Delorean DMC-12 sportbil från filmen Tillbaka till framtiden

Delorean DMC-12 sportbil från filmen Tillbaka till framtiden

Han kom datum. Denna 21 Oktober 2015 är den dag då huvudpersonerna i filmen Tillbaka till framtiden 2 Delorean DMC12 landa sin flygande i Hill Valley.

Delorean DMC-12, historia Car Back to the Future

Delorean DMC-12, historia Car Back to the Future

Delorean DMC-12, historia Car Back to the Future

Delorean DMC-12, historia Car Back to the Future

sen

Amerikanska medier har bekräftat iakttagelsen av en Delorean DMC-12 Flying himlen i Hill Valley (Kalifornien). Inuti var en äldre man med konstiga silver glasögon och två unga. Fordonet har fyra svävare enheter runt, var det ses av vissa lokalbefolkningen tar mark. Talar till en California hemsida bekräftade en granne att en av de unga under namnet ‘Marty McFly’ och de trodde att han hörde kommer från det förflutna.

Låter det bekant? Ja, har det äntligen kommit datum, den tid då tidigare och nuvarande möts, filmiskt sett, naturligtvis. Fans av trilogi ‘Tillbaka till framtiden’, riktat av Robert Zemeckis och producerad av Steven Spielberg, 2015 har markerat med ett rött kors på sina kalendrar: första, eftersom det markerar 30-årsdagen av premiären av den första av filmerna; och för det andra eftersom Denna 21 oktober, 2015 representerar den dag då Marty McFly och Jennifer Parker ‘Doc’ (Dr. Brown) reser till sin framtid sedan 1985, nu presentera vår.

Hans resor genom tiden, som att du också ljud, förekommer i sagan ombord på en Delorean DMC-12, en bil med sin egen historia. Visste du att det var på väg att inträffa i Spanien? Vi kommer att veta mer på djupet historia ‘Gullwing’ flygande (I fiction, naturligtvis).

Visste du att …? Tillbaka till framtiden när han blev skjuten, gjorde regissören inte ge rekord en uppföljare. På grund av sin blockbuster, sköt han den andra och tredje. Robert Zemeckis själv erkänt att det faktum att se Delorean flyga i sista sekvensen av den första filmen var lite humoristisk gag. På grund av detta, var han tvungen att ge kontinuitet i Tillbaka till framtiden 2 med idén att flyga Delorean.

Delorean DMC-12 i Tillbaka till framtiden

Historien om Delorean DMC-12

den Delorean DMC-12 Det är världsberömt för sitt utseende i de tre filmerna Tillbaka till framtiden (1985, 1989 och 1990). Men år innan hans framträdande på den stora skärmen denna design Sport och framför allt dess skapare, tillbringade en prövning som ledde till konkurs Delorean. hans ursprungliga produktionen Det ägde rum mellan 1981 och 1982 och endast de gjordes 8.583 enheter.

Förväntningarna som genereras av dess skapare, John Zachary DeLorean, De var inte uppfyllda som han ville: hans idé var att DMC-12 såldes för ca $ 15.000; I slutändan ökade räkningen från $ 30.000. Dessutom, kvaliteter förväntades inte och motorn, en Euro-V6 PRV hade problem powered tillgängliga (132 hk deklareras). Också han hjälpte i sin karriär som såg John Zachary var inblandad i kontroverser och stämningar för skuld och droger.

Men tillbaka till ursprunget till Delorean DMC-12: dess skapare, nykomling hans ‘medelålderskris’ och främjas industriell verkställande av General Motors i 1972, bestämde han att han skulle vara sig själv makt att ge liv åt nya sporter. han hade Giorgio Giugiaro möten, från Italdesign, att söka designidéer och Lotus var ansvarig för att skapa sitt chassi i en ‘Y’ hjälp främre och bakre delramarna. Allt detta så småningom ledde till vad vi vet: A mycket personlig design, med måsvingedörr och metallkropp inte mer färg än rostfritt stål.

Delorean DMC-12 och dess skapare

‘Jag är spanska …’ nästan

Produktionen av Delorean DMC-12 skulle inte börja förrän 1981. Tidigare i oktober 1976 föddes den första prototypen. ser finansiering för detta projekt av sådan storlek, John Zachary Delorean försökte installera sin fabrik i ett område där de kunde hitta billigare anläggningar. Puerto Rico, Detroit, Spanien och Storbritannien kämpade för att uppnå denna milstolpe.

i Spanien, mycket de hade att säga spanska affärsmän baserade i USA, som talade vid tidpunkten för ny demokrati, mer öppna för utländska investeringar och skulle kunna skapa 2000 nya jobb för byggandet av sport. Men problemen i vårt land när beviljar produktionslicenser på grund av den gamla lagstiftningen och åtagande av den brittiska regeringen slutligen orsakade fabriken installerades i Dunmurry (Nordirland).

den drivna ekonomiska krav Mr Delorean var slut när den nyligen befordrad till Margaret Thatcher skär flödet av pengar. amerikansk affärsman Det var skyldig mer än 138 miljoner dollar, utan att betala någon skatt. John Zachary Delorean skulle dö vid 80 års ålder, efter att ha sett hur polisen och FBI tenderade honom otrogen mot en drog mycket, av plaskat polemik i hans privatliv och även om förklarat ‘persona non grata’ i de brittiska öarna.

Delorean DMC-12

Teknisk post Delorean DMC-12C

– Dimensioner (längd / bredd / höjd): 4.215 / 1855 / 1,140 meter.

– Slaget: 2.415 meter.

– Vikt: 1,230 kg.

– Motor: V6, 2849 cm3, 12 ventiler, i bakre läget.

– Effekt: 132 hk vid 5550 rpm.

– Par: 22,4 mkg vid 2750 rpm

– Transmission: 5-växlad manuell, bakhjulsdrift.

– 0 till 100 km / t: 10,2 sekunder.

– Högsta hastighet: 200 km / t.

– genomsnittlig förbrukning: 12,4 liter / 100 km.

Du kan också vara intresserad

– Citroen i film som en stjärna på den stora skärmen

– 7 super uppfyller Film (Video)

– Hollywood Legends auktion av de mest populära fordon av bio

– 5 filmer av motorsport som du inte får missa

Adblock
detector