Ape Calessino 200, whoa motocarro! försökte

Ape Calessino 200, whoa motocarro! försökte

Vi har alla kända personbil Piaggio och nu fortsätter att sälja under namnet Ape Calessino. Skicka till en testkrets kan tyckas vågat …

Vi testade Ape Calessino 200, vad en bil!

Vi testade Ape Calessino 200, vad en bil!

Vi testade Ape Calessino 200, vad en bil!

Vi testade Ape Calessino 200, vad en bil!

Vi ville prova en “motocarro‘Livslångt. Nu kallas det annars Piaggio Ape Calessino 200, men det är praktiskt taget densamma. Men ingen hade testat i en krets och vi skulle göra. Det är anmärkningsvärt att motorn Ape Calessino 200 bara det låter, de mycket låga tomgångs vistelser och måste klättra en spak under rattstången gör rollen som starter, eftersom det annars tenderar att stanna eftersom dess motor är utrustad med förgasare. Sanningen är att det verkar rivas bort och det tog encylindriga fyra gånger tillverkas av Piaggio på den bakre tåg och passagerarutrymmet är inte mycket bra bevis som sägs.

Men vi har inte nämnt det viktigaste i denna Piaggio Ape Calessino: Den har tre hjul, en på framsidan och två bakom. Motorn och växellådan driver bakhjulen och främre styrhandtag. Därför har vi i sittbrunnen med ett styre erbjudande till vänster styret ändringen med kopplingshandtaget.

Ape Calessino 200

den Calessino, kan bära nästan två gånger dess vikt (360 kg i körklart kan väga 610 kg belastning). Eftersom vad det är sant, är att Detta trike tar mycket av din CV 10,2 encylindrig 200cc. så deras vikt / effektförhållandet är 36,3 kg / CV. Så vi enfundamos apan och hjälm, som om vi skulle försöka det bästa av sport, och vi fick ner till arbete. Säkerhet kommer först och cabriolet går väldigt utsatt. Endast ett bälte band fäst på höften kommer plats medan sidofält ingen utövandet av ROPS.

Vi lanserade vår öppna graven och kastat ut den första “att” vi befinner oss i och som vanligtvis mycket skrämmande med någon bil, så kolla med Ape Calessino Det är noggrann, eller ca 60 km / t, och chassit är oberörd. Det bär en bakre upphängningsarmar med elastiska gummielement och en enkel dynor. Som orsakar en hel del med alla gupp studsa men den vägen utan problem. Ingången till curvón göras utan att stanna och grundligt gjort allt. Den delen är markerad sidoacceleration i detta fall råkar bara 0,5 g med en mycket begränsade däck 8 tums diameter grepp när en idrotts bra ofta når 1,2 g. Och på grund av nedgången på utgången kan vi se att hastighetsmätaren nålen når siffran 80 km / t vilken det är gränsen för vår enda markör (bredvid bränslereserv). Verkligheten är att vi måste nå 65 km / t innan själva skarpare bromskretsen. Är besvärligt manöver trampa på bromspedalen för att du måste lyfta från marken förlorar stöd och återhållsamhet (sits och bälte inte hålla något förstås), men då kan doseras och låsa bakaxeln är helt kontrollerbar. Det är bäst att inte hjälpa mycket med att minska växlar förändras eftersom mer tid går förlorad, eftersom det är ganska vag och om du har fel för att minska överskottet kan blockera bakhjulen.

Ape Calessino 200

Först var jag lite leery med beteendet hos bilen, eftersom intrycket är att gå till kantra när som helst. Sedan, när man vänjer sig den märkliga beteende a Tre hjul och överdriven krängning, som ni ser att gränsen är högre. Men ändå är känslan på banan går mycket långsamt, eftersom linjerna är evig och kommer att göra, eftersom det finns en liten ökning på grund av att motorn inte kan. Och är att förhållandet effekt / vikt av 36,3 kg / CV är inte att fråga under.

Ape Calessino, lite historia

den första Ape Det konstruerades 1948 och det var ett resultat av krisen efterkrigstiden. Lastfordon behövdes för att öka återuppbyggnaden av den italienska ekonomin och designer Vespa, Corradino D’Ascanio, Det kom upp med idén att rida en tvåhjulig axel för montering bakom en pall. Enrico Piagio, grundarens son, han entusiastisk över idén och sedan inte har upphört. Från början var det känt som personbil och så småningom var “sofistikerade” dess struktur och design. Till exempel var han lagt en förarhytt monterad en mer sofistikerad bakaxel eller platser tillsattes för att transportera passagerare och fungera som taxi.

Ape Calessino 200. Den huvuddata

pris: 6500 euro

motor: Bakre 45º lutande bakre cylinder 1 och 4 gånger. 197 cc. Supply: Bensin förgasare. Fördelning: 2 inloppsventiler och en avgasventil. Maximal effekt: 10,2 hk vid 4750 rpm. Maximalt vridmoment: 1,7 mkg vid 3000 varv per minut.

överföring: Bakhjulsdrift med manuell 4-växlad.

chassi: Monocoque arket. Ram: framhjulsupphängning vevstake med spiralfjäder och dämpare; trapetser bakre gummi elastisk och dämpningselement. Adress: Direkt efter pivot och styret. Bromsar: Trum Ø 170 mm fram och bak. Däck: 4,80 / 4,00-8 70N. Däcktryck: 2,2 bar.

dimensionerLång / bredd / höjd: 2700/1300/1820 mm. Axelavstånd: 1.920 mm. Rutter: – / 1140 mm. Vikt: 360 kg. . Vikt / effekt-förhållande: 36,3 kg / CV. Bränsletank 10,5 l

särdrag

Maxhastighet: 55 km / t.

Konsumtions: 3 liter / 100 km

Adblock
detector