Hva gjør du hvis du stjeler bilen

Hva gjør du hvis du stjeler bilen

En dag du våkner opp, lav til gaten, går du til der du hadde parkert bilen og … overraskelse, er det ikke! Etter noen minutter med forvirring der du tror du har parkert et annet sted, du skjønner at du har stjålet bilen. Hva gjør jeg? Vi forteller deg trinnene og prosedyrer som skal utføres.Hva gjør du hvis du stjeler bilen

selv om kjøretøy tyveri Han har falt de siste årene -fra 1990-50 prosent denne typen kriminalitet gir mer enn 50 000 skadde hver tolv måneder, som er 150 forsvinninger daglig. Faktisk, Spania er et av de hardest rammede landene Europa, ranking femte bak Italia, Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Hvis du har uflaks at ranet bilen, disse er du bør legge til rette så raskt som mulig innen de frister.

1. Klage

I det øyeblikk innser du at bilen er ikke der du slapp, gå til politistasjonen raskt og sette inn en klage. Du må ta med ID-kort, pass eller grønt kort og gi undervisning, merke og modell av bilen. Hvis du har dokumentasjon på bilen, kan du finne en løsning, men ikke nødvendig fordi antall politiet vil få plate ramme. Du vil bli bedt om navnet på selskapet der han var forsikret og den type politikk du hadde leid.

klagen Beam bemerket, om noen, tyveri av dokumenter kjøretøy og andre verdisaker du llevases inne i bilen (nettleser, barnesete, hands free …).Stjålet bil, hva gjør jeg?

2. Ring ditt forsikringsselskap

Umiddelbart etterpå, Informer selskapet tyveri bil. De vil be om at du sender dem Kopi av klagen via e-post eller faks for å åpne en del av ulykken. På dette tidspunktet vil du bli informert om forholdene i politikken i slike tilfeller. Vanligvis må du vente 30 dager til å gå til søksmål som vil føre til erstatning for kjøretøy tyveri. I denne perioden, hvis bilen dukket opp, hører du, forutsatt at selskapet eventuell reparasjon. Etter måned, forutsatt at det ble funnet, velger du om du beholde pengene de har gitt deg i retur eller returnere den og få bilen også arrangert.

3. gjøre beregninger

Som bilen du trolig gitt et nødvendig mobilitet, du må kjøpe en annen, som vet hvor mye penger du vil erstatte forsikring er viktig. selv to år etter første registrering selskaper vanligvis de kompensert med utbetaling av kjøretøy verdien på nytt, det vil si, vil du motta det samme beløpet av kostnaden for en splitter ny bil med de samme egenskapene som stjålet og inkludert alle avgifter. De brukte disse 24 månedene vil bli oppveid av Bilen erstatning verdi eller markedsverdi, Det avhenger av forholdene i politikken.

I det første tilfellet, er kompensasjon tilsvarende verdien av bilen hvis du kjøper på tidspunktet for ulykken. Ved salgbar verdi, Dette beregnes som om du vil selge bilen på tidspunktet for ulykken. I begge tilfeller er det ikke tar hensyn til enten byen eller staten av kjøretøyet. I tillegg omfatter noen selskaper økt markedsverdien, som er noe mer enn økningen i prosent av markedsverdi etablert, der kompensasjon er høyere. Markedsverdien er en offentlig tall som er inkludert i verdien tabellen V.O. Ganvam eller tabeller utgitt av departementet for økonomi og finans (www.boe.es).

4. Siste måned, berører papirarbeid

Bare forbi en måned siden tyveri av bilen, kan du gå til søksmål for å sikre kompensasjon du. du trenger bringe bevis for betaling av siste Municipal Trafikk Skatte Hvis du ikke gjør det, må du gå til rådhuset for å sette på circulation- Permit og be om DGT -i Provincial correspond– du en bevis for midlertidig forlate for kjøretøy tyveri Det er en prosess utført av politiet på den tiden fordømte og sette historie rapport kjøretøy -For Data Protection Act inneholder bare antall overføringer (eller eiere) som har hatt den bilen.

Stjålet bil, hva gjør jeg?

5. Levering av dokumentasjon

Med disse pluss originaldokumentene i klagen, ID, pass eller grønt kort og alle tastene du har bilen, må du gå til kontorene til forsikringen. På den tiden kan du komme til å signere noen former, slik at i tilfelle at bilen dukket opp, overføring på vegne av selskapet, sparer du du må gå tilbake til å gjøre mer papirarbeid. Selvfølgelig, hvis dette tilfellet skulle oppstå, vil du rapportere før Hvis du bestemmer deg for å returnere kompensasjon og bli med kjøretøyet.

6. Trykk vente

Når selskapet har alle dokumenter i sin besittelse du må vente på at eksperter fra den aktuelle avdelingen -vanligvis, ledende total krav i kjøretøy- foreta en vurdering av bilen for å kompensere. Tiden kan tas for disse diskusjonene det avhenger av smidighet av selskapet og dets arbeidsbelastning; egentlig bare de har til å kontrollere at alt er i orden og å anvende tilsvarende svekkelse tabeller, Men det innebærer en økonomisk utlegg kan ta uker.

De gir deg kompensasjon -Den vil motta ved overføring eller bankremisse, avhengig av politikken til selskapet-Det er ikke omsettelig, men mutbare. Det er, må du akseptere det og hvis du ikke er enig, gjør en skriftlig til Forsikringsombudet Utsette din klage: er en tjeneste gratis som etter loven skal ha delegert alle selskaper i kundeservice eller en person eller enhet.

7. Uenig?

I tillegg til å hevde Forsikring Ombudet, og når to måneder har gått, kan du gjøre en klage til et offisielt organ høyere: Kommissær for forsvar av den forsikrede, avhengig av Direccion General de Seguros. Ledelsen er gratis. Søknaden sendes på e-post eller vanlig post, og gir alle bevis du finner passende til grunn et større beløp kompensasjon. I ca fire måneder vil du få et svar av denne institusjonen, og en av selskapet ditt, som vil fortelle deg om holde kjennelsen.

* Kontakt med kommissær for forsvar av den forsikrede: 91 339 70 00 eller www.dgsfp.mineco.es.

Adblock
detector