Opel Astra vs. Ford Focus, Peugeot 308 och Seat Leon

Opel Astra vs. Ford Focus, Peugeot 308 och Seat Leon

Opel Astra valdes årets bil 2016, men är den bästa kompakta marknaden idag? Den äldsta Ford Focus, Peugeot 308 och Seat Leon har mycket att säga.

Opel Astra, Ford Focus, Peugeot 308 och Seat Leon: Vilket är bäst?

Opel Astra, Ford Focus, Peugeot 308 och Seat Leon: Vilket är bäst?

Opel Astra, Ford Focus, Peugeot 308 och Seat Leon: Vilket är bäst?

Opel Astra, Ford Focus, Peugeot 308 och Seat Leon: Vilket är bäst?

Om någon ger dig för underhållning, besök Opels webbplatsDu kan se en hel del ganska bra videor på nya Opel Astra. I en av dem, trogen sin parollen “chinchar till överklassen”, en röd Astra full av unga och vackra människor pråliga framåt djärvt om elitister drivrutiner salonger, medan det i andra fördelarna med bil sjunga själv och dess tillbehör, såsom avkopplande stolar med ventilation eller lampor med LED array . Det vill säga, eXtras som hittills endast varit tillgänglig på lyxbilar, och aldrig i Opel varumärke.

Vi vill inte förstöra festen, men det verkar som Rüsselsheim (den tyska staden där huvudkontoret för Opels) måste börja med att fokusera på “tease” sin kompetens inom kategori av kompakta bilar. Vid slutet av dagen, om det var på rätt spår: i andra av våra jämförande hans konfrontation med den mest sålda klass i Europa, Volkswagen Golf, och påpekade det till seger tack vare sin konkurrenskraftiga prisfördel. Nu, en gång tilldelades Årets bil 2016, också spelar också klargöra om Han kan överträffa i samma prisklass rivaler och som trädde inte berättigade till priset för att inte vara nytt för i år. Vi pratade om det alltid intressant Ford Focus, Peugeot 308 och Seat Leon. Alla också i sin Dieselversioner genomsnitt mellan 136 och 150 hk ström.

Opel Astra 1.6 CDTi 136 hk

Eftersom vi började prata om sig själv Opel Astra. har mindre motor på 1,6 liter och 136 hk. Inte heller alltför tyst och sitt maximala vridmoment (32,7 MKG) är att skjuta raketer för att komma till 100 km / t, kräver detta Opel inget spektakulärt siffran 9,1 sekunder. Dessutom, trots den lätta Astra övervinna upp till 100 kilo mer vikt, sina konkurrenter, med en verklig makt på 150 CV, den framåt smidigt, med värden mellan 8,3 och 8,5 sekunder i denna mätning. Det är dock värt att notera att Han har bara konsumeras oss i genomsnitt 6,0 l / 100 km under våra tester, vouching att denna fyrcylindrig motor är mycket effektivt. Och hans växellåda fungerar också mycket exakt.

Opel Astra 2016den Opel Astra riktningen är också mjuka och informativ, och det justeras perfekt. I kombination med dess styvt chassi, deras bara 1326 kg gör det till en mycket snabb bil, som spårar kurvorna med hög stabilitet och därför kan man räkna med sympati alla som leder. Men trots sin aktnings längd på 4,37 meter, mycket bagage är inte att erkänna heller. I kombination med ett reservhjul (€ 160 extra) som åtminstone gör det möjligt för stammen golvnivå, inte stödja mer än 310 liter. Den som vill ha mer utrymme, kommer att få vänta familj nyligen presenterade Opel Astra Sports Tourer, med en stam och 550 liter.

Och det känns inte ledsen att du har en så liten stam? Tja, inte riktigt, för även om stammen bevisa något saknas i gengäld Astra baksätena erbjuder mycket benutrymme. Således kan även långa passagerare rymmas snabbt och bekvämt i rymliga baksätet. En annan framgång är de ergonomiska säten för piloten och andrepilot, som erbjuds på attraktivt pris av 600 € och tillåta flera inställningar: ge stöd samt sportstolar Ford Focus och Seat Leon.

