Citroën C-Elysée 2017: Test och priser

Citroën C-Elysée 2017: Test och priser

Första kontakt de förnyade Citroën C-Elysée. Vigo för världen, inte den franska bilen inte vill tappa tråden mellan salonger “låg kostnad”. Ändringarna enbart estetiska och tekniska.

Citroen C-Elysée 2017, mer teknik

Citroen C-Elysée 2017, mer teknik

Citroen C-Elysée 2017, mer teknik

Citroen C-Elysée 2017, mer teknik

den kompakta salonger De verkar vinna i intresse på senare tid. Den senaste ankomsten även med Tipo Fiat tydligt fokus “låg kostnad”, Det verkar ha fokuserat uppmärksamheten på sådana fordon. Mismamente Citroen har sett det också, erkänner att ankomsten av konkurrensen till sin representant i detta segment, C-Elysée, har inneburit att många fler människor “ställs in i den här typen av siluett” som verkade ta en hel del intresse.

2017 kommer att vara en intressant kamp även i detta segment av kompakta sedaner “låg kostnad” -eller med bra värde, beroende på vilket du föredrar att kalla det mellan Dacia Logan, den tidigare nämnda Citroen C-Elysée och Fiat Tipo och “bröder” Seat Toledo och Skoda Rapid. Var och en med en personlig inställning, men det finns. Och dessa, fransmännen har uppdaterat ansikte första kvartalet i år, C-Elysée.

En bil som kan skryta reducerade priser, amplitud interiör och bål, och den är tillverkad i Spanien, i Vigo fabrik, för alla, särskilt för tillväxtmarknader. Din nuvarande generationen säljs sedan 2013, så redan spelar en uppdatering, även om den är inriktad på estetiska avsnitt särskilt i fronten, med nya grillen och strålkastarna och främre och traseros- i teknisk. Det senare är säkerligen den mest intressanta och som vi kommer att detaljerat nedan.

den mekanisk del, Ja, förblir oförändrad Efter tillägg som förnyade utbudet 2015: i diesel, 1,6 BlueHDi blocket sänder 100 hk och fem-växlad manuell växellåda; i bensin, PURETECH 1,2 82 hk och manuell sex, och 1,6 VTi 115 hk, tillgänglig med den senare EAT6 automatisk växellåda och momentomvandlare.

Citroen C-Elysée 2017

Citroen C-Elysée 2017: ny teknik

den nya Citroen C-Elysée, framför allt är det mest tekniskt än tidigare. Öppningshål i instrumentbrädan hittar vi också förnyat ny horisontell och pekskärm 7 inches, hanterbar som en tablett. I hennes livmoder, den “Citroën Connect Nav” system kan visa tredimensionella kartor och trafikfrågor varningar och incidenter i realtid (kostnadsfri tjänst under de första tre åren av bilen). Det gör också att användas av Röststyrning.

Lägg till detta den “Mirror Screen” systemet, som visar skärmen på din smartphone och vissa program på skärmen i bilen och har en teknisk ensemble att det är sant, erbjuds från den andra och högre nivå av utrustning (Shine). Det senare systemet är kompatibelt med “Mirror”, “Apple carplay” och nytt i Citroën huset, även med “Android Auto”.

Och från nivå av basutrustning (Feel), C-Elysée har farthållare och hastighetsbegränsare, detektor bakre parkeringshjälp och lågt däcktryck. Om ovan nämnda nya anslutningsmöjligheter de vill, det överlägsen finish (Shine) lägger till “Mirror Screen” pekskärm och backkamera. Den nya “Citroën Connect Nav” tillsätts som alternativ, men i lanseringsfasen av bilen erbjuds gåva.

Citroen C-Elysée 2017

Citroen C-Elysée 1,6 BlueHDi 110: test

Som sagt, den nya Citroen C-Elysée ändrar inte i någon sektion som direkt påverkar bilens beteende. Det återstår ett sedan, förutom sin kompakta storlek med stora beboelighet och utrymme (Speciellt med 506 liter av stammen), visas det mycket bekväm och praktisk, lösen av varumärket.

Det känns ljus bil (Denna version säger 1,165 kg till skalan) med en bra setup (En del av plattformen och “gamla” C3) och en fin touch styrning (Power) från hjulet av generösa dimensioner. den dieselmotor fortsätter att sticka ut glada att använda, dess elastiska och en karaktär bra respons från långt under på räknaren.

Sade ratt, som vi hittade några år sedan i en första kontakt, ännu mer reglering än hög, gör du inser då att det är en bil filosofi “låg kostnad”. Du kommer inte hitta stora “lyx” i vissa detaljer, såsom motorljud isolering eller insidan, där hårdplast dominerar. Men det är sant att med tillkomsten av den nya 7-tums pekskärm kabinen är nu närvarande och moderna.

Citroen C-Elysée 2017

Citroën C-Elysée 2017: priser

– bensin:

C-Elysée PURETECH 82 Känsla: 11.100 euro.

C-Elysée PURETECH 82 Shine: 12.000 euro.

C-Elysée VTi 115 FEEL: 12,300 Euro.

C-Elysée VTi 115 SKEN: 13.200 Euro.

C-Elysée VTi 115 EAT6 FEEL: 13.600 Euro.

C-Elysée VTi 115 EAT6 SHINE: 14.500.

C-Elysée VTi 115 GLP KÄNNER: 14,350 Euro.

C-Elysée VTi 115 GLP SKEN: 15,250 Euro.

– diesel:

C-Elysée BlueHDi 100 FEEL: 13.400 Euro.

C-Elysée BlueHDi 100 SKEN: 14.300 Euro.

(Priserna Rabatten av 2.500 euro inkluderas om finansieras dessutom en rabatt på 1.300 euro och priset är tillsatt bas är mindre än 10.000 euro)

Citroen C-Elysée 2017

Du kan också vara intresserad

Citroen C-Elysée, effektivare motorer

Citroën C-Elysée, Fiat och Skoda Rapid typ, tre intressanta alternativ

Adblock
detector