Biler til erindring: Citroën GS

Biler til erindring: Citroën GS

Når TV annonce vises en Citroën GS rullende notarized med kun tre hjul, det er, at denne bil ikke kørte. Her er i dag historien om denne legendariske familie.

Citroën GS, bil legenden om 70'erne

Citroën GS, bil legenden om 70'erne

Citroën GS, bil legenden om 70'erne

Citroën GS, bil legenden om 70'erne

Citroën GS kan tilskrives den tvivlsomme ære af at få Citroën biler blev anset "kompliceret" af mekanikere og i forlængelse heraf til den brede offentlighed. Måske de havde ret, fordi der ikke er noget mere kompliceret end det, der ikke er forstået. For når almindelige biler var overophedning, når det ikke var ualmindeligt at se en eller to biler stoppede på den hårde skulder i "omkostninger til agerhøns" -den prøvesten for alle, der havde premiere og gik til prøve deres bil til venner i Madrid tager damp ekspansionsbeholder som en gryde, hvordan man kan forstå en var ikke iført bil radiator, ingen vand kredsløb, der ikke kræver den evige flagon af vand eller frostvæske til at møde enhver sommer tur?

Du havde tid til at gå med den hovedvej på hånden til at forklare dine skeptiske venner "opførslen af ​​denne bil har forårsaget en sensation i hele Europa fra tidspunktet for dens udseende, og har modtaget alle former for ros fra fagpressen" (Bogstavelig, hovedvej nummer 662, Oktober 1971).

Citroën GS: atypisk fra start til slut

Ikke noget værd at løfte Citroën GS hætte på det tidspunkt at vise motoren, fordi der kun én reservehjul kiggede, Jeg var ikke som alle andre i bagagerummet. Under det var den motor Boxer, som en bille, eller en Porsche, Jeg må sige -… "Men hvad motor er det?"Det var det bedste, du har hørt. Sandt nok, nå tændrør (især én) dernede var opgaven med mekanik.

Citroën GSSkift kobling, med den langsgående motor, tvunget til at afmontere hele forsiden af ​​Citroën GS og fjerne motoren, problemet var, at de 40.000 km, og havde ændret tandremmen og doven … gå tilbage til mekanikeren, hvis ikke conseguías strækning indtil næste 40.000. Koblinger er brugt hurtigt, fordi dens egen motor, der driver en mølle får en kæmpe drejning glat, men også tynget ham med en dovenskab i forkerte accelerationer. "Mangel på strøm ved lave omdrejningstal"Så sagde vi i Highway. Hvorfor mange brugere har lært at skate GS kobling (og fortære) for at leve op til, hvad de forventede fra deres 65 hk.

Den anden Citroën GS defekter, "meget højt forbrug"Det var også atypisk egen motor. Selv ågene med halvkugleformede kameraer, som skal være, luftkøling kræves et lavt kompressionsforhold og det betyder lav termodynamisk effektivitet og dermed den høje forbrug. Det gik også deres "god topfart"Takket være fremragende aerodynamik, endnu bedre end sin storebror, selvom den store mand kalder ham Citroen CX.

Aerodynamik og dæk meget smalle selv for tiden, 145, at få Citroën GS var en matagigantes … ned ad bakke. hans "fremragende bremsning", Med skivebremser på alle fire hjul hjulpet disse dristige ved deres chauffører, med støtte fra "meget sikker stabilitet", Som vi sagde i Highway. Det lignede en dart, ikke engang stopper ved kurven conseguías flytte en tøddel bagud. Direkte, bilen var hvor du lægger rattet, immun over for kørsel teknikker.

Citroën GS 70den bremse føler var forbløffende i Citroën GS, næsten uden at bevæge pedal og kraftfuld opbremsning. Problemet er, at alt dette kun kendte chaufføren, fordi de ledsagende kendere kun repareres i hans tvivl ikke havde set forbremser (de var på hjul, men produktionen af ​​forandringer, såsom Lotus F1 på det tidspunkt ). I det lange løb, og det er ikke hvad vi sagde i Autopista, blev det afsløret, at håndbremsen på disse diske (I fronten, en anden sjældenhed! Med uafhængige pincet) sommetider forårsaget pillerne liberasen og kontrakt, når den afkøles.

Også i meget krævende brug i varmt vejr, Han optrådte fading i Citroën GS, der låste diske af motoren. De, der ikke forstår noget om biler, de fleste var mere bange for en bil med denne mærkelige rattet i en enkelt radio (hvad hvis det bryder?), Fordi de ikke var dem, der var på kontrollerne og følte ikke, at "glat og præcis styring". Men hvad var topping GS-loven. Og små børn. Og næsten alle de passagerer, der blev bestemt til at stoppe, fordi du svimmel.

Hvad for alle specialister var en "Meget god suspension", at hydropneumatiske udvikling af DS "haj" der sivede alt, at synke huller, der forlader hans krop flydende og kunne ikke lide overhovedet. Husk, at det var en tid, hvor bilerne lugtede af benzin og udstødningsgasser var spalter uden at vide hvordan (godt ja, regningen krop og "en elementær slut"Så sagde vi), hvorfor invadere kabinen. En arm mellem sæderne tillader at øge frihøjde og ind i en SUV 20 år før opfinde; en tredje endnu højere placering suspension du kunne skifte hjul uden kat.

Citroën GS og familieselv indrømmede han rulle med kun tre hjul uden at miste horisontalitet, som det ses i annoncer og som vores redaktør og rally mester Spanien, Ricardo Muñoz, blev det konstateret, da det var officielt Citroen driver. Det var tider, hvor Rolls og Mercedes betalt for at bruge denne suspension i deres bedste modeller. ¿Complicada? Selv uden værktøj, med en mejsel og en hammer, jeg så, hvordan disse områder kunne ændres på få minutter og havde allerede foråret og dæmpning for en stund igen. Ufortjent (i det mindste delvis) dårligt ry for bil stor personlighed.

Et skib …

… Det er, hvad de troede de, De gik ombord på Citroën GS, et rumskib, med et håndtag i midten af ​​instrumentbrættet og håndbremsen, et forstørrelsesglas, bag hvilken en oplyst tromle hastighed blev vist eller en hipercómodos pladser til tiden. Skibet svimmelhed forårsaget mange af de ombordværende, der forstod udmærket, at skyldtes bagakslen når