Frågor: Hur mycket AdBlue tank fylla nya dieselbilar?

Frågor: Hur mycket AdBlue tank fylla nya dieselbilar?

"Är det sant att alla moderna Diesel har en vätska som kallas AdBlue, för att generera mindre förorenande gaser, som ska fyllas var 20.000 km?"Frågor: Hur mycket AdBlue tank fylla nya dieselbilar?

"Varför fyller AdBlue tank och vad pris du har fylla?

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

För att uppfylla reglerna för utsläpp euro 6 många tillverkare har haft att tillgripa en katalysator (SCR) kunna minska kväveoxider (NOx) emitteras av avgasröret med omkring 90 procent. Det fungerar med reduktionsmedel, i fallet med AdBlue är en urealösning i 32 procent-en kemisk förening som finns i den urin att efter att sprutas in i avgas konverterar NOx kväve och vatten, vilka är ofarliga komponenter. Det är en lösning som har vänt många tillverkare med genomförandet av nya regler, särskilt i de mer kraftfulla motorer och större bilar, men det finns fortfarande några som med andra lösningar har kunnat uppfylla kraven utan behov av väljer denna dyrt system i bilen -av inte inkluderar upprätthålla.

den AdBlue tank vanligtvis en kapacitet på ca 20 liter, som vanligtvis det tillåter en autonomi, så att det bara har att fylla den när bilen kommer till revision, så att operationen genomförs i verkstaden. Men det finns modeller där detta inte är möjligt. Nu kommer jag att tänka på Mercedes V 250 BlueTec, med ett intervall som inte överstiger 4.000 km, och kräver därför att föraren att göra tankning, antingen från en flaska eller en specifik leverantör i en gas station med en 2 ungefärlig kostnad per liter (ca 40 euro för en 20 liters tank AdBlue). Självklart, konsumtion ökar om vi gör intensiv användning i stad eller permanent utnyttjade den maximala hastigheten på motorn. Även för bilar är något relativt nytt, lastbilar och bussar och har spenderat många år att använda det, så åtminstone i stora sätt, inte svårt att hitta på bensinstationer.

Om du måste ägna särskild uppmärksamhet i processen. den AdBlue Det är inte toxisk, men mycket korrosivt, så det kommer att skyddas och ta särskild omsorg för att undvika spill. Vissa bilar har fyllmedel bredvid bränsletanken, men i andra är det svårt att få tillgång till platser som bredvid reservdäcket i bagageutrymmet.

Som i fallet av bränsletanken vid bokning AdBlue den låga 2,000km, bil ljudmeddelande varnar åtföljs av en legend med körsträcka kvar autonomi färddator. Om du är bara helt, kommer att fortsätta att arbeta, mer föroreningar, men så fort vi vänder tändningsnyckeln inte kommer att låta oss åter starta motorn tills vi tankade.

Du kan också vara intresserad

– Frågor och tvivel förare

– Varför godkända förbrukningar är aldrig riktigt?

– Är det dåligt för bilen tankas med billigt bränsle?

Adblock
detector