Nya VW Golf 1,0 TSI: superprueba med alla mätningar

Nya VW Golf 1,0 TSI: superprueba med alla mätningar

Volkswagen Golf 1.0 TSI 110 hk är den mest prisvärda golf men som lägger sina befälhavare kommer att upptäcka en av de mest intressanta versioner av den kompakta bestseller.

VW Golf 1,0 TSI: prova Golf Tillgång

VW Golf 1,0 TSI: prova Golf Tillgång

VW Golf 1,0 TSI: prova Golf Tillgång

VW Golf 1,0 TSI: prova Golf Tillgång

den sjunde generationen den mest kända kompakta och önskad genom tiderna, Volkswagen Golf, uppdateras hälften av sin kommersiella livet. Utåt bara ändra strålkastarna (tillval Xenon ersatts av en LED), och en aning utformningen av stötfångare, framskärmar och däck, som måste skärpa bra för att skilja den nya modellen projektion.

i Inne i Volkswagen Golf utveckling är också lägre, även om en av dem vara mycket mer färgglad, som Pekskärm konsol Central för att hantera systemet Infotainment Den växer i storlek och kvalitet. Av de tre alternativen av 5, 5,8 och 8 inches Det passerar 6,5, 8 och 9,2 inches, men först i Spanien kommer att starta från mitten av åtta “utrusta vår huvudperson. Hårdvara och mjukvara ändra kurs med Android Auto, Apple Car Play, Mirror Link och även i version 9.2 “som kallas” Discover Pro “med möjlighet till gestural hantering för att ändra radiostationer, låtar … men inte volym.

Visa nya VW Golf har nu mer definition, Det känns mer exakt hantering och även om det har använts en pekskärm för att komma åt huvudmenyerna, det är uppskattat att ha hållit två fysiska rattar för volym och ändra stationer. också valfri konfigurerbar digital instrumentering anländer med en 12,3 tums skärm.

VW Golf 1,0 TSIVW Golf 1,0 TSI: lika snabbt som en GTI Mk1

Mekaniskt är den enda anmärkningsvärd nyhet av intervallet av Volkswagen Golf Det är framväxten av en 1,5 TSI bensinmotor med två versioner: av 150 hk med frånkoppling av cylindrar (ACT), liners stål med plasmabehandling, fast geometri turbo, termiskt styrsystem i etapper … och 130 hk Miller cykeln snarare än Otto, variabel geometri turbo och motoravstängning funktion som skall aktiveras segling bland andra delikatesser. Även för att testa dessa nya versioner kommer fortfarande att behöva vänta.

Just nu, vi satt Test en annan medlem av denna familj av motorer: den 1,0 TSI endast tre cylindrar och 110 hk. Det är den mindre kraftfulla driv av hela (inklusive diesel) intervall, men som i slutändan är en av de mest tillfredsställande också. Med det är Golf kan få färgerna till 1,6 GTI 1982 med första generationens kroppen och med 6 hastigheter. Och är att enligt våra mätningar, jämfört med att nu en myt, Golf 1,0 TSI förlorade bara två tiondelar i accelerationsmätningar medan deras genomsnittliga konsumtionen nästan kan dividera med två: Med 4,2 l / 100 km mindre väg (5,0 vs 9,2) och 3,9 l / 100 km mindre i stan (6,5 kontra 10,4). Kom igen, Vägen till en tiondel av 1,6 TDI Diesel håller även.

KONSUMTION VW Golf 1,0 TSI
konsumtionen stad 6,5 l / 100 km
konsumtionen Highway 5,0 l / 100 km
medelförbrukning 5,6 l / 100 km

Och att denna version 1.0 TSI av Golf, med 5 hk mindre effekt (115 hk 1,6 TDI) och nu med den nya policyn för varumärket att justera så mycket som möjligt bränsleförbrukning och godkännande utsläpp faktisk användning, Det har ökat sina utgifter så drygt den utgående modellen: Om 0,2 l / 100 km i genomsnitt. Det förlorar också mer fördelar. Frågan om miljökrav och utsläpp.

Ja, jämfört med sina konkurrenter, är den snabbaste Golf 1,0 TSI 110 hk i acceleration, bättre återhämtning och att mindre krävande väg, med några stads register fyra tiondelar av helt nya Hyundai i30 1.0 T-GDI. Och är att trots sin ringa storlek, tekniskt är detta en av de mest avancerade drivkrafterna för Volkswagen Group. Den inkluderar direkt injektion, turbo, variabla ventiltider, tre oberoende kylkretsar och för att minska vibrationer som är typiska för denna arkitektur, massa svänghjul och en dämpare för att varje ände av vevaxeln.

PRESTANDA VW Golf 1,0 TSI
Acel. 0-100 km / t 10,16 s
Acel. 0-1000 meter 31,69 s
Omkörning 80-120 km / t 7,97 s
Loudness 100 km / t 64,4 dB
Loudness 120 km / t 67,8 dB
Bromsning från 140 km / t 79,2 m
våg 1,240 kg

Så deras beteende

Bakom ratten, detta Volkswagen Golf 1.0 TSI förmedlar en stor känsla av paret (Av Euro 6 är den tre-cylinder som visar högre värden), med en kraftfull mellanregister och mycket trångt i hela hans regim. Inte överraskande, Det verkar ha större förskjutning De markerar 999 cm3 av dess datablad. Som att följa anmärkningsvärt glad att använda, även om det känns lite grövre än den överdådiga 1,0 T-VTEC nya Honda Civic, medan inga hastigheten ökar så snabbt vid hög hastighet; men på vägen tyska snabbare. Dessutom är alla som har passerat genom våra händer de lägre bullernivåer registreras och snabbast återhämtar tack vare en steglös förändring mycket lämpligt.

Volkswagen Golf 1.0 TSII allt detta är särskilt relevant den låga vikten av Volkswagen Golf, tack vare den lätta MQB modulära plattform Den är placerad något 1200 kg som den lättaste bland sina jämnåriga. Och detta Golf faller igen också för sin stora prestanda: med stor smidighet i sina rörelser, men också med en fast fotavtryck som sänder ett stort förtroende och underlättar körning även i de mest komplexa scenarier. Det är alltid bra stöd av en dämpning uppnår en optimal kompromiss mellan fasthet och komfort, bromsar med en betningsmedel inbjuder dig att skynda inbromsning och exakt styrning som sänder på ett tillförlitligt sätt allt som händer mellan hjulen och vägen.

det verkar Även lämplig utrustning hjul i storlek 205/55 R16 De monteras i Spanien Advance versioner, som jämfört med andra marknader förutom detta och redan utropat 9-tums skärm, inklusive ljus och regnsensorer fram och bak parkering, USB och Bluetooth-anslutning.

Inuti nya Volkswagen Golf

Och om beteende fortsätter den massiva potentialen för balans så berömd har gjort Golf, alltid försökt att imiteras av konkurrenter och önskas av många förare har samma recept försökte tryckt inuti. Ergonomi är anmärkningsvärt, regler både mycket rymliga säte och ratt och bekväma säten som är tillräckligt samlar kroppen, även om de mindre storlekarna kan tyckas överdrivet lång trottoaren. Alla reglage finns till hands, är lätt och intuitivt att använda. Tillbaka fann bra utrymme för två vuxna, med en bekväm stol, även för tre, som är standard, går det rätt. Access är bekvämt och från vilken plats, erbjuder god sikt. Stammen är ganska liten (305 liter om sådan finns standard reservhjul och 380 om inte), men deras vanliga former underlätta användningen av allt utrymme, välutrustade med 12V-uttag, krokar för väskor och en dörr praxis bakom den bakre mittarmstödet för lastning långa föremål som skidor.

UTRYMME VW Golf 1,0 TSI
främre bredd 142 cm
bakre bredd 135 cm
främre höjd 91-98 cm
bakre höjd 96 cm
benutrymme 75 cm
bagageutrymme 305 liter

En klassisk enkelhet av design medföljande Volkswagen Golf kvalitet av material är inte längre avvikelsen, med en hel del hårdplast men perfekt montering. Ändå är dess utseende mycket bra och nästan alla lämna luckor där föremålen är klädda med matta eller gummi för att undvika bakgrundsljud. Det har försökt att ta hand om varje detalj.

När det gäller elektroniska system drivhjälpmedel kan räkna med ett stort antal anordningar. Bland dem, den semiautonomous källlandsvägskörning upp till 60 km / t, nödbromsning med Pedestrian Detection, alert trötthet, oavsiktlig filbyte, parkeringshjälp eller bogsering manövrar bland många andra. Kort sagt, en stor golf … som alltid.

Rabatterade priser (juni 2017) VW Golf 1,0 TSI 5-dörr (mellan 20.800 och 24,350 euro)

Du kanske också är intresserad av:

Detta är den nya VW Golf 1,5 TSI

Vi testade VW Golf GTI TCR

Vi testade VW Golf och Golf e-GTE

Adblock
detector