En värld av Camper, kommersiella fordon och fritid

Vi glömmer ofta att kommersiella fordon omfattar också en viktig aspekt av underhållning; en värld som börjar med alternativ Camper och slutar i rack för campare.

En värld av Camper, kommersiella fordon och fritid

En värld av Camper, kommersiella fordon och fritid

En värld av Camper, kommersiella fordon och fritid

En värld av Camper, kommersiella fordon och fritid

Dessa tider av kris som vi inte är bäst främjar expansion av kommersiella fordon för fritids den så kallade Camper- skede; Men som med häxor, "om någon Hayles." Men den nuvarande erbjudandet är ganska konsekventa modeller Camper och potentiella kunder har en handfull fordon att välja mellan; en fråga som, som alltid, beror på hur tjockt är portföljen.

Det är där modeller de ändringar som gjorts i grunden påverka anläggningar och utrustning som ingår inne; medan externt fordon införliva bara betydande förändringar som påverkar deras utseende eller dimensioner med avseende på en konventionell version.

Denna del av kommersiella fordon av underhållning hittar vi två "rader av arbete". I den första ange versioner som gjorts "vid källan" av fordonstillverkarna själva och i den andra vi skulle hitta de modeller som har gått genom händerna på specialiserade processorer karosseri.

Younger

En värld av Camper, kommersiella fordon och fritidCamper erbjudande börjar med små versioner format utförs på fordon segment FurgoVan och det sträcker sig till varianter av upp till 3500 kg och både slutna cockpit chassi; för att inte tala högre effekt rack som används för att utföra husbilar. I det första fallet har vi fritid alternativ Volkswagen Caddy Tramper; som kan levereras på normal eller Maxi rack. Denna modell, som är unik i detta segment, har en konventionell yttre utseende och Det återstår inne i fem platser tillåter dess användning som en daglig bil.

På baksidan den har en utdragbar säng att när alla säten nedfällda, rymmer två vuxna med viss komfort. Bland de brudutstyrsel tillgänglig för plats gardiner på alla fönster de levereras; ett fällbart bord med stolar; olika kassar för att avsätta de vanliga objekt, etc.

Naturligtvis, med tanke på dess storlek Det är inte möjligt att ha en spis eller kyl fast, men om det är möjligt att bygga en mobil typ som när fordonet står stilla kan placeras i ett slags tält som passar bakluckan av Tramper och tillåter betydligt utöka det användbara utrymmet.

Du Kalifornien och Marco Polo

I segmentet av skåpbilar upp till 2,8 ton lista över kandidater expanderar något, även om Det återstår Volkswagen Commercial Vehicles -med en lång tradition i denna segment som leder den i särklass leverans av bilar med olika versioner tillgängliga på California-serien. Sortimentet tillhandahåller från en grundläggande finish, som omfattar endast säng kan omvandlas till platser; till fullo där vi hittar pop-up tak där står en säng och kök säng med två brännare, kyl-frys eller oberoende uppvärmning.

En liknande bestämmelse till vilken tillförs på en annan modell som refereras i detta segment -den Mercedes Marco polig- göras på grundval av en Vito / Viano chassi. Även Kalifornien och Marco Polo är de mest populära och konsolideras i detta segment kommersiella alternativ; Camper denna omvandling kan också utföras på Nissan Primastar, Opel Vivaro eller Renault Trafic.

Samtidigt Ford Det har erbjudit under den senaste tiden fritid fordon på kort ram och högt i tak genomresa, marknadsförs under namnet Nugget.

size Matters

En värld av Camper, kommersiella fordon och fritidNär vi talar om fritidsfordon ingång måste vi inse att storleken är en viktig faktor. Omkring 3,5 ton vans vi hitta några kompletteringar Camper av specialiserade karosseri; med tanke på att utgångsformatet erbjuda en rad anläggningar och utrustning otänkbar i andra segment.

I det här fallet storlek tillåter oss att ha en mer komplett utrustning och speciellt en toalett båset -med kemisk toalett och ett litet dusch-; mycket viktigt för oberoende och självständighet som ger åkande element. Som vanligt tilldelning finner vi ett kylskåp med frys minst 100 liter; kök med tre spisar, olika distributioner av sängar, både fasta och cabriolet; skåp, etc.

Med tanke på dess format dessa modeller har också större självständighet i alla dess fördelar; eftersom de har vattentankar av större kapacitet. Denna typ av ändrade chassiet kan hittas på Fiat Ducato, Mercedes Sprinter; Peugeot Boxer, etc.


I världen av husbilar

Utanför och panorama av Camper fordon; husbilar skulle fullfölja erbjudandet kommersiella fordon underhållning; men i detta fall är det carrozados på ställningar som kan nå ännu 6500 kg av MMA och där vi är produkter av alla märken. I detta fall motorprestanda; kapacitet och utrustningsnivåer kommer alltid att baseras på de behov och användarpreferenser.

I ett första blocket skulle vi hitta dem RV utförs på ställningar för MMA 3,5 ton, som har fördelen av att vara driven med en licens B; behövs kommer härifrån till en andra världskriget för truckkort.

De möjligheter som erbjuds av dessa fordon, både vad gäller kapacitet och bemanning och utrustning, De har gräns tillgrepps "power" köparen; och i sin kapitalförsäkring kan vi införliva alla de godsaker som nuvarande elektronik och telekommunikation tillåter oss.

Emissionskurs

En värld av Camper, kommersiella fordon och fritidI motsats till vad vi kan anta i början, Camper modeller är jämförelsevis dyrare än en husbil, som en "grundläggande" version av en Camper har ett pris kan vara runt 45.000 euro; som kan utökas upp till 70.000 euro om vi väljer en motor på cirka 180 hästkrafter, fyrhjulsdrift och automatlåda.

medan för drygt 45.000 euro är det nu möjligt att få en ny husbil, inte mycket stor, men med allt som behövs för att vara självförsörjande och 70.000 euro kan vara ägare med en "enhet" med en förstklassig utrustning. Som alltid är det köparen som måste mäta sina önskemål och behov och välja det alternativ som passar dig.

Adblock
detector