Chassit kan vet bättre rulle med slag. Med den Opel Astra hjulet mellan stadstrafik alltför hårt, ofta tuff ner motorvägen och överförs till oegentligheter dåligt belagda vägar. Hans föregångare var i denna mening lite mer bekväm. I gengäld, tack vare sin stora pekskärm och ett väl genomtänkt layout knappar, är mycket lättare dess hantering. Till exempel: knappar för konditionering och hjälpsystem, som är anordnade i mittkonsolen, är tydligt åtskilda från varandra.

Vad som saknas mer som Opel Astra? De skulle inte ha varit dålig plast finare något i vissa områden, och missar en kontroll, så viktigt för många kunder som gör många kilometer adaptiv hastighet. Och en annan viktig sak för många: priset. Denna motor är inte tillgänglig med de mest grundläggande finish Expression och selektiv. Den första är den enda bensinmotor med 105 hk 1,0 och den andra, med identiska mekanik eller 1,4 Turbo 125 hk. Så om du vill ha en diesel och en viss makt, måste du gå till överlägsen finish, dynamisk eller Excellence, också betydligt dyrare.

Peugeot 308 2,0 150 hk BlueHDi

peugeot 308Och vänder sig till peugeot 308. Elegant och snabb väg, dess BlueHDi version av 150 hk, Allure version, ger ett intryck av de mest vårdas. För mer du ser, är det svårt att hitta ett enda stycke av hårdplast i 4,25 meter längd kompakta; finish verkar mer vård och utrustning är mer varierad. Aluminiumhjul som bär 17-tums LED strålkastare statiska, massor av krom, telematiktjänster och ett praktiskt system för att expandera stammen. En annan bonus på testbilen, men vi rekommenderar inte är generösa panoramatak (600 €), vilket kraftigt minskar höjden i baksätet. Det är synd eftersom annars Denna franska bil skämmer bort sina passagerare med generösa innermåtten, bekväma sittplatser med gott om benutrymme, väl tilltagna fack och trunk 420 liter. Ingenstans i denna jämförande passform fler väskor. Men dess liten kapacitet av 444 kilo, minskar denna fördel i praktiken.

Innan beslut fattas att köpa, alla intresserade bör bekanta i Peugeot 308 med dess speciella körställning. Allt styrs av en stor pekskärm, ingår luftkonditionering. Det enda som inte ingår är volymkontroller, knapparna på den uppvärmda bakrutan, nödbelysning och låssystem. Fördel: kabinen är behagligt “Sammanfattning” och elegant. Och en annan funktion är dess små sportratt, varefter är indikatorer, höga och tydligt läsbara. Ska sitta ner och lösa.

Vi kom väl dynamisk punkt och här, den eleganta Peugeot 308 uppvisar ljus och skugga. Eftersom med den lilla ratten och inträde i kurvorna mycket krati föreslår mjuk franska kompakt vid första anblicken en glad omedelbarhet som sedan avges i en stark understyrning i snabba kurvor. Dessutom är dess riktning mycket känslig. I dessa fall rekommenderas inte att sätta på 18-tumshjul med 40 profildäck, som kostar 380 €. Ännu tunnare expansionsfogar orsaka chock, vilket minskar komforten, annars ganska anständigt.

I gengäld har vi Dieselmotor civiliserade och tyst BlueHDI den 308 med en mycket jämn vridmoment (37,8 mkg) vid låga varvtal, vilket ger Franska relativt tung bil (1,426 kg) god avkastning och högre toppfart på denna jämförelse. Vidare hytten mindre buller kommer in vals i Opel Astra, isolerades värre. i konsumtion är där vi har mindre övertygade: Något hög under testning (6,5 l / 100 km). Inte heller det har överraskat oss i värdepapper bromsning från 100 km / t: 37,6 meter.

Ford Focus 2,0 TDCi 150 hk

Ford FocusKanske något kommer att vara av komfort till Peugeot 308 för liknande resultat (36,9 meter och 6,5 l / 100 km bränsleförbrukning vid testning), den Ford Focus 2,0 TDCi -av 4.36 meter lång– förebrår de samma två tar. Sammantaget de två är lika i sina värderingar. Således är dieselmotor 2 liter Ford 37.8 mkg sänder även vridmoment till maximalt vevaxeln. Dessutom, 1,472 kg, Ford Focus har en liknande vikt och acceleration från 0 till 100 km / t utförs som 0,2 sekunder tidigare. också deras Dieselmotor 150 hk Det är lika civiliserat, men också lockar med en växellåda mycket exakt. Detta ger Focus de bästa återvinningar av detta jämförande.

också imponerande dynamik Ford Focus, tight. Utan att gå hårt, är denna kompakta stel, men rent filtreras skakar och stötar, hålla tyst på vägen … och det utan adaptiva dämpare eller sportchassi. annan källa till stolthet för Ford är din adress, noggrann och känslig.

