Renault Megane dCi 130 Bose Energi, testat

Renault Megane dCi 130 Bose Energi, testat

Den fjärde generationen Renault Megane bil känns, och inte bara för dess estetik, framför allt även för sin ritt kvalitet, teknik och design.

Renault Megane dCi 130 Bose Energy, nu mer målsättning

Renault Megane dCi 130 Bose Energy, nu mer målsättning

Renault Megane dCi 130 Bose Energy, nu mer målsättning

Renault Megane dCi 130 Bose Energy, nu mer målsättning

eftersom det i 1995 Renault Mégane myntade namnet för sin kompakta, med sagan nu tillägger fyra generationer. Estetiskt är det en avsevärd förbättring jämfört med sin föregångare, aktier många särdrag Stylistic med sin äldre bror, Talisman, liksom många av dess mekaniska komponenter. Båda tillgripa CMF-plattformen, för modeller C och D-segment, som också är närvarande i den Kadjar och Espace.

Jämfört med sin föregångare, kommer du att ha mindre kropp, eftersom detta femdörrars i april familjen Renault Mégane Sport Tourer kommer att läggas och minibuss typ, som kommer att fortsätta under namnet Renault Scénic, både redan sett i Geneva Motor Show. För notchback sedan version kommer att få vänta till 2017, men som i Renault Clio, kommer det att finnas tre dörrars halvkombi version eller i princip verkar det ha cabrio-coupé kontinuitet.

Renault Megane, något större än tidigare

Jämfört med tredje generationens Mégane den nya Det mätt 6,4 cm mer i längd, 0,6 bred och 2,8 strid, medan dess höjd minskas med 2,5 cm. Även om, som vi skall se, förblir markeras med innerutrymmen.

Renault Mégane bakNär det gäller propellrar finns i lanseringsfasen kan du välja mellan tre alternativ bensin och lika många i diesel. Alla mekaniska tetracilíndricas med liten förskjutning laddade av en turbo. I den första gruppen hittar vi 1,2 TCe versioner av 100 och 130 hk och 1,6 TCe 205 hk, med automatisk dubbelkoppling 7 hastighet drivs över manual för sex mindre TCe. Diesel försörjningen börjar med 1,5 dCi med 90 eller 110 hk och kulminerar med 1,6 dCi 130, halvårsskiftet som kommer att förstärkas med en variant 165 hk. Alla med 6-växlad manuell växellåda, med undantag för dCi 110 hk möjliggör ett alternativ för 1500 euro väljer en dubbel koppling EDC drivs med samma antal relationer och det kommer att vara den enda tillgängliga på dCi 165.

Renault Megane, med fyrhjulsstyrning

talrika drivhjälpmedel som kan monteras (uppmärksamma fordon i den döda vinkeln, för oavsiktlig filbyte, automatisk växling mellan doppade och långa, data projektion på vindrutan, parkeringshjälp signal läsare …) och Multi Sense, vilket gör det möjligt för olika körlägen (Neutral, Sport, Comfort, Eco och Perso, som verkar på acceleratorn, motor, växellåda -if automatic-, adress, avgasljud -simulado genom audioutrustning, massage, instrumentering och omgivande ljus), den nya Mégane också du kan räkna med alla fyra hjulen riktlinjer 4Control känd som Laguna, Espace och nu Talisman. Det är utrustning som ingår Serie versioner GT och ställa in en bil mycket sportigare respons med imponerande smidighet, men också lättare att oväntade manövrar. Så att Renault säger Det kräver 40 procent mindre hjulspinn jämfört med versionerna inte utrustade. Vid låga hastigheter bakhjulen rotera upp till 2,7º i motsatt riktning till framsidan för förbättrad hantering och ger en känsla av att köra en mindre bil strid, medan från 80 km / t roterar i samma riktning till 1. Unik i sitt segment och vi ser redan fram emot att försöka sporten version alltid super effektiv R.S. som säkert kommer att komma inom en snar framtid.

En mer uppenbar inuti Megane

Interiören förmedlar en bra känsla av kvalitet, minst Bose i denna version, välutrustad som standard med mycket bekväma och generöst tilltagna platser. Det är lätt att få en bra körställning med en väl planerade ergonomi, även om det kostar lite mer än andra rivaler för alltid obekväma, men mest felaktigt, ryggstöd justering genom spaken i stället för roulette som hade i det förflutna. ändå deras sittplatser de är stora och bekväma fåtöljer, föraren med ett varierat program med massage med uppblåsning och tömning av den lumbala luftkudde. Mycket trevlig är kvaliteten på ratten sömmar klädsel och dörrpaneler, men förringar något hårdplastmittkonsolen och hela nedre område därav och instrumentbrädan; inget att se, men också på sina konkurrenter. exakta justeringar, men slapphet betecknar Bose platta fäst tvinnade mitthögtalare och en öppet fogging bra bild.

Inredning 2016 Renault MeganeFör rymden, dess största yttermått kan du vinna 2 cm bred på framsidan och ett främsta torg 4 i den bakre. Men den viktigaste dimensionen, nämligen bort ben följer linjen i sin kategori, av DS4, med bara ett förstoringsglas cm och att i bagageutrymmet 20 liter går förlorade. Några centimeter till vuxna på en resa tillbaka för att rymma en viss lättnad. Vid uppstart, inte når 500 l av Civic, men ändå ger bra kapacitet. Under hans golvet reparapinchazos kit och en låda med allvarlig ljudutrustning finns.

För att systemet infotainment de erbjöd tre alternativ. Den mest grundläggande är en monokrom skärm 4,2 “ som följs av en skärm, och touch och färg på 7 “anordnad horisontellt med webbläsaren från mål och Zen 8,7 “anordnade vertikalt, Bose standard på Zen och tillval på GT och 248 euro. Den 8.7 “är av typen capacitativa -Med ett bra svar på beröring, dra ikoner bläddra, läsa sidor genom att skjuta, zooma med fingrarna … Det låter dig ställa in tre sidor som startar med funktionella fönster (Widgets) och upp sex profiler. har mycket bra definition, men dess användning är inte särskilt intuitivt, så det kräver en period av lärande och anpassa sig till undvika störningar i hela ledning. De saknar många fysiska knappar och tryck gruppen fett finger markeras så mycket kraft att sträcka armen.

Fem ytskikt att välja på i Renault Megane

Fem ytbehandlingar tillgängliga (Life, intens, Zen, GT och Bose), motorn dCi 130 hk endast i samband med de tre bästa. den zen mycket bra val, eftersom den har dubbla zon klimatanläggning, fyra elektriska fönsterhissar, farthållare, Bluetooth, ljussensorer och regn, R-Link 2 horisontell skärm 7″, elektriskt fällbara speglar, bakre parkeringshjälp, dimljus, ländryggsjustering, signaligenkänning, automatisk belysning, varnar för ofrivilliga byta körfält, aluminiumfälgar 16 “Multi Sense och handsfree-nyckel bland annat. flytta till Bose är en ökning med 1,600 euro element såsom Bose, hjulen 17″, den vertikala skärmen 8,7″ parkerings kamera, den elektriska parkeringsbromsen och massagefunktionen för förarsätet. Mer intressant ur ett dynamiskt perspektiv är det GT, att avseende på Zen Summan 4Control de fyra rattar, sport dämpning, de 17 “hjul, sportstolar, lanseringen Control System, LED-strålkastare och specifik design av Ytterligare 1.500 euro.

hans hastighet, med rabatt på 2.200 euro och subtraheras, Det är framför de flesta av sina konkurrenter generalist varumärken, övre änden är också den mest näring även utrustningen som finns i den här enheten. Ett prov av säkerhet har Renault att deras produkt är överlägsen. Den testade enheten är värt 100 euro mindre än en Peugeot 308 2,0 BlueHDI 150 GT Line, kraftfullare och mer komfort funktioner, även om Mégane slå honom i säkerhet, med varning oavsiktlig filbyte, automatisk belysning … utan glömma att 308 lägger LED strålkastare, tillval på hans rival.

Vi har sett vad har Mégane, låt oss se nu hur det går

Det räcker gå några meter för att verifiera eftertryck Bil och dess superb kvalitet slitbanan, aspekter som är placerad på toppen av sin kategori. det är utmärkt filtrering, men medan i slutet subtraherar känslor körning. Ja, de som inte bara hjälpa oss att njuta av, men också de som ger oss självförtroende att utforska gränserna. om gräns som dessutom är de mycket högre än sunt förnuft och att när vi kom Meagane reagerar med stor adeln. Med ett försvar som hjälper försiktigt vände om vi skär gasen i fulla stöd. Men vi måste göra det plötsligt, eftersom hans karaktär är Mycket understyrning, åtminstone i detta dCi 130 hk version, som lägger stor vikt på framaxeln och ett högt vridmoment figur. Brake bra touch, även om inte stoppsträckor De har visat lika effektivt som sin föregångare. Achacable bara kan vara något till denna enhet, men dCi 110 hk har också gått igenom våra anläggningar bara förbättrar siffror en meter framför Mégane III 2.3. Inte bara övertyga varken din adress. Ja, det är bättre än tidigare, men hans Rör resultat mycket konstgjorda, inte förmedla mycket information, och sportläge enda som vi funnit är en härdning vi tror på ormvråk onödiga resor.

hans överhäng propeller mjukhet och låg ljudnivå. gynnar också placera både acceleration och återvinning som en av de bästa effektnivån, även vid den andra punkten hobnobbing med 150 hk-varianter. Problemet är hans brist på bas, vilket gör det verkar lat under vissa omständigheter. av konsumtion, väg, stannar bara två tiondelar av Honda Civic 1,6 i-DTEC 120 hk, referenskategori, men Det har inte stor självständighet grund av förlust av 13 liter i kapacitet på insättning. hans manuell växellåda detta är trevlig och snabb nog, inte gillar Civic, inte ens som ett lejon, men stöder även kritisk.

Du kan också vara intresserad

Renault Mégane 1,2 TCE, konsumtion och första intryck

Renault Mégane första kontakt

Bilder, videor och data Renault Megane

Adblock
detector