Bilar till minne: Alfa Romeo 75 V6 QV

Bilar till minne: Alfa Romeo 75 V6 QV

År 1990 fick han ljuset den oförglömliga Alfa Romeo 75 V6 3,0 Quadrifoglio Verde, en ännu kraftfullare än den amerikanska versionen 75, och förblir i minnet av varje bilist.

Alfa Romeo 75 V6 QV, en oförglömlig klassiker

Alfa Romeo 75 V6 QV, en oförglömlig klassiker

Alfa Romeo 75 V6 QV, en oförglömlig klassiker

Alfa Romeo 75 V6 QV, en oförglömlig klassiker

När kassakistor Alfa Romeo inte gå alltför stark, när utveckla substitut Giulietta saloon De bestämde sig för att utnyttja sin struktur och behålla samma hjulbas. I stället skulle den nya modellen har överhäng längre och sedan starten skulle inte bara biárbol traditionella motorer varumärke, men också kraftfulla V6 2,5 liter och en turbodiesel sacrílego 2 liter och 95 CV, som tillhandahålls av det italienska företaget VM.

Alfa Romeo 75 V6 QVAtt markera i sidovy det främre och hög bak nedåt, används Ermanno Cressoni en estetisk detalj som personifierar den stilen i denna Alfa Romeo 75, med tillsatt i området av en remsa av grå plastmaterial längs kroppen. Men i sin första serie denna modell sprang in ett bakslag, eftersom det var tänkt som inte kunde exportera till den amerikanska marknaden aptitretande. Var tvungen att skapa för en stötfångare som följs amerikansk lag, resonera andra diseñasen skrymmande och försedd med sidohörnstöd som ökar längden av kroppen med 90 millimeter och i sin tur absorberar utan buckling chock producerad vid hastigheter upp till 8 km / t.

Alfa Romeo 75 V6 QV: teknisk

Utöver dessa stötfångare installerade sedan 1987 i de enheter som är avsedda för USA, där den marknadsförs som Alfa Romeo Milano Verde och endast säljs tillsammans med V6-motor, denna modifiering visat sig perfekt för skilja Europa som den mest kraftfulla modellen i intervallet: Alfa Romeo 75 V6 QV. Således var ett kännetecken som åtföljs av en aletines och en förment aerodynamiska fotsteg gjorde skillnaden, eftersom det tjänade till att lyfta fram den lysande 75 Amerika, mycket luciese i bakluckan valör 75 6V 3,0, ganska intetsägande. Istället saltet lade sin melodiska V6 3 liter får 188 hk och raspade 220 km / t hastighet, trots att kroppen hade en lös motståndskoefficient Cx 0,40.

Som om inte det vore nog, Amerika Alfa 75 hade en ram nivå som kräver mekanisk. bredvid Dion bakaxel effektiv, Hon hade då generösa däck som mäter 195/60 VR 14 och som innehåller en bakre fjädrar styvare, hårdare spjäll och en tjockare stabilisator barer, 22 mm framför och 21 bakåt. De avslutade det hela taget en 3,2 varv riktning mellan proppen och locket, närvaro ner när hastigheten ökar och installation baserad broms Brembo fyra skivor, med ventilerade främre och valfritt ABS-systemet. Även i överföringen till bakaxeln hade förändringar sedan bildat en ZF begränsad slirdifferential till 25 procent och en bakre grupp 11/39, vilket för kollegor som försökt i vår tidning MOTORVÄG verkade alltför lång tid för mer än 1988, även med få vägar och det rör sig om en sportsedan strategi.

Alfa Romeo 75 V6 motor QVAlfa Romeo 75 V6: motor

Inför 1991, då bindande motorer av två liter katalysator tuviesen empleasen och blyfri bensin, de italienska Alfa Romeo ingenjörer tvingas modifiera V6-motor. Och resultatet var imponerande, som drivmedel erhålls kata 192 hk, sattes till en maximalt vridmoment på 25,5 mkg vid 4500 rpm. På samma gång, den bakre gruppen ersatt med en kortare 11/41, att dra fördel av den ökade effekten och högt vridmoment liten minskning i låg.

detta V6 3 liter, något mindre elastisk och mer kraftfull, är det ledande version Alfa Romeo 75 V6 Quadrifoglio Verde, presenteras under hösten 1990 och till vilken en kopia av bilderna tillhör. Dess första ägare var ingenjör på INTA (National Institute of Aerospace Technology) i Madrid, som behandlade honom noga och sålde snart bror till en mekaniker som arbetade på den officiella verkstad Povedilla, som ligger i Madrid gatan med samma namn och djup kunskap om mekaniken i modellen. För tolv år sedan sålde han det till Alexander, som omedelbart fortsatte att rengöra den på djupet och ersätta vätskor smörjkretsar, bromsar och kylning och smörjning av växellådan och differential.