När det gäller utbetalning, Ford Focus är i linje med sina konkurrenter i prislistan. Här kommer i titan avslut hög, men det finns en annan sport för samma pris. Den levereras som standard med en assistent nödsamtal och välformade sportstolar och en sinnrik färddator som visar en översikt all viktig information. Efter uppgraderingen förra året, även knappar och material är nu mer förfinad dag.

lika Mogna styrsystemet 2 visas Ford Sync, med hög upplösning pekskärm ingår. När man förstår skärmen är uppdelad i fyra zoner (av vilka en för webbläsaren och annan underhållning) systemet är de mest intressanta. Å andra sidan har det en redan tidigare mode detalj: För att öka lastytan måste fällas fram baksätet, och Ford inte erbjuda eller ett område med kontinuerlig belastning, inte en dubbel lastgolv. den trunk själv, med 363 liters kapacitet, Det är normalt klassen, men hindrar lasten på grund av höjden av dess inre kant. Dessutom är det anmärkningsvärt rika utbudet av assistanssystem Ford Focus, såsom adaptiv farthållare, hastighetsgräns indikator eller filbyte assistent med performance management.

Sätet Leon FR 2,0 TDI 150 hk

Seat LeonGanska styv och övertygande, den Seat Leon 2.0 TDI 150 hk har också ett mycket konkurrenskraftigt pris. med 4.27 meter längd, lutning i dess FR sport version även något mindre än Peugeot 308 Allure högre version. Emellertid, den utrustad med en mindre extrem riktning, noggrann och känslig, och följaktligen en styvt chassi (standard i FR), är snarare än vid kurvtagning, och det har inget att avundas Ford Focus. Och vad är bättre: samma version, Seat León har vidare gjutna säten, som erbjuder en exemplarisk sidogrepp och stort stöd för benen.

Endast sportchassi Seat Leon kan vara en del kanske för hårt. Till skillnad från Opel Astra, spara inställningarna passagerare irriterande vibrationer och stötar, så det är mycket mer uthärdlig. Och motorn? sedan Denna 2,0 TDI är idealisk för smidig hantering. Efter att ha tagit en sekund att tänka, börjar denna Diesel hårt och driver jämförelsefjäder (väger endast 1318 kg) Med all sin kraft.

En annan detallazo Seat Leon är växellåda med lite resor mellan växlarna, inklusive dess spak morrande, också det är väl beläget. Dessutom är TDI relativt lugn, även vid höga hastigheter. Trots sin goda köregenskaper, Seat León står också genom sin låg förbrukning av 6,0 l / 100 km i genomsnitt, särskilt slående med tanke på dess dynamiska potential.

Därför, totalt sett, Seat Leon visar sig vara klart den mest atletiska gruppen. Men (och här goda genetiska arvet av Volkswagen Golf noteras) är på samma gång, en helt pragmatiskt. Det har lådor under framsätena, ventiler och sidokrockkuddar bak en trunk 380 liter kontinuerlig yta och tillräcklig laddningsutrymme för alla platser. Det saknar inte någonting. Till detta måste vi lägga till en panoramavy acceptabelt, och ett paket med assistanssystem bara mindre än Ford Focus. I slutändan, det enda som vi missat denna kompakta har strålkastare som följer riktningen av fordonet. LED-strålkastare, av sig själva, inte brukar erbjuda alltför många fördelar. Vi tror därför att rättvis vinnaren av jämförande, Punkterna följt av Opel Astra, Ford Focus och Peugeot 308 … i den ordningen.

Du kanske också är intresserad av:

Opel Astra: attribut årets bil

10 kompakta bilar som tillbringar mindre

10 kompakta bilar med mer bagage

Adblock
detector