Og fungerer bra er Head Up Display

Og fungerer bra er Head Up Display

Se bort å lese skjermen gjennomsnittlig bil krever minst et halvt sekund. Dette betyr at sjåføren, reiser på 120 km / t, vil reise ca 33 meter, “blind”. En leder Up Display viser informasjonen akkurat der det er nødvendig, foran deg å unngå unødvendige distraksjoner.

Og fungerer bra er Head Up Display

Og fungerer bra er Head Up Display

Og fungerer bra er Head Up Display

Og fungerer bra er Head Up Display

Få sikkerhetselementer passere så ubemerket inne i en bil. Men de er en alliert viktig å unngå distraksjoner mens du kjører og ledende betydelig fremgang nylig. Vi snakker om HUD, eller hva som er den samme, Hodet Up Display -LCD-skjerm frontally. Projeksjonen informasjon direkte på frontruten på bilen er ikke ny, ja det er den måten at informasjonen er anslått innenfor synsfeltet til sjåføren. Ifølge Continental, 2018 vil være mer enn fem millioner biler som er utstyrt med dette systemet i verden, sammenlignet med 500.000 som er ventet å fullføre dette 2014. Foreløpig opptil 10 produsenter tilbyr denne teknologien i totalt 19 modeller.

Litt historie

Selv om disse systemene er i dag brukes i bilen eller i sivil luftfart, den første HUD De har sitt opphav i militære fly, å plassere linsen ser over glasset flykabinen. Den første produsenten som har valgt denne teknologien i en bil var General Motors tilbake i 1988. Ti år senere, Corvette C5 syklet for første gang en leder Up Display farge. Siden da er det flere merker som har sluttet seg dette systemet, enten som et alternativ eller som standardfunksjon. Og viktigst av alt, gradvis det blir stadig mer utbredt i lavere segment modeller, ikke bare luksus.

Leder Up Display

Det er i hovedsak to typer HUD. Den mest grunnleggende og økonomisk består av en gjennomsiktig skjerm som er forankret til kjøretøyets dashbord, bak rattet, i hvilket informasjonen er prosjektert. Det er tilfelle Peugeot. Den franske merkevare bruker et lite gjennomsiktig polykarbonat panel plassert bak instrumentpanelet som også er skjult under. Andre, ved å satse høyere segment modeller er "skjult" og du bare vet at de er der når du kastet øynene fremover. Sjåføren ser informasjon som om Suspendert over panseret av bilen, en avstand på om lag to meter, og ikke på frontruten. Dette er anslått gjennom enheten skjult bak instrumentpanelet visir.

Dette prosjektet parametere variere med hver produsent. Den vanligste er fart, men noen merker er forpliktet til å gi annen informasjon som for eksempel Nettleser indikasjoner, vitner endre eller teller.

som tilbehør

Du kan også ta HUD "post". I markedet er det noen Leder Up Display Laptop, slik at du kan installere på en modell. Navdy Det er en av dem. Det koster $ 499 og de første enhetene vil begynne ankommer i tidlig 2015. Den består av en enhet plassert på instrumentpanelet, og som er ansvarlig for å projisere et bilde på undersiden av frontruten. Koblet til en applikasjon kompatibel med Android og IOS 7 eller høyere, tillater samhandle med telefonen, meldinger, musikk, navigasjon eller sosiale nettverk med talekommandoer eller enkle bevegelser, takket være et kamera. Du kan også vise hastigheten som sirkulerer bil, kilometer med gjenværende batterilevetid (hvis det er en elektrisk bil) og nivået på batterilading, alt takket være OBD II port som er koblet til datamaskinen ombord på kjøretøyet.

Leder Up Display

En annen løsning er å laste ned noen iOS apps for smarttelefoner, Android eller Windows Phone. Men de har to ulemper. Den første er at du trenger en stand for å plassere den i bilen. Den andre, og kanskje enda viktigere, visning dagen er ikke optimal. De ser mye bedre sirkulerer om natten.

LED eller laser utvidet virkelighet …

Og nå Range Rover Evoque og nye avanserte integrerte laserhodet Up Display system. dette inkluderer laser holografiteknikk får fargemetning, lysstyrke og overlegen kontrast sammenlignet med andre systemer. Hva laseren bringer over tidligere baserte lysdioder, er en klarere og mer nøyaktig lesing, selv i sollys handle direkte på frontruten. Det kan tilpasses ved å aktivere eller deaktivere de viktigste funksjonene for å øke eller redusere lysstyrken og justering av den vertikale stilling av skjermen, alt fra oversiktsmenyen.

Det neste trinnet, som allerede er i gang, vil være utvidet virkelighet. Chambers vil være ansvarlig for å fange og “lese” hva som skjer foran bilen, men disse bildene kan suppleres med ytterligere informasjon slik som tilstedeværelse av fotgjengere og syklister, jo avstand fra kjøretøyet foran, hastighet på veistrekningen sirkulere, den omkjøring skilting vi må ta på motorvei eller lede en alternativ rute i tilfelle av jam.

Adblock
detector