Kopior som denna V6 Alfa 75 QV visar att när en bil vårdas och gör underhåll som krävs, kan tjäna i många år och kilometer än vanligt. i tid för testning, visade sin vägmätare 367,710 km, en respektabel siffra som ser fantastisk sett totalt. I själva verket hade dess ägare varit förra helgen i en alfista rally i Kotarr kretsen nära Aranda de Duero, där han sköt den snabba takt som tillåter dess motor och chassi.

Vägs fortfarande orörlig, lysa i kontrast med kroppen de Speedline hjulen på 16 tums diameter och 6,5 tum halsen. Hans fötter bär med sig några skor däck som mäter 205/45, behålla samma utveckling och dess lägre profil ger grepp asfalten. Redan installeras innan läderratt trycker justera positionen av höjden och djupet ratt, liksom sätets avstånd och ryggstödets lutning, medan Alejandro pekar ovanför backspegeln att indikera att det, såsom i flygplan, omkopplarna är kupébelysningen och främre effektfönsterkontroller.

Interiör Alfa Romeo 75Instrumentation, som vanligtvis är generöst i Alfa Romeo, benägna att optimism och mer läsbar manus i vitt ton, består av en hastighetsmätare graderad till 260 km / t, en cuentavueltas röd rand som börjar vid 5800 rpm, Kylmedel termometer, oljetrycksmätare och bränslenivå vars nål inte fortfarande på slingrande vägar. Och i det centrala området lägger till en digital klocka och en central kontroll.

Alfa Romeo 75 V6 QV: upp

Kontakt, start och den musikaliska ljudet av motorn och V6 tar stafettpinnen. Med den lugna tomgång, går den första växeln utan att repa, handbroms släpper flyg stil och festen börjar. Även om förändringen kräver viss lugn att flytta från en hastighet till en annan, den kontinuerlig dragkraft för motorn gör att flytta snabbt hastighetsmätaren nål i de tre figurerna. I en lång rak, är 75 packade och ljudet av luft hörs mot vindrutan och speglar. Dock vill minska en tredje som kan nå 140 km / t, skicka V6 bestialisk musik och acceleration kapacitet.

Även i de snabba hörnen ramen för denna Alfa Romeo 75 V6 QV lyder vad som beställs från ratten och det visar att det slutliga versionen sätet hålls i ett starkt stöd. Men om tur är mer vriden, kommer ut en liten understyrning tendens, lutar kroppen och bara vrida ratten en smula för att följa den väg. Och om vi tar gas i en sådan situation, bakaxeln är ansvarig för att hålla den bakre och hjälper till att slutföra tur. I detta avseende innebar också en avgjutning av balanserade massorna och generösa däck utrustning. Vi försökte att bromsa energisk planen och imponerade, eftersom svaret är stark och lätt att dosera.

Dessutom, Denna Alfa 75 V6 QV har en komplett utrustning och dess upphörande är ganska noga, särskilt i jämförelse med ämnet under dessa år som kännetecknas den italienska bilar. Och alltid hålla äran vara den sista saloon Alfa Romeo innan varumärket absorberades av Fiat Group. Kort sagt, en markant sportig bil, som har körglädje nästan som om det vore en riktig coupé men har en bekväm och rymlig baksätet och bagage presentabel.

ark Alfa Romeo 75 V6 3,0 QV (1991)

motor

6 cylindrar i V till 60 grader

förskjutning

2,959 cm3

effekt

DIN 192 hk vid 6000 varv per minut

överföring

bakhjulsdrift

byta

5-växlad manuell

Largoxanchoxalto

4,42 x 1,66 x 1,40 m

vikt

1.250 kg

maximal hastighet

222 km / t

medelförbrukning

10,4 l / 100 km

tillverkningstiden

1990-1992

pris

2000-8900 euro

Du kanske också är intresserad av:

Classic att komma ihåg: Dodge Serra Boulevard

Classic att komma ihåg: Audi Quattro

Classic att komma ihåg: Seat 127 och Fura

Adblock
detector