Jämförelse: Mercedes CLA 220 CDI Sedan vs Audi A3 2.0 TDI

Jämförelse: Mercedes CLA 220 CDI Sedan vs Audi A3 2.0 TDI

Vid första anblicken kan förvirra dig med sina storebröder, men både Audi A3 sedan och Mercedes CLA båda härrör från kompakt framhjulsdrift. Låt oss se hur van med dieselmotorer 150 och 170 hk respektive.

Jämförelse: Mercedes CLA 220 CDI Sedan vs Audi A3 2.0 TDI

Jämförelse: Mercedes CLA 220 CDI Sedan vs Audi A3 2.0 TDI

Jämförelse: Mercedes CLA 220 CDI Sedan vs Audi A3 2.0 TDI

Jämförelse: Mercedes CLA 220 CDI Sedan vs Audi A3 2.0 TDI

Det är lustigt, för några år sedan de kompakta sedanversioner härrör inte mycket framgångsrika i Spanien. Det fanns en tid på 80-talet som kompakta tre eller fem dörrar att dessa kroppar sänka sin närvaro på våra vägar. Men det har alltid funnits, eftersom generalist varumärken fortfarande satsa på dem, inte alla nådde Europa, men bidraget och det höjs. Vi är nu på en global marknad och som i Asien eller Amerika om det lyckas, modeller som Mercedes CLA eller Audi A3 sedan är nu möjligt. Och så jag nu testar två kroppar som år sedan skulle aldrig ha trott att det skulle komma att existera i varumärken som Mercedes eller Audi, och väntar på den tredje, som kommer från hand BMW och Serie 2.

Det uppskattas att deras designers har gjort mer än sätta en peruk baklucka A3 eller klass A, integrera väl projekterad. Anpassning når en sådan utsträckning att en första front ser kostnader skilja dem från större modeller, särskilt tråkig Audi har för vana att göra extremt liknande mönster i sina olika segment. Först du är osäker på om det kommer från fronten är en CLS eller A5 och när sätta sida när du löser "bedrägeri" visuella.

I båda fallen vi har att göra väl genomfört två bilar. Audi sedan används i MQB plattform med oberoende bakre upphängning och ett 2,0 TDI 150 hk, medan Mercedes användningar samma oberoende schema klass A 220 CDI motor med 170 hk och automatiserad förändring, den första sedan tvärställd motor och framhjulsdrift i historien om varumärket, något som jag hoppas inte hinder för dig om du är ett fan av Mercedes; Vid första jag erkänna att min bry mig, men när jag får testat som ett annat intervall som jag inte får träffa.

Mercedes CLA 220 CDI Sedan vs Audi A3 2,0 TDI

Dynamic första

Dynamiskt båda modellerna sätta ribban mycket högt, men var och en med sin personlighet. den Audi A3 Sedan Han gör allt väl. Det ger körbarhet, komfort, säkerhet och sportsmanship, i vissa fall antagonistiska begrepp, men vet hur man kombinerar bra. Jag har redan talat många gånger i balans MQB, vilket är hur bra kan även få uttråkad till någon som påstår idrotts förnimmelser, men jag vänder min hatt till deras kvalitet; förra veckan försökte en Golf Variant med samma kombination och jag försäkra er om jag ögonbindel i någon av dem skulle inte veta, med undantag för sätena, berättar vilken som är vilken i sitt beteende. Detta kommer att se det som något mycket positivt och det som inte skulle vilja; Min sammanfattning är att det är en mycket gott uppförande.

den Mercedes CLA Det går åt andra hållet, men få samma. Det ger mer personlighet i hans beteende och jag vågar säga att det är snabbare ram. Jag gillar verkligen hur kommer kurvtagning och balans. Denna CLA enhet kom med tillvalet sport fjädring. Jag rekommenderar att du sparar de 998 euro det kostar, eftersom ökad prestanda det ger bara kan uppskatta om du går på attack. Jag försökte samma bil med standard fjädring och jag känner mig riktigt bra, Det behöver inte gå så hårt eftersom det blir obekvämt. Om det var bara för uppförande stannade med CLA utan att tveka, och varför jag har sagt att Audi är mycket bra.

Med motorer något liknande händer. Alla har sin egen touch men kommer i slutet av en mycket likartad och matchande kraft med prestanda. Är snabba bilar, den mest kraftfulla finaste kallt eller tomgång Audi och Mercedes. Din Stopp / Start-funktionen på rätt sätt och tillåta mycket bra konsumtion i staden. Genom mekaniker skulle jag inte vet vad jag ska stanna, även om den största makten i Mercedes lockar mig är TDI mjukare och progressiv när det gäller att leverera. CLA är logiskt snabbare och inte spendera mer, men skillnaden i prestanda på gatan är knappt märkbara.

Denna Audi kom med manuell växellåda (€ 2.150 mer kostnader DSG) medan Mercedes valt dubbel automatiserad koppling, som denna version 220 CDI finns det ingen manual. Interiören är trevligt i både. I framstolarna vem som helst kan tillfredsställa din smak, som i ryggen där förändrar allt. Audi erbjuder en något mer beboelig platser; Det är en fråga om höjd och form av taket på den sida snarare än bredd eller longitudinella utrymmet. Dessutom är tillgången mindre komplicerat; Om du måste sätta en barnstol eller barnet självt, kommer du att göra lättare i Audi. Men i både fyra vuxna kan resa, alltid med tanke på att ingen längre än 1,80 m hög. Det finns plats för en femte, men märkligt nog gå här smalare än deras femdörrars versioner, eftersom höjden på de båda sidokrafter passagerare "komma nära" mer till centrum.

Stammen kapaciteten är bra look där man ser, men innan du väljer av den anledningen not munnar last tie-nen, så att göra dig besviken; väl vilken typ av bil de men försöker att passa in i, för extremt exempel, en cykel, kan vara mer än ett nöje Tetris. Jag kommer inte att förneka att de är dyra. Om du försöker matcha Mercedes utrustningen alltid kommer att vara cirka 3000 euro, och det är en hel del; i alla fall förstå att deras läggning är sportigare än generalister potentiella rivaler fokuserat lite mer att erbjuda en bekant produkt. Det finns goda alternativ, såsom Opel Astra eller VW Jetta, men prisskillnaden pekar dem till olika målgrupper. Och om du tar för att utrusta fakturan kan du öka till oändligheten och det okända, men har en unik bil.

Adblock
detector