Hyundai Tucson 2.0 CRDi-136 4WD Style, nu mycket bättre

Hyundai Tucson 2.0 CRDi-136 4WD Style, nu mycket bättre

Den nya Hyundai Tucson 2,0 CRDI-136 4WD fördel i tredje generationen position till en högre nivå av design, prestanda och utrustning.

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136 hk, stor förbättring

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136 hk, stor förbättring

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136 hk, stor förbättring

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136 hk, stor förbättring

Den nya Hyundai Tucson ix35 lämnar beteckningen att återuppta namnet Tucson, en stad i Arizona (USA) och plats namn som används i tidigare generationer av denna modell i det land Uncle Sam. Frågan om nomenklatur ligger bakom tydligen svårigheten att allmänheten att särskilja de olika bilar ‘I’ Hyundai SUV med ‘ix’.

Men mest slående är inte dess namnbytet, men kvantsprång upplevt i alla sektioner med en modell som är placerad på en högre nivå. Tyvärr har denna också Det har ökat sitt pris. Av samma skäl Den växer i storlek, med en kropp som ökar 6,5 cm dess längd, medan korta 3 både i bredd och i strid. Andra bara i höjd med 2 cm mindre för att förbättra deras motståndskoefficient, passerar från 0,35 till 0,33.

Hyundai Tucson, en slående interiör

Hyundai Tucsonhans interiör Det förmedlar en känsla av kvalitet, finjusteringar och ytbehandlingar mycket tilltalande för ögat. Men så fort vi lämnar över dem insåg vi att knappast någon av dess plastbeläggning är fluffigt. Med elektriska föreskrifter säte, som är uppvärmda och ventilerade något sällsynt i denna segment, är det lätt att hitta en bra körställning nästan oberoende av storleken av varje tack vare bredden i sina rörelser. Naturligtvis så ofta det händer i andra modeller, den lägsta positionen är något högre än i versioner med mekanisk justering. Framsätena erbjuder god komfort, men inte sticker ämne. Genom att erbjuda utrymme framför är mycket lik den ix35, räddade jag två centimeter vinnande höjd. tillbaka Nu är det 4 cm bredare, från att vara en av de snävaste i sin klass för att vara runt genomsnittet, medan förlorar två i benutrymme, i linje Kadjar mindre Renault, Peugeot 4008, Mitsubishi ASX … Ja avsevärt förbättrar dess funktionalitet, luta justerbara ryggar i ett brett spektrum i två asymmetriska delar och att få ner dem jäms med bagageutrymmets golv. en vinnande 55 liter trunk -även 115 liters Honda CR-V, varvid referens- och lyckligtvis under golvet ger ett reservhjul som resten; med kanten 19 “och 245/45 däck, som utan tvekan minskar lastutrymmet.

den instrumentering detta är enkel och tydlig, med en full ombord dator färg i dess centrala område. den Pekskärm 8 “ i mittkonsolen har god kvalitet på både bild och dess hantering svar. den innehåller webbläsare med gratis uppdateringar för sju år och under detta ett bra utrymme för att göra föremål transparent två 12 V uttag, USB och Aux.

Hyundai Tucson, flera Diesel att välja

Hyundai TucsonMekaniskt till- varierar knappast. Diesel tre möjligheter erbjuds en 1,7 CRDI med 115 hk, alltid med manuell växellåda och framhjulsdrift, och två 2,0 CRDI med 136 eller 186 hk. Den första är de fler kombinationer så erbjuder kan du välja front- eller allhjulsdrift och Automatisk manuell växellåda 6 hastighet eller genom momentomvandlaren, även med sex hastigheter och ofelbart associerad med AWD med 4297 euro tillsammans. Den övre änden, 2,0 CRDI 186 hk, alltid med AWD och automatisk momentomvandlare.

i bensin fortsätter Atmosfär 1.6 GDI 132 hk, framhjulsdrift och manuell växellåda, som lägger till en 1,6 T-GDI turbo med 176 hk, AWD och ofelbart automatisk dubbelkoppling drivna 7 relationer. En växellåda som inom ett år eventuellt erbjuds i resten av Diesel.

Den start-stopp-system Automatiskt stopp&Start är endast tillgänglig i versioner av framhjulsdrift och manuell växellåda, medan automatisk är de enda som har elektrisk parkeringsbroms, medan resten påverkas av spaken.

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136 hk, den mest balanserade

Motorer, är mest lämplig för den anda av Tucson 2,0 CRDi 136 hk version. det känns mild, villiga och mer elasticitet förväntas. Han inte utmärka sig på något, men gör allt väl. Det finns tillräckligt med ström vid låga motorvarvtal, även om mer övertygade efter utgifterna den första 1400 rpm och sträcker sig till ca 5000. medan där du känner dig mer bekväm, är det en medel varvtal, med högt vridmoment siffra med 38,1 MKG officerare vi måste se mer kraftfulla motorer, som Mazda CX-5 2,2 D som superen- som gör att du kan ta bilder med en viss lättnad utvecklingen valt förändring. Hans rumorosidad utom vid tomgång, som visas ganska innehöll, vilket gör det gå obemärkt förbi.

Förbättrar förbrukningsdata ix35, samtidigt påskynda och återhämtningen är fortfarande mycket nära rekord; konsumera 0,9 l / 100 km mindre i staden och 0,7 motorvägen. Och det väger mer och har inget system Stopp&Börja reduceras omkring 0,2 l / 100 km i den urbana cykeln. Inför konkurrensen råkar vara en av de mest tragones att ligga något under genomsnittet, medan prestanda ligger också halvan av tabellen upp.

Hyundai Tucson, big wheeler

Hyundai TucsonBeteende är en annan punkt där framstegen är mest påtaglig. Tjäna hög kvalitet rullande, men framför allt hur han känner sin fot. Förmedlar stor styrka, större balans, precision och smidighet. Inte överraskande Hyundai anger att dess vridstyvhet har ökat 50 procent. I detta avseende är en annan bil. Mycket bättre. Det är inte det mest effektiva i sitt slag i kurvan och sedan i sin krafts fokus komfort, men det är en av de bästa dämpning och isoleras genom deras brist på impulsljud, även i grova stöd. Det verkar också tyst, även om mätaren säger bara små förbättringar i tiondelar med sin föregångare.

Beröringen adress Elektrisk förbättrats avsevärt. Även det visas Mjuk, men är mer exakt och direkt. du har två nivåer av reglering: Normal eller Sport, Det är att föredra även för dagligt bruk. bromsar De har gått att spela in de värsta märken i sin klass för att utgöra sig som en referens; delvis tack vare större diskar och av Continental Contisportcontact 5 som utrustar. Vid 72 meter passerar du 140 km / t till 0, med en bra bit, även om vissa förare har verkade något abrupt i dess initiala fas. A Jag tror inte det, men det är en fråga om att vänja sig din beröring. Jag är inte övertygad både ledning manuell växellåda, med bättre känsla och turer, men inte så noggrann och snabb i sportig körning önskvärt. Så mycket sofistikerade och utrustning har lett till 60 kg fett, som sätter den något under Kuga, bland de tyngsta i sin klass.

Hyundai Tucson, där vägen slutar

Dess proportioner och körställning känns mer terräng än andra SUV, även om deras kunskaper är närmare, men med en bra elektronisk arsenal för att komma ur de flesta situationer kan du stöta på en användare av denna typ bil. hans anfallsvinkel är begränsad av den låga främre spoiler medan 17 cm markfrigång genom företa hinder med viss försiktighet, fastän konventionell reservhjul bidrag sinnesfrid.

Laget visar sina svagheter hjul så den låg profil däck och dess ritning. Trots detta, allhjulsdrift arbetar med solvens. sänder normalt hela vridmoment till framaxeln, som sänder ström till den bakre genom en lamellkoppling när den detekterar en minimal förlust av vidhäftning. Dessutom, föraren kan låsa gjutna 50 procent varje axel till en maximal hastighet på 40 km / t genom en uppsättning på konsolen mittknappen bredvid att vi fann att av Hill Descent; som reglerar en mycket låg hastighet, så att bilen ner utan förpackas. hela systemet AWD det kostar 2,100 euro, ökar fordonets vikt med nästan 60 kg och förbrukningen, enligt officiella siffror, 0,4 l / 100 km.

Hyundai Tucson, premium utrustning

Tucson finns med fyra ytbehandlingar, Även om den grundläggande ‘Essence’ endast 1,6 GDI motorer och 1,7 CRDI är associerad. Alla med: luftkonditionering, aluminiumfälgar, Bluetooth, bakre parkeringssensorer, ljus och farthållare. För 1.700 euro mer Det är föredraget ‘Klass’ som lägger klimatkontroll, dimljus, makt fällbara speglar och 17 “hjul bland andra. den ‘Techno’, för 2,300 euro slutföra kapitalhandsfreeknappen, uppvärmda säten, pekskärm navigering 8 “främre parkeringsregnsensor, backkamera, varnar för ofrivilliga byta körfält, signalläsning, elektrokrom innerbackspegel … Den mest exotiska är den ‘Stil’, mest sannolikt att inkludera några premie för 4.647 euro: LED-lampor, läderklädsel, ventilerade elektriska säten, hjul 19 “uppmärksamma fordon i den döda vinkeln, elektrisk port och elektrisk taklucka.

din kurs inte längre positionerar den som en billiga alternativ, tydligt stående Nissan Qashqai ovan Ford Kuga … och även Mazda CX-5, utan även dess standardutrustning saknar motstycke för någon av sina konkurrenter, inklusive premie. Kostnaden för tjänsten, men med tätt placerade revideringar och fem års garanti representerar tal att även ta hänsyn till.

Tucson förbättring är så stor att vi nästan kan säga att nu spelar i en annan liga. Det rankas bland de mest överdådiga general och blir en utmärkt val för dem som kräver något större kompakta SUV genomsnitt med en annan bild och standardutrustning som ingen av hans rivaler jämlikar.

Du kan också vara intresserad

Hyundai Tucson, 5 nyckel varför köpa

Hyundai Tucson, priserna på ersättnings ix35

Nissan Qashqai dCi 130 4x4i 360 mot Renault dCi 130 4×4 Kadjar X Mod

Kadjar rivaler Renault, kod SUV

Jämförelse: Ford Kuga 1,6 4×2 EcoBoost vs Mazda CX-5 2,0 165 2WD

Test: Honda CR-V 1,6 i-DTEC 160 hk 4WD, skyddade arter

Adblock
detector