Kodiaq Skoda 2.0 TDI: superprueba SUV med alla mätningar

Kodiaq Skoda 2.0 TDI: superprueba SUV med alla mätningar

Skoda Kodiaq är en kompakt SUV med själen av högsta storlek, kvalitet, utrymme och komfort. Diesel försökte och vi ger alla våra mätningar. Är den bästa SUV för tillfället?

Grundligt testade den nya Skoda Kodiaq 150 hk 2,0 TDI 4x4

Grundligt testade den nya Skoda Kodiaq 150 hk 2,0 TDI 4x4

Grundligt testade den nya Skoda Kodiaq 150 hk 2,0 TDI 4x4

Grundligt testade den nya Skoda Kodiaq 150 hk 2,0 TDI 4x4

Seat och Volkswagen Tiguan efter Ateca, följande SUV Volkswagen Group under MQB modulära plattform Det kommer att marknadsföra denna fantastiska Skoda Kodiaq, visar stort elasticitet denna arkitektur. av 4.36 meter lång och 2.64m striden ATECA erbjuder nu 34 och 15 cm mer, respektive. Genom dimensioner nya Kodiaq (som fått sitt namn från en jätte brunbjörnar som bor på öarna i södra kust Alaska och ön med samma namn) står grenslar SUV segment C och D, med tydliga rivaler Hyundai Santa Fe, Kia Sorento eller Land Rover Discovery Sport, men framför allt med Mitsubishi Outlander Nissan X-Trail.

Därför, och för sina många möjligheter laddning, utbudet av nya skoda Kodiaq startar med relativt kraftfulla motorer, och diesel med 2,0 TDI 150 hk bensin gör -i en 1,4 TSI 125 hk 4×2-, som kan väljas med 6-växlad manuell växellåda eller automatisk DSG, dragkraft eller full och 5 eller 7 säten. I vårt fall började vi noggrant testade och 150 hk 2,0 TDI, DSG och 4×4.

Kodiaq Skoda 2.0 TDI 4×4: interior

Inget mer tillgång Interiören i nya Skoda Kodiaq överraskade både gott om utrymme finns, och framför allt, material av hög kvalitet. Överflöd fluffiga ytor, ännu mer än i en VW Tiguan, men vi hittar också hårdplast. Instrumentpanelen visar en sofistikerad 8-tums central display med vanlig webbläsare med ett stort glas med touch-knappar på sidorna och bara två fysiker. Det ger ett tekniskt touch, men utanför är mycket märkbar på ytan spår kvar av fingrarna.

Skoda inne Kodiaqden Skoda anslutning Kodiaq är mycket stor: du kan ha wi-fi, telefon laddare induktion… och, naturligtvis, är det förenligt med Apple Car Play, Android Auto och Mirror Link. Funktionellt erbjuder massor av hål att göra utspridda interiören objekt. -Den dubbel handske topp släckt eller refrigerar-, lock mittkonsolen, det stora utrymmet under justerbar och bekväm mittarmstöd eller dörrar för att förhindra ruidos- -forrados är bara ett prov. Till detta ska läggas de ursprungliga lösningarna Simply Clever vanligt under de senaste Skoda, med upp till 30 intelligenta förslag.

den ergonomi bakom ratten i Skoda är också mycket bra Kodiaq, med flera regler för att möjliggöra snabbare med bättre hållning. Alla reglage är mycket praktisk och är super bekväma säten med utmärkt elektrisk ländryggsjustering på fyra olika sätt. Tillbaka utmärker sig för sin gott om utrymme i alla dimensioner, även om ingen mätning av rekord. Access är mycket bekvämt för de generösa dimensioner sina dörrar, med ett brett trottoaren och 143 centimeter bred som tillåter värd för viss lättnad för tre vuxna, även om det centrala torget har en starkare fluffig, är något förhöjd och har en skrymmande transmissionstunneln. du kan Regelbunden längsgående i ett brett intervall för att spela med benutrymme mellan 2: a och 3: e rader eller öka bagageutrymme. Kvadraterna den 3: e raden är endast avsedd för barn, för vuxna finns det inte mycket utrymme för om benen är kvar något även för 2: a, som den maximala på 3: e är 70- medan knäna är på en alltför hög nivå . Dessutom behöver tillgång till vara vig.

UTRYMME Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 150 4X4 DSG
främre bredd 147 cm
bakre bredd 143 cm
främre höjd 94-100 cm
bakre höjd 94 cm
benutrymme 60-78 cm
bagageutrymme 540-730 (5), 220 (7) liter

Kodiaq Skoda 2.0 TDI 4×4: trunk

den Stammen är en av juvelerna i den nya Skoda Kodiaq. Ingen av hans rivaler passerade 180 liter 7 arbetsplatser, medan någon annan SUV som fem kan nå 730 liter så här: VW Tiguan är närmast, med 690. Det är sant att i båda, med ett minimum benutrymme åkande 2.line men med 18 cm längdjustering av bänken har en gott om plats för i varje enskilt fall, tillgodose våra behov. Din lägenhet är på höjden av last munnen, vilket gör det lättare att införa tunga laster, med en behållare under det att hålla gardinen när vi har 7 säten aktiverat och andra för att lämna trianglar, nät, handskar … Och, surprise! En reservhjulet. Och allt är här utnyttjas utrymme.

Kodiaq Skoda 2.0 TDI 4×4: motor beteende och

Helt enkelt gå några meter för att gissa var skoda Han har ett särskilt intresse för utveckling av dess Kodiaq: Att erbjuda en hög nivå av komfort med en stor åktur kvalitet. I alla tider det känns väldigt välisolerade, med en mycket låg decibelnivån och ett stort fotavtryck. fann 2,0 TDI 150 hk något mer raffinerad än andra modeller Volkswagen grupp. Ja, deras sound både Diesel tomgång och låga hastigheter är alltid närvarande.

Skoda Kodiaq tillbakadetta Kodiaq Skoda 2,0 TDI 150 hk 4×4 Det känns väldigt mjuk och knappt överför vibrationer. Hans svar är mycket progressiv, med en mycket linjär kraftutveckling, men efter anpassningen till Euro 6-lagstiftningen har förlorat känslor, så det verkar att köra mindre än vad som faktiskt fungerar som certifiera våra siffror. Det är den långsammaste av hans rivaler, men det är bland de lägsta acceleration och återhämtning. När det gäller konsumtion utan att förhöjda sin egen, om de är något högre än andra SUV kompakt, men inte att den största av 7 platser. På vägen, till exempel klippa VW Tiguan motsvarande honom tre tiondelar av en liter.

KONSUMTION Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 150 4X4 DSG
konsumtionen stad 7,0 l / 100 km
konsumtionen Highway 6,2 l / 100 km
medelförbrukning 6,5 l / 100 km

Och det är att denna enhet i vår skoda Kodiaq, med Automatisk DSG AWD och rumpa -lleva stationär uppvärmningsutrustning från en väl löst dragkrok el- kör på vår skala har kastat inte mindre än 1,9 ton. En vikt som verkar oss något överdrivet att dess 150 hk. Visserligen kan det vara tillräckligt för de flesta, men som låtsas eller tror mycket dynamisk belastning utnyttja sin potential flitigt rekommenderar vi till ytterligare € 1450, 190 hk version högre.

den 7-växlad DSG badade i olja, inte torr som den som användes för motorer till 25,5 mkg vridmoment står som den mest kända av 6 snabbt och smidigt. Aspekter som är utmärkt. Men i sportig körning eller omkörning inte övertygande logik action med den här 2.0 TDI 150 hk, vilket leder till dess användning i manuellt läge, som i sig är helt tillfredsställande. Trots sin officiella maximal effekt når 3,500-4,000 rpm i området, är verkligheten den att, under de senaste mätningar vi har gjort, är det närmare 3100 rpm, 4000 minskar betydligt tidigare. Problemet är att även rulla som regimen i Sport och sista området av maximal effekt vid fullgas och överträffa den övre delen av “kick-down” förändring skyndar sig att sänka hastigheten, som inte längre ger någon ytterligare dragkraft, är ungefär 5000 rpm, när du måste göra upp en marsch uppåt.

PRESTANDA Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 150 4X4 DSG
Acel. 0-100 km / t 10,78 s
Acel. 0-1000 meter 32,6 s
Omkörning 80-120 km / t 8,8 s
Loudness 100 km / t 64,0 dB
Loudness 120 km / t 67,9 dB
Bromsning från 140 km / t 68,9 m
våg 1,897 kg

På bergsvägar med skarpa kurvor, övervikt detta Skoda Kodiaq avseende på en Volkswagen Tiguan och dess största slaget är märkt, men drar mycket uppmärksamhet höghastighets kurvtagning tillåter, med flipflops innehåll och bra övergångar i stöd förändringar; åtminstone den Lotsade dämpning DCC utrusta vår enhet. Highway utmärker sig för sin stora balans, precision och dragit stor känsla av trygghet den sänder. Ledningen inte ge all den information du förväntar dig, men det är noggrann och snabb nog att anpassa sig i allmänhet en stor SUV vilket är en klar utmaning för rivaler.

Rabatterade priser (mars 2017) Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 150 4X4 DSG (från 31.585 till 38.135 €)

Du kanske också är intresserad av:

SUV Skoda Kodiaq Coupe närmare Europa?

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan, vad som är bättre?

Skoda Yeti 2018: den nya mini Kodiaq

Adblock
detector