Renault avslöjar sin tvåtaktsdiesel

Renault avslöjar sin tvåtaktsdiesel

Billig att tillverka och använda. Renault har presenterat i ett pressmeddelande de första bilderna framtidens tvåtakts dieselmotor. Inte att förglömma arbetar också på en ny plattform "låg kostnad" och detta skulle kunna vara en idealisk motor.Renault avslöjar sin tvåtaktsdiesel

För några månader sedan nyheten att Renault förberedde en tvåtakts dieselmotor, vars validering tester var inblandad Polytechnic University of Valencia, som finansieras av Europeiska kommissionen vi kom.

Tvåtaktsmotorer, stora bortglömda i bilar, har alltid haft problem i samband med deras utsläpp av föroreningar. Men för att ge arbeta dubbelt varje varv av vevaxeln, är mycket hög prestanda för tvåtaktsmotorer. I marina applikationer tvåtaktsmotorer utbyten överstiger 50 procent, jämfört med den som 35 procent utbyte av de bästa fyrtaktsmotorer automotive. Detta innebär automatiskt lägre förbrukning och lägre CO2-utsläpp.

Projektet kallas Renault Kraftfull, med hänvisning till "Drivlina för framtida Lättare"Vad kommer att indikera att det kommer först appliceras på små skåpbilar. I vilket fall som helst, vilka fördelar som härrör från turismen kan också dra nytta personbilar.

Liten och lätt

En annan fördel med tvåtaktsmotorer saknas ett komplext distributionssystem, så att både vikt och volym för en given effekt är mindre än en fyrtaktsmotor. Renault motorn är en "twin"En två cylindrar, som skulle väga 40 kilo mindre än motsvarande motor. Så liten att den kan anpassas till små plattformar, såsom att utvecklas för den indiska marknaden … och dem som kan behöva det i framtiden.

Vid den tidpunkt då motorn är under utredning, men säger resultaten är lovande, både i kostnad och konsumtion. erkänna att fortfarande "bestämmelsen är inte tillräckligt".

Syftet med turbodiesel (så säger de, även om en mekanisk kompressor bild observeras) erbjuder 730 cm3 en familj av krafter som skulle gå mellan 48 och 68 hästar. Det maximala vridmomentet är lågt, mellan 11,4 och 14,8 mkg MKG från 1500 rpm, men kom ihåg att små bilar också kommer att flytta. När det gäller rengöringssystem, Du kan inte undvara system partikelfilter och NOx-fälla, Diesel som alla nuvarande och framtida. Men med reducerande komponenter, väntas den Diesel pris här är närmast bensin. Enligt Renault, denna motor ljud, tack vare sin tvåtakts, liknande en fyrcylindrig mode. Just nu, med tanke på deras utvecklingsstadium, det finns ingen planerad lanseringsdatum.

Adblock
detector