Biler til erindring: Citroën 2CV

Biler til erindring: Citroën 2CV

Den Citroen 2CV er en af ​​de klassiske biler, der har opnået status som tidløs myte. Vi dykke ned i historien om denne legende på hjul.

Citroën 2CV: Foto af en klassisk bil evig

Citroën 2CV: Foto af en klassisk bil evig

Citroën 2CV: Foto af en klassisk bil evig

Citroën 2CV: Foto af en klassisk bil evig

som Citroën 2CV historie Det er velkendt af alle fans, vil vi ikke tale her af prototyper skjult fra nazisterne, paraply med hjul og bowler hatte, tasker af kartofler og kurve af æg, grimme ællinger og dejlige mennesker eller sådan noget. Vi står over for en gammel ven af ​​flere generationer af bilister, på hvilken alle eller næsten alle.

Det er i dag den dag, gyldige Citroën 2CV som klassiske brugbar? Vil du acceptere en hverdagen? Det er nok forsikring til at bevæge sig midt i den nuværende trafik? Er der dele af alt, hvad du har brug for? Er det en få svimmel med sin pitching ulige suspension? Der vil være flere spørgsmål, selvfølgelig, vil vi forsøge at besvare i løbet af interviewet. Så vi har indsamlet fire kopier af fire forskellige årtier og vi ønsker at vise dem fra synspunkt deres respektive ejere, der fortæller os deres personlige erfaringer i deres egen håndskrift. Men først skal det sætte os lidt tid.

Citroën 2CV: beskrevet således Autopista magasin i 1967

"Det er en bil, hvor alt er blevet reduceret til den mest økonomiske udtryk; Citroën 2CV udseende er forældet og ligefrem grim, men bruger meget lidt og giver en god service inden for sine begrænsninger underdimensioneret. Det er forhjulstræk og meget elementært forfatning. Det er angivet i meget betød for landdistrikterne vilkår for sin fremragende suspension og unik tilpasning til en anden bil næsten ufremkommelige terræn. Betyder gælder for færdselsveje og link folk, som er nyttige til bymæssige ruter og meget økonomisk drift. Cruising hastighed kan hæves til 70 kilometer i timen. Storslåede suspension og fremragende stabilitet."

Citroën 2CV historieDe første enheder af Citroën 2CV Du har nået midten af ​​50’erne, tildeles læger og dyrlæger gennem deres faglige sammenslutninger og forskellige organer statsforvaltningen. Gennem de 25 år, han var der producerer, de forlod næsten 240.000 saloner Vigo 2CV Citroën fabrikken.

Citroën 2CV Type A 1953

Det er ikke tilfældet med den første af vores udvalg, en typen bygget i 1953 på den anden side af Pyrenæerne, der svarer til den kort efter begynde at der importeres til Spanien, men stadig med første motor 375 cm3. Derfor er det er en usædvanlig og meget interessant ud fra et historisk synspunkt del. Over tid, selvfølgelig, det har en indflydelse på det, og nogle elementer som polstring udviser nogle slid.

Vi er derfor før en Citroën 2CV "helt gamle" med enkelhed og effektivitet som karakteriserer det oprindelige koncept. Dispenserer med enhver overflødig element, i det mindste du har nøgle og lås på førerdøren (!) – og alt er undersøgt med henblik på at sikre maksimal funktionalitet. og lethed. Tykkelsen af ​​arket er minimal uanset hvor du ser. Lærredet Taget strækker sig til den forreste plade, der er at spare mange kilo. Voisin allerede sagt, fjenden er vægten.

i interiør, Der er intet tilbage. vi har en metalhjul, en amperemeter og speedometer ser det ud til motorcykel, og som tager deres styrke vinduesviskere at betjene. Når vi modregne bilen bevæger sig med smidighed. Dens handling er enkel og givende, med lidt øvelse, du kan endda gå hurtigt. Forhjulstræk understyring ligesom alt skal smides uden tøven sving. Bremser opfylde betingelsen udøve god pres på pedalen. Med hensyn til stabilitet til at sætte nogen men’er. Det er en 2CV, med dette er alt det der. Men det er også en veteran model, med ingen fancy få ved trafikerede veje, hvor den mindste vi vil generere betydelig hale, og mindre om natten, fordi deres 6 volt elektrisk system bare lyser …

Citroën 2CV2CV AZL 1963

Nu hopper vi i gang, og vi plantet i det næste årti hæve os til denne dejlige AZL 1963. Selv som en barsk køretøj, Det ses tydeligt, at den forløbne tid, det har udviklet sig. Ingen grund bølgeblik at give konsistens til fronten hætte, og det dispenserer fra Væv bagklappen. Quillery elegant to-arm rattet er mere behageligt at røre ved, og endda en antydning af den samme klare tone instrumentbrættet med minimal instrumentering vises. udseende "mere bil" end sin forgænger. Den ansigtsløftning lavet i 1961 plus andre senere give det udseende, der kendetegner 2CV hele årti af det næste – og måske bedst kendt af mange. Kort tid derefter modtager en effektforøgelse med en fordobling af oprindelige ydeevne, så går på at udvikle 18 CV.

Denne enhed også bærer den berømte Valgfri centrifugalkobling, en original tingest, der trak Citroën ærme, hvor modvægte monteret med fjedre frakobles automatisk i 1. eller omvendt som motoren overstiger 1.000 omdr./min. Behagelig at bevæge sig rundt i byen, forlænger levetiden af ​​koblingen skive på bekostning af det, hvis det er nødvendigt, skubber arrancarlo umuligt. Dynamisk adfærd næppe ændret fra den tidligere 2CV. Ikke længere en bil med klare begrænsninger, men ikke ret længe af sekundære veje med lidt trafik og dagsture, møder fejlfrit. På tidspunktet for indtastning af AZL jeg kommer til at tænke på de dage af min barndom, hvor vi rejser, undertiden ganske væk-huddled på bagsædet af enheder som denne, der kørte vores forældre og helt ærligt, hverken var så forfærdeligt. … det varede kun muuuucho. "Hvor lang tid at komme dertil?"

Citroën 2CV6 CT 1976

Den tredje af vores gæster mekaniske slående, fordi det viser den eksterne funktion let kan identificeres, anerkendes af alle, den Citroen 2CV midten af ​​70’erne: dens rektangulære forlygter -og firkantede baglygter AMI 6-, foruden de fine og funktionelle kølergrill, kofanger gummi foret stål og den tredje siderude. Mekanisk, har siden 1973 cm3 af motor 602 Dyane 6, arvede den fra AMI 6, med som får markant bedre ydelse. Nedenfor forbliver den samme nytte stadig mere raffineret med stofbetræk, mere muntre farver og nogle sidste hånd noget mere pleje, der bidrager til at lysne livet for brugeren. I overgangsperioden hans billede var almindelig i vore gader og veje; en tilstedeværelse, der ville forlænge, ​​ofte som en anden bil i nogle hjem. Pep kopi af en CT indskrevet i 1978 med denne besynderlige nummerering, det er et almindeligt anvendt køretøj, som går på vejen uden nogen komplekse -Sidste år var på mødet i Alcañiz- og ofte kørsel med anhænger fyldt med motorcykler og cykler. Ligesom deres kolleger, ikke spørge noget, jeg kan ikke give, men generelt opfører sig som regel stor.

Det er nemt og sjovt med dette skridt Citroën 2CV. Dens ydeevne falder inden for, hvad man kunne forvente: den km stående start er dækket på kort tid … (48 sekunder), Og skære maksimalhastighed 110 km / t til maksimalt 5750 rpm. På trods af den stærke motor støj ingen fare kan llanear ved 90-100 km / t uden problemer hele tiden, du ønsker. mekanik Citroën glade sving ved høje hastigheder. Der er fordele ved luftkøling, suppleret med en oliekøler, som kan fungere uden unormal overophedning selv i midsommer.

Citroën 2CV6 Club Gilbert

Endelig er den mest moderne af kvartetten er 2CV6 Club of Gilbert, fremstillet i Portugal 1987. For at forstå, ville blive hvad der svarer til en to-tone maling Charleston men ingen alfonser pladser, og udstyret med den nyeste mekaniske udvikling: bibody karburator, skivebremser og outputtet af forskellen membran kobling. Denne bil lyder-og VA- fint, ingen problemer, selv om det vil håndtere benægte dette ry for pålidelighed giver fuldt ud kan teste en benzin pumpe svigter. Men du behøver ikke være urolig: alt er hånd perfekt synlig og gribende. Joan og Jaume remolón påført rundt en klud gennemvædet i koldt vand element; Vi ventede en fjerdedel af en time og motoren starter uden protest.

Citroën 2CVVi fortsætter wielding den enkeltsidet midtbanespiller Club at være slutter vores rejse gennem backroads af Maresme. Sæderne er lidt forsænket -suele ske med tiden, men det er genoprettes ridse let- og der er nogle derude. Følelsen transporteres er ikke den gamle bil, men en over et par år, men ivrige efter at fortære kilometer. Faktisk ejeren gør normalt ganske ofte den måde Barcelona-Olot med ham, og jeg ved, det er ikke på grund af mangel på køretøjer Hvad vil de 2CV vi elsker så meget ….?

Citroën 2CV: epilog til en stor bil

Begrebet mindste bil når sit højdepunkt med 2CV, der er designet til at udfylde behovet for grundlæggende bilindustrien efterkrigstidens Europa. Med et vægtindhold, den simple to-cylindret luftkølet kunne cirkulere frit for enhver landevejen. Der var fire forskellige forskydninger, 375, 425, 435 og 602 cc, med magt var 9 CV indledende næsten fire gange i sin endelige version. Uafhængig affjedring tillod en uangribelig stabilitet og god komfort i ujævnt terræn. De fire generationer af den model, vi har samlet udstilling, som forventet, brugervenlighed omvendt proportional med deres alder. Alle er i stand til at klare varierende grader af succes i det offentlige i dag, men med 6 volt, man kan få til at lide. Men de er mindre søgte højere pris end dem fra 70’erne og 80’erne. Konklusionen var forudsigelig. Hvis du har en 2CV, uanset din alder, du ved at køre det!

Adblock
detector