Jämförelse: Peugeot 208 1,6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Jämförelse: Peugeot 208 1,6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Alltmer starka argument i deras fördel, har konkurrensutsatta segment B nått en utvecklingsnivå svårt att förbise. Här är två exempel vågar allt: Toyota Yaris och Peugeot 208.

Jämförelse: Peugeot 208 1,6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Jämförelse: Peugeot 208 1,6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Jämförelse: Peugeot 208 1,6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Jämförelse: Peugeot 208 1,6 e-HDi vs Toyota Yaris 1.4 D-4D

Så småningom de äter den kompakta marken närmar dem för teknik och prestanda. De förbrukar också mindre, och dess utgångspriset är mer konkurrenskraftiga, så att de är mer giltigt alternativ om du inte behöver utrymme och stammen av hans äldre bröder. Av de två modeller av denna jämförelse omfattar hög effektivitet av sina dieselmotorer, kunna standardisera CO2-utsläpp på 95 till 99 g / km, respektive, dvs 3,6 och 3,8 l / 100 km kombinerad cykel. I verkliga livet Flytta runt 5 liter, men utan att offra den dynamiska lösningsmedel.

Dessutom erbjuder de en nästan motsatt strategi, men lika tillfredsställande resultat i båda fallen. Om Peugeot 208 Det har visat sig vara en av de mest omfattande multi-purpose, Toyota Yaris, att precis fått en uppdatering, Den levereras med styrka att möta vad som krävs. En av de viktigaste skillnaderna är beröring erbjuder sina mekaniker. Yaris bibehåller förfining Auris med identiska D-4D propeller, och en exakta växlingsmanöverdonet, emellertid Peugeot 208 inte komma hit samma mjukhet som erbjuds av 308. Dessutom kan det vara något abrupt acceleration och sluta accelerera, visas något grov och märkbara vibrationer i ratt och pedaler, vad finns det också en lägre motor ljudisolering, vars ljud inte bara vara trevligt. Dessutom har växelspaken driven längd resor och mindre exakt touch, något som inte stämmer sports sänder sin lilla ratten och snabb styrning, och inte heller tuning ljusa ram.

Toyota Yaris vs Peugeot 208Assimilerade denna brist på förfining av Peugeot 208, i viss mån förståeligt i en bil av sin storlek, positivt överraskad av det breda användningsområdet för din motor eftersom dess kraft finns från ett fåtal varv, knappt över tomgång. Hans svar att strypa kommandon är omedelbar och forcefulness nödvändigt att flytta långa marscher utan fråga och samtidigt förstärka förändring, som är 5 hastighet, Det gör hoppet mellan de två senaste relationer mycket tydlig.

motorn Toyota, under tiden, har den en mindre stark nedre område, som alltid har kännetecknat denna 1,4 D-4D i tidigare generationer. Men i den nuvarande Yaris saker som de har förbättrats avsevärt tack vare VGT och, utan att vara så stark som hans rival några varv, det är också användbar. Men för att få all sin kraft vänta bara tills 2100 rpm, då presenterade en "spark" turbon inte obetydliga. Det är kanske det här sättet att leverera ström vilket underlättar uppnå ännu lägre förbrukning än Peugeot 208 utan alltför mycket inblandning från vår sida, citerad helt enkelt inte överstiger 2100 rpm. Highway Technical Center har uppnått 5,3 l / 100 km i staden, mittemot Peugeot 5,9, och att den senare har ett stopp / start-systemet är en lyx -och mer i dess segment sedan stoppar motorn när hastigheten sjunker från 23 km / t och infoga neutrala, vad vi det gör "spela" nästan som en hybrid under vissa omständigheter. Både stoppa och starta uppstår omedelbart (även att ändra sig i sista minuten) och total avsaknad av vibration, så att du inte får ställa några frågor eller generera oss själva en tillstymmelse till stress, till skillnad från vad med andra konkurrenter som antingen långsamt eller nedgång av komfort, på mer än ett tillfälle vi går igenom huvudet av systemet.

Toyota Yaris vs Peugeot 208Skillnaderna i effektiviteten i sina rack är inte avgörande, vilket säger en hel del för Toyota överväger att 208 är förmodligen referenssegmentet just nu. De två har mycket självsäkerhet och ge förtroende när itu slingrande sektioner i snabb takt och motorvägen resor. Bortsett från att vara stabila och ger ädla reaktioner hålla killen framför krävande situationer som plötsliga förändringar i riktning, en kurva stängd eller att sträcka av berg som fångar du nästan steg … eftersom båda är en reaktiv bakaxel kunna runda vändningar vid behov, vilket ger en extra smidighet gör också deras befälhavare inte bli uttråkad, under ledning av elektroniska program väl idioter att hålla körbarhet stabilitet. Endast Toyota kan helt koppla bort den här enheten 208 återaktiveras -I överträffade 50 km / H-, även om detta måste lämnas hålla motsvarande knapp för en stund bilen står stilla. Ingen besviken dock om att ge en dom till förmån för den ena eller den andra, Peugeot har ett mer omslutande säten och en sportigare däck monteras för att förbättra broms och noggrannhet till gränsen, men på bekostnad av att förlora lite tröst. Å andra sidan, Toyota abs är mer känslig för brister asfalt och kommer i drift innan, vilket gör det svårare att dosera bromsning.

Toyota Yaris vs Peugeot 208En annan sak att tänka på, även om detta är en smaksak, är attraktiv inredning av Peugeot 208. Med mer avancerade former och Lyckad kombination av material inklusive lackerad piano svart, metallic finish och även lädersäten (tillval), är det mer moderna och personalen Toyota Yaris, Även om detta har tak handtag på alla platser och Peugeot, nej. När det gäller förarplatsen, den Peugeot 208 Det kräver en förändring av mentaliteten och ta ratten ner låg, men man vänjer. Synd att varken justerings ryggstöd är korrekt, är det med spaken och förinställda positioner är långt ifrån varandra. Valet, särskilt om du anser att priset Toyota Yaris, Det är inte lätt.

Adblock
detector