindre rumorosidad- eller Energy Saver, ‘B’, bättre grepp och db mindre buller. Enligt den franska tillverkaren dessa däck minskar bränsleförbrukningen med ungefär en 0,2 l / 100 km. Anslutning är bra, men Primacy, naturligtvis, är överlägsen. De är intressanta fakta, och vi har alltid trott att ju högre desto bättre vidhäftning, resulterar det i ökad säkerhet, men det är meningslöst om det inte alltid bära rätt tryck för varje situation. Och är att om vi vill däcken hålla oss så länge som möjligt, är att konsumtionen den logiska och korrekta grepp, kommer vi att se över det en gång i månaden och anpassa CUNADO utföra rörelser med bilen vid full belastning.

Du kan också vara intresserad

– Dudas: breda eller smala däck?

– Alla frågor och tvivel förare

Adblock
detector