Seat Ateca vs VW Tiguan: SUV duell mellan mode

Seat Ateca vs VW Tiguan: SUV duell mellan mode

Äntligen! Seat har redan sin SUV, Ateca. Och Konkurrensen kommer inte lätt. Att värdera, och vi står inför en förnyad referens, den nya VW Tiguan. Vad är bättre?

SUV duell: Seat Ateca mot Volkswagen Tiguan

SUV duell: Seat Ateca mot Volkswagen Tiguan

SUV duell: Seat Ateca mot Volkswagen Tiguan

SUV duell: Seat Ateca mot Volkswagen Tiguan

Du vet en vacker by på 2000 invånare i provinsen Zaragoza kallas Ateca? Vi har redan besökt, och inte utan charm. En trettonde-tals kyrka, en magnifik torg med en byggnad av stort arkitektoniskt värde som är värd för stadshuset och Jalon floden, som rinner genom byn lindningen. också Vi frågade invånarna vad de tycker om sin nya granne hjul, Seat Ateca, men vi pratar senare. borgmästare förmodligen redan vet mycket väl att Du kan projicera namn hans folk på marken runt om i världen tack vare ledes införda i speglarna i den första SUV Seat. Men duellen jämförande Ateca nu står vi för första gången, exklusivt, inte väntar på oss där, men i Barcelona. För några dagar sedan kunde vi möta ledande inom försäljning, Nissan Qashqai, nu spelar framför SUV klassen riktmärke: en VW Tiguan, som också debuterar ny generation.

Seat Ateca vs VW Tiguan: tvillingsjälar

Så vi började vår jämförande duell genom gatorna i Barcelona. Nyckelfrågan var: Du är Ateca Seat en verklig rival för att sälja som hans bror plattform, den Volkswagen Tiguan? Visuellt belyser robusthet av båda. I detta avslutande Volkswagen ger en allvarlig titt påminner om Touareg. För sin del, Seat Den har en vinklad design som vi kommer att behöva vänja sig vid.

Betyg din bil gratisGenom att öppna dörrar och bålen, kan den största skillnaden mellan de två modellerna ses snabbt: utrymmet i baksätet. den Volkswagen Tiguan, med 4,49 meter lång och fin utrustning, ger en mer än acceptabel benutrymme som kan förlängas med 18 centimeter över den bakre sätesraden glider. Det varierar i samma utsträckning storlek bagageutrymme, gå från 520 upp till 615 liter och når en maximal volym av 1655 liter genom fällbara säten. Samtidigt stammen av Seat Ateca, 12 centimeter mindre i längd, erbjudanden som sträcker sig från 510 liter (485 i fyrhjulsdrift versioner) upp till 1604 (1579 om 4×4-version). Dock är det inre av Seat också mycket noga och det är inget smal. Även de som är högre än 1,90 meter kommer att vara bekväm i deras baksäten.

Seat VW Tiguan vs AtecaSeat Ateca, roligare

Robustheten justerade sportstolar Ateca Seat Det beror på körstil. vara 100 kg lättare och 6 centimeter lägre den Volkswagen Tiguan, den Ateca försvarade mycket bra i hörnen, styrrespons är mer direkt och understyrning gör det mycket senare än Tiguan. Trots möjligheten att utrusta 19-tums däck farleder även Madden otaliga gropar som vi, men står utan överdriven skakning. Volkswagen Tiguan bakom honom utvecklar på ett mer bekvämt sätt Tack vare sin fjädring, spåra kurvor med stort eftertryck och i sportläge, medan den adaptiva fjädring … om än i mindre utsträckning ingripa.

Som ursprungligen framhjulsdriven bil, den Ateca Seat han använder fyrcylindriga motorer på upp till 190 hk, bland vilka det kan förväntas 2,0 TDI 150 hk om svaranden. den Dieselmotorer med ett maximalt vridmoment på 34,6 mkg, imponerar i de två testbilar, tvåhjulsdrift, mycket jämn gång. En anteckning om 4×4: Det kommer med en standardkoppling multipel skiva elektroniskt styrd, Haldex mycket effektiv 5: e generationen.

Seat hade absolut frihet att i sin nya SUV Ateca allmänna teknik Volkswagen Group. Men Vissa extra finns inte här, såsom head-up display system (Projektionsdata i vindrutan), helt digital instrumentering eller adaptiv fjädring, vilket skulle kunna stöta bort den spanska bilen denna nya Volkswagen Tiguan.

VW Tiguan och Seat AtecaFördelen med frånvaron av dessa element, inte precis billiga, är att uppnå ett mer konkurrenskraftigt pris än i Ateca Seat av de 19.900 euro version 1,0 TSI 115 hk, också gör det till den första SUV i sitt slag att ha en 3-cylindrig motor. Det vill säga, det kostar mer eller mindre densamma som Kia Sportage och Nissan Qashqai. Volkswagen Tiguan, men en del av 25,975 euro (Version Top åtkomst 1,4 TSI 125 hk) och, om vi jämför priserna hos utrustad med samma motor 1,4 TSI 150 hk både erbjudande, är det upp till 2,825 euro dyrare än Tiguan Ateca. Ja, versioner och övre änden, den dyraste Tiguan -190 hk 2,0 TDI med DSG och allhjulsdrift erbjuds Highline- avsluta en lägre pris än den övre xcellence Ateca Seat, med liknande utrustning, som nu uppgår till 44.000 euro.

Ateca Seat Det är nu i segment modellen för dem som söker en säker och sportig SUV. Och det fungerar. Även Ateca ögonblick bara kan ses i klassrum eller webbutik till september börja leverera sina första enheter, och det finns över 5000 reserver SUV även i Tyskland. Vi vet inte om Ateca grannar redan har gjort din beställning … även om det utlovades när vi besökte hans folk.

Ateca Seat slutsats duell vs VW Tiguan

Kort sagt kan vi konstatera att den Ateca Seat skillnader med Volkswagen Tiguan soch gör just deras styrkor: Det är minsta yttre längd men mycket rymlig inuti, billigare och mycket mer lithe vilket gör det roligare. Och det har företaget syftar till att tillfredsställa alla kunder. Den Ateca Seat, klart, Det kommer att drabba starkt och har bra mottagning, men du måste också kämpa modeller som CX-5, den Qashqai eller Hyundai Tucson, mycket hårdare till sina priser och också mycket bra SUV.

Du kanske också är intresserad av:

Ateca Seat, Skoda och VW Tiguan Kodiaq, Tre SUV tvillingar?

Vi testade den mest kraftfulla Seat Ateca

Ateca Seat "mini": Ibiza blir SUV

Adblock
detector