Seat Leon 2017: en spansk säljande testet

Seat Leon 2017: en spansk säljande testet

Efter fyra år på marknaden, den kompakta Seat, León, uppdateras med en mer sofistikerad image, ökad uppkoppling och ny utrustning. Vi har redan försökt.

Seat Leon 2017: bilder från vår första testet

Seat Leon 2017: bilder från vår första testet

Seat Leon 2017: bilder från vår första testet

Seat Leon 2017: bilder från vår första testet

Ändå etablerat sig som ett riktmärke för dynamik, med en smidighet och precision rörlighet att göra det som en av den sportig kompakt, den förnyelse detta tredje generationen Seat Leon fokuserar på att förbättra de resurser nu utvecklas snabbare: nya funktioner för elektroniska driv assistenter och mer benägna att anslutning i hans multimedia informationssystem, navigation och underhållning.

De grundläggande stilistiska funktioner Seat Leon De förblir i sitt sortiment 2017, med ljus förändringar kosmetika grid -40 mm ancha- nya paragolpes, fälgar och strålkastare. Nu, strålkastarna har alltid teknik och blinkande LED-lampor, medan fokus är halogen serien. på valfri Full LED det har förbättrad mycket både kvantitet och kvalitet belysning; något som var en nödvändighet, eftersom de under med i den tidigare generationen med valfri xenon också.

Inne Seat Leon 2017i Inne i Seat Leon 2017 det mest anmärkningsvärda är den sobreelevada mittkonsolen, där, för första gången, kan du hitta en elektrisk handbroms -Från stil- versioner samt en knapp som blinkar rött för kombinerad börjar med handsfreeknappen. vi hittade ny klädsel, en omgivande belysning LED som låter dig välja mellan olika färger och en behållare där till belastning den telefonen trådlöst. Men det mest anmärkningsvärda är inriktat på skärm Tryck inbäddad i mitten av instrumentbrädan. Det kan vara upp till 8 “ (Standard på FR, xcellence och X-Perience, med en 5 “monokrom versioner Begäran om åtkomst) och reduceras till mindre än hälften deras fysiska knappar. Nu finns det bara tre: för volym och kraft, huvudmenyn och Seat Full Link. klassiska “tillbaka” saknas när vi vill spåra våra steg till en meny. Också det innehåller två USB-portar parallella med de funktioner Mirror Link, Apple Car Auto Play och Android, med tillägg av en GPS-signal förstärkare för att förbättra täckningen av vår smartphone. Som en postscript, kommer änden 2017 når eventuellt det konfigurerbar virtuell cockpit instrumentering redan kända från andra modeller av Volkswagen-gruppen och Audi TT debuterade.

Seat Leon 2017 till framtiden

Bland dem som deltar körning, anländer och körning semiautonomous till Seat Leon, den så kallade “Trafic Jam Assist”. Ett system i samarbete med adaptiv farthållare (ACC) och filhållningssystemet (Lane Assist), med radar och förbättrad kamera, kunna manövrera, accelerera och bromsa automatiskt i sylt upp hastighet 60 km / t. Inte bara banan korrigeras när fordonet är på väg att lämna körfältet, men studier sina gränser för att hålla i mitten. Samtidigt roll automatiska bromsar i staden med risk för omfattning nu erkänner fotgängare.

Test Seat Leon 2017Det har utnyttjas för att förbättra kvaliteten eller öka mängden av isolerande material, vilket resulterar i en tystare interiör och ytterligare förfining i sin slitbana.

Mekaniskt utvecklingen i Seat Leon 2017 De är minimal. ett ljus omjustering i utvecklingen av adaptiv dämpning (DCC), motorn 1,6 TDI nu i version 115 hk i stället för 110, den 2,0 TDI 150 hk som kan associeras med allhjulsdrift och Cupra med 2,0 TSI når 300 hp; men för att få att känna till detaljer av den senare kommer att få vänta Februari 2017, datum som valts för presentation. Vad vi kan gå vidare är att Cupra familjen inte bara växa i makt, så gör i versioner med en Opublicerad ST Cupra 4×4 med förändring DSG 6 hastighet. Resten av intervallet görs till bensin med mjuk och elastisk 1,2 TSI av 110 hk med 6-växlad manuell växellåda -I spanska marknaden inte kommer att nå trecylindriga 1,0 TSI vi ser i Ateca- a 1,4 TSI av 125 hk, den 1,4 TSI av 150 hk med systemet cylinderavstängning och fram till ankomsten av Cupra, som ett stopp, silkeslen 1,8 TSI av 180 hk kunna kombinera direkt och indirekt insprutning. i Diesel 1,6 TDI Den erbjuds med 90 eller 115 hk, Endast den första 5-växlad manuell växellåda för 5-dörrars version, och 2,0 TDI med 150 eller 184 hk, som kan vara manuell 6 eller automatisk DSG relationer med samma antal växlar.

En ny finish för Seat Leon 2017

Området av ytbehandlingar är strukturerad såsom ovan, med referens tillgång steg, och med 7 krockkuddar, luftkonditionering, färddator och farthållare bland andra. Den placerar sedan stil, metallfälgar 16″, XDS elektroniska differential, dubbla zon klimatkontroll, elektrisk parkeringsbroms 5″ skärm färg … och bredvid FR, på samma prisnivå med 1550 euro mer än Style-, premiär den xcellence, vilket innebär en högre krom inramade fönster förfining och komfort, nyckel handsfree, gardiner … men också med pekskärm 8″, 17″ hjul och sportstolar som i FR. Dessutom är X-Perience familjeversion ST kropp med hög dämpning och tillsatser som gör crossover bibehålls.

Även order redan tillåtna, den första enheter De kommer inte att nå återförsäljarna förrän januari 2017, med samma pris för den utgående modellen i de tre organen. SC tredörrars och fem i samma takt medan ST familjen måste punga ut ytterligare 1.000 euro.

Du kan också vara intresserad

Opel Astra 1,4 Turbo Vs Seat Leon 1,4 TSI

Seat Leon Cupra 290 Performance Pack

Ateca eller Seat Leon X-Perience Seat. Vad ska man välja?

Adblock
detector