Seat Ibiza 1,0 TSI / 115: Test och mätning på att sälja

Seat Ibiza 1,0 TSI / 115: Test och mätning på att sälja

Den nya Seat Ibiza ändrar mycket mer än det verkar. Evolutionen är anmärkningsvärd, med stor körning, en intressant 3-cylindrig bensinmotor och gott om plats. Oavsett noggrant testade!

Test: Seat Ibiza 1,0 TSI 110 hk Miljö

Test: Seat Ibiza 1,0 TSI 110 hk Miljö

Test: Seat Ibiza 1,0 TSI 110 hk Miljö

Test: Seat Ibiza 1,0 TSI 110 hk Miljö

den sista generationen Seat Ibiza, den säljer spanska framför alla andra, Debut MQB-plattformen marknaden New Volkswagen Group A0, så det är en helt ny bil och mycket mer utvecklade än sin föregångare. Ändå är det omedelbart igenkännlig som en Ibiza eftersom det håller en proportioner liknande dimensioner, tillsammans med viss identitet i en utformning som, samtidigt som den är albas stroke lämnar oförändrad.

Revben, grill, strålkastare … anta nu Seat Ibiza mer än någonsin formspråk Övre Seat Leon, som erinrar särskilt i fronten. Inuti fann dock vissa aspekter som tyder på att vi är i en lägre segment, liksom de flesta hårda plastbeläggningar -av mycket bra närvaro, att ja, medan andra element, såsom modern infotainment-system Valfri vår enhet, klargöra att Ibiza har varit det sista för att nå olika Seat. en generös 8 Inch, intuitiv och direkt hantering kombinerar fysiska kontroller trycker kommandon och order vokaler med närhetssensor och mycket god upplösning, som ger tillgång till Slutligen i anslutning, vilket är ingen liten bedrift.

Seat Ibiza: rymligare inuti

Även storleken på kroppen varierar lite Seat Ibiza, dess inre är nu bredare, eftersom utrymmet är optimerad med anmärkningsvärda resultat, samt att införliva stora mängder förvaringsfack. den förbättring Det ses framför allt i främre bredd (Tjäna 5 cm) och Avståndet till benen på baksätespassagerarna (Ytterligare 6 cm). Bland de åtgärder som vidtagits för att uppnå större lättnad ger intryck av att den har använt tunnare att belägga insidan av dörrarna, vilket i sin tur gör ljud när den är stängd är inte lika konsekvent paneler.

Seat Ibiza: InteriorÄndå Nya Seat Ibiza gör några tvivel beträffande upplevd kvalitet Den hänvisar till inställningar, material, exakt kontroll av alla kontroller. Som stötande punkt, avsaknaden av handtag tak, fram och bak, kan betinga kabin tillgång till äldre individer, även om takhöjden och dörröppningen är breda.

UTRYMME Seat Ibiza 1,0 TSI / 115
främre bredd 139 cm
bakre bredd 132 cm
främre höjd 93-99 cm
bakre höjd 94 cm
benutrymme 72 cm
bagageutrymme 330 liter

Förarplatsen är nästan ett fordon i nästa högre segmentet, kompakt och bara vara saknas ländryggsjustering. Det finns gott om plats för knän, medan sätet, fast och fluffig bra sidostöd regleras med precision stödet är av hjul- och rymliga dimensioner för höjdjustering. Detsamma gäller för styrkolonnen, justerbar höjd och djup. I sin tur god sikt alla vinklar uppnås positivt påverkar förarplatsen där du är bekväm snabbt. I denna version Xcellence överlägsen finish, omgivningsljus att välja mellan rött eller vitt ton från pekskärmen själv, ger en sofistikerad touch till helheten, som också har dörrar som öppnas systemet och keyless-startknappen på sin långa lista med standardutrustning.

Seat Ibiza 1,0 TSI-motorn och beteende

Intrycket att vi är i en välgjord bil fortsätter när du börjar gå. den mekanisk kontakt 3-cylindrig 1,0 TSI bensin och här redan i ny version 115 hk, koppling, broms, styrning, förändras … allt är perfekt kalibrerad och resulterar i en hög nöje att använda. Kanske riktning, alltför assisterad i normala och miljösätt körning, är det enda som inte övertyga 100%, men tillräckligt för att ställa in den i Sport-läge för att ge en större känsla av självsäkerhet.

Seat Ibiza 2017Den trecylindriga motorn har en vibration och en annan fyrcylindrig ljud samt en särskild tröghet vid start, minska eller klättra upp, men det är trevligt och mycket omedelbar, konsekvent och titrerbar svar. För tre cylinder är det mycket raffinerad, Det är också mycket väl isolerade akustiskt -Även väg buller och vind. När det gäller prestanda, det stora antalet vridmoment tillgängligt mellan 1500 och 4500 rpm gör push är anmärkningsvärt och mycket omedelbar som vi begärt. Det är mycket smidig mot förändringar av tempo, och vara lätta, svarar bra oavsett körstil. Liksom de flesta turboladdade tre-cylindriga motorer, är det förknippas med en förändring utvecklingen ganska långa, med en sjätte hastighet på nästan 50 km / t per 1000 rpm, vilket fortfarande är användbar inte bara för llanear. Dess funktion är snabb, smidig och exakt, även om det inte är nödvändigt att vara särskilt framstående förändring på grund av den generösa vridmomentet.

PRESTANDA Seat Ibiza 1,0 TSI / 115
Acel. 0-100 km / t 9,30 s
Acel. 0-1000 meter 30,85 s
Omkörning 80-120 km / t 8,0 s
Loudness 100 km / t 69,2 dB
Loudness 120 km / t 71,0 dB
Bromsning från 140 km / t 66,1 m
våg 1,135 kg

Vilka är dina riktiga konsumtion?

Som grädde på sina goda egenskaper, denna Seat Ibiza 1.0 TSI (länken hittar all flik) spenderar lite. Inte når samma nivå som en konst diesel, men det giltigt alternativ och självfallet ger högre doser av tillfredsställelse. den Eco-läget ytterligare underlättar arbetet för att uppnå låg förbrukning, det gör gasrespons är mindre, något sänker motorns prestanda av den slutliga -Vid förflyttning av gaspedalen finns det en switch som ger oss kraft om vi behöver puntualmente- och det minskar ström luftkonditionering. Även i detta läge lilla tricilíndrico rör sig med lätthet Seat Ibiza. Stopp / Start, under tiden visar Correctísimo och ibland när systemet beräknar att vi kommer att sluta helt, för motorn under 8 km / t.

KONSUMTION Seat Ibiza 1,0 TSI / 115
konsumtionen stad 6,2 l / 100 km
konsumtionen Highway 5,2 l / 100 km
medelförbrukning 5,6 l / 100 km

annan Fler höjdpunkter Seat Ibiza är dess balanserade beteende. Utan att tillgripa en fast fjädring blir mycket god stabilitet och framför allt, en stor smidighet vid kurvtagning. lätt och exakt, skyddad av flera delsystem och funktioner i ESP, som tar dig på räls selektiv basis, känns subtil och kontinuerlig bromshjulet. Steg, vilket minskar kroppsvals och en hög känsla av trygghet och förtroende uppnås. Genom att accelerera obarmhärtigt i trånga hörn är mycket påtaglig elektronisk begränsad slip funktion, du kan lyckas få runt baksidan mycket progressiva och kontrollerat sätt. Det gör det väldigt enkelt, och du behöver inte ens oroa dig för dosering gaspedalen, men ger dig möjlighet att vara delaktiga i att köra samtidigt som en hög grad av säkerhet. Effekten är intressant, utan tvekan sport, och förbättrar effektiviteten i att dra nytta av en bakre ram som också reagerar när du slutar att accelerera i fulla stöd. Koppla bort traction control -Den stabilitet maj-inte prestanda begränsade elektronik och beteende är mer naturligt, inte bättre. Seat Ibiza igen som ett säkert kort.

Rabatterade priser (APRIL 2017) Seat Ibiza 1,0 TSI / 115 (mellan 17.550 och 19,030 euro)

Du kanske också är intresserad av:

Så går det nya Seat Ibiza 1.5 TSI ACT

Den nya Seat Ibiza 2017 video

Alla hemligheter i den nya Ibiza och framtiden för Seat

Adblock
detector