BMW 520d vs Mercedes E 220D: vad är det bästa lyx sedan?

BMW 520d vs Mercedes E 220D: vad är det bästa lyx sedan?

BMW 5-serie och Mercedes E-Class hålla liv en historisk kamp för att vara den bästa salongen "verkställande" Traditionell: framdrivning, image, kvalitet, komfort, teknik … Vi mäter allt. Vem vinner?

BMW 520d och 220d Mercedes E. Vad är bättre?

BMW 520d och 220d Mercedes E. Vad är bättre?

BMW 520d och 220d Mercedes E. Vad är bättre?

BMW 520d och 220d Mercedes E. Vad är bättre?

de säger traditionella sedan Det håller på att förlora marknadsnärvaro på bekostnad av SUV, men Mercedes fortfarande erkänna att deras klass E är kanske den viktigaste modell sin globala räckvidd. Vad för en del är en stor familj sedan premie, för andra är det en kombi arbetar mycket lönsam och pålitlig, för en verklig union av stadstrafik. I vilket fall som helst, klass E Mercedes verkligen har förtjänat sin status som ett riktmärke för den särskilda användaren för deras "klass", bildkvalitet, komfort, säkerhet och teknik.

För sin del har BMW byggt en bild där dynamik märke särskilt den typ av någon av modellerna, liksom bildkvalitet, komfort, säkerhet och teknik De är inneboende egenskaper av märket. dessa stereotyper kan generellt värt och definiera dessa ultramoderna 5 serien (Just kom) och klass E (2016), men varken ge upp något och kanske din subjektivitet på innebörden av varje sköld och stilistiska språk är dess mest utmärkande värden.

UTRYMME BMW 520d Steptronic Mercedes E 220D 9G-Tronic
främre bredd 149 cm 147 cm
bakre bredd 142 cm 144 cm
främre höjd 90-97 cm 87-94 cm
bakre höjd 93 cm 91 cm
benutrymme 76 cm 78 cm
bagageutrymme 520 liter 520 liter

BMW 5-serie vs. Mercedes Klass E: Teknik

Vid tanken "utbredd" att Mercedes E-klass är den mer bekväm BMW 5-serie och mer dynamisk, kanske män AMG och de av BMW Individual har mycket att fråga om det. Utbudet av alternativ är så stort, rikt och varierat i båda modellerna, en BMW 5-serie och Mercedes E-klass kan vara så lika, så mycket olika, och med vända utgångspositioner. Jag tror att det enda att vara tydlig, det är en klass E med luftfjädring (Endast Mercedes erbjuder tillval) bekräftar dess principer och säkert att bli den finaste saloon i sin kategori; på samma sätt som en 5 Serie med 4-hjulsstyrning (Rear styra endast BMW erbjuder) skulle det vara mer så att stimulerande riktmärke för dynamik. Men utan dessa inställningar har vi inte funnit i de testade enheterna, kan skillnaderna vara nyans. Eller inte.

BMW 220d vs Mercedes E 520DVs BMW 5-serie Mercedes Klass E: Beteende

I det här fallet, dämpning adaptiv elektronik FAKULTATIV BMW Visst har påverkat mycket att hitta oss en 5 serienbekväm trampa som Mercedes (Och rullande finaste ögonblicken så lite RIM och däckprofil), så mycket mer flytande bly och sittande vid hög hastighet. den klass E kontonummer med variabla dämpare, men i hans fall av en mekanisk process i deras inre ventiler de varierande hårdhet enligt arbetsfrekvens av spjället (hårdna i snabb följd).

den BMW Det har olika körlägen (Eco, Comfort, Sport och Adpatative) också är involverade i svar den dämpning och det totala resultatet är mycket bättre. Svarar med massor kvalitet i bacheo Vanlig och en exceptionell styrka rörelsen som vi kräver din ram. den Mercedes dessutom flexibla rörelser och medan Backanterna kvalitet, inte erbjuda BMW noggrannhet när mycket snabba hjul (känns tyngre riktning, långsamma reflexer och, om nödvändigt, braskande rörelser). I vilket fall som helst tydliga vägar bred motorväg Jag har inte märkt någon större skillnad (det är en bekväm rodador), som när jag cyklade med dem för mer slingrande sektioner över chassit. Både klass och 5-serien, med valfria överdimensionerade däck (275/35 R19 inget mindre än bak), traccionan väl utan bra asfalt i deras framdrivningstillstånd äventyra deras beteende genom syftet med dessa mekaniska versioner.

MÄTNINGAR BMW 520d Steptronic Mercedes E 220D 9G-Tronic
Acel. 0-100 km / t 7,48 s 7,41 s
Acel. 0-1000 meter 28,6 s 28,4 s
Omkörning 80-120 km / t 5,73 s 5,65 s
Loudness 120 km / t 65,7 dB 67,7 dB
Bromsning från 140 km / t 68,0 m 78,2 m
våg 1,743 kg 1,817 kg

BMW 5-serie vs. Mercedes E-klass: Diesel 190 hk

De testade versioner är de som kommer att säljas främst i vårt land. deras block 4-cylindrig Diesel 2,0 De accepteras som mekaniska mest värdig i dessa salonger. Andan mycket bra och i allmänhet de är mycket trevlig. Och återigen, BMW 520d är mer raffinerad.

den Mercedes E 220D debuterar spunky blocket av aluminium och när jag förväntade mig en körbarhet och akustik bättre kvalitet i Mercedes, har varit den BMW vilket förvånade mig. mekanik E 220d Det känns och ljud (Diesel) mer och ibland (låg acceleration) dimmor, som jämförelse, den lyxiga inre miljön. Istället, även om jag tror att skillnaderna är mindre avgörande, den Mercedes Det finns alltid något snabbare. Både de accelererar mycket bra och känner ingen tvekan snabbare versioner.

KONSUMTION BMW 520d Steptronic Mercedes E 220D 9G-Tronic
konsumtionen stad 6,9 l / 100 km 6,2 l / 100 km
konsumtionen Highway 5,3 l / 100 km 5,4 l / 100 km
medelförbrukning 6,0 l / 100 km 5,7 l / 100 km

den 2,0d Klass E ger 194 hk och det kombineras med en fantastisk 9-växlad automatisk växellåda. 190 hk och 8 hastigheter är siffror BMW, kombination också utsökt. undrar hur Mercedes flyttar sin oändliga 9:e, det är tillräckligt att bara 1400 rpm att röra sig vid 120 km / t, 400 varv per minut under BMW med sin 8: e. Detta innebär inte översätta till ett självklart bättre väg effektivitet där BMW Det är samma ljusare den Mercedes; Men i staden E 220d fortfarande ett fantastiskt exempel på hur lite vi kan få att konsumera en bil denna storlek och dynamik.

BMW 5-serie vs. Mercedes E-klass: avantgarde

Titta inga större skillnader i livability, bagageutrymme eller teknik. Båda kan leda allt. Vi testade BMW Remote parkering från nyckeln, men också erbjuder Mercedes. Förresten, i den internationella presentationen av klass E, Vi testar funktionen genom ett program blir vår mobila (på den tiden bara en modell Samsung träffade säkerhetsprotokollet Mercedes) i tonarten vår bil. också BMW erbjudanden gestural systemet tolka en serie av rörelse av vår högra hand (kanalen) för att styra radio (station förändring, volym, etc.) Exempel på konst, båda har avanzadísimos drivande system semiautonomous, att för att klara sig själva omkörning på motorvägen indikerar vår avsikt att aktivera endast intermittent.

BMW 520dBMW 520d vs Mercedes E 220D: vem vinner?

Det finns två bilar referenter i alla aspekter, mest lysande och completísimos som subjektivitet var och en av oss (eller alternativ du väljer) kommer "bäst" till BMW eller Mercedes. men den här gången var vi med de bästa känslorna i allmänhet BMW 520d spektakulära.

PRISER BMW 520d Steptronic (från 52,133 euro) Mercedes E 220D 9G-Tronic (från 51,101 euro)

Du kanske också är intresserad av:

25 nya releaser slår i BMW

40 nya utgåvor slår i Mercedes

Vi testade BMW 5-serie Touring

New Mercedes E-klass Estate

Adblock
detector