DGT skickar miljömärken C och B

DGT skickar miljömärken C och B

Trafikavdelningen har börjat sända miljömärkning av kategori C och B, den senare har levererats från ‘nollutsläpp’ och ‘ECO’.DGT skickar miljömärken C och B

Som en del av klassificeringen av fordon Nationell plan luftkvalitet and Atmospheric Protection 2013/2016, DGT har börjat sända miljömärkning C och B, De anländer i mars efter att skicka etiketternasnoll Utsläpp‘(Blått) och’ECO‘(Verdiazules) under juni 2016, vilket motsvarar den vänliga bilar miljö.

Dessa nya klistermärken, C (grön) och B (gul), vilket sker med det ovanstående, är valfri placering och helt frivilligt (nedre högra sida och vindruta), men ägarna till dessa fordon kommer att dra nytta av de incitament eller fördelar som de olika myndigheter som har behörighet i bilindustrin, rörlighet och miljö bestämmer sig för att genomföra. Ett exempel är möjligheten att cirkulera genom VAO bussfil (Hög beläggning) med bilar märkta ‘noll Utsläpp‘ Även om bilen endast föraren gå. Denna typ av fordon (elektrisk stickpropp, hybridbilar med en autonomi 40 km eller mer och bilar utrustat med elektrisk bränslecell väte), har möjlighet att parkera gratis i så kallade blått och grönt, till exempel i centrum av Madrid.

Ja, sänder de senare etiketterna (C och B) utförs först i Madrid, Barcelona, Granada, Valencia och Sevilla, vilket innebar totalt 4,3 miljoner försändelser till fordonsägare med dessa miljö märken (många fler än hälften i kategori B).

Vad motsvarar fordon C och B-etiketter?

etikett C: Registrerad bensinfordon från 2006 och diesel från 2014, liksom de med kapacitet för åtta säten och tung bensin och diesel och inskrivning från 2014.

etikett B: Registrerade bensinfordon från 2000 och diesel från 2006. Även tunga fordon och åtta säten bensin och diesel och inskrivning från 2005.

Hur är de återstående fordonen?

För de bilar och lastbilar av bensin och diesel som inte faller in i ovanstående kategorier kommer inte att vara någon form av märkning. För närvarande visas de i folkräkningen av fordon registrerade totalt 34,128,051 enheter, är 30 procent av dessa betraktas som gamla och mycket förorenande, så det är inte för någon självhäftande etikett.

Du kan också vara intresserad

DGT kommer ekologiska etikett bilar enligt deras föroreningsnivån

DGT skickar miljömärkningar för att rengöra bilar

Yttrande från bilindustrin på miljömärkning

Adblock
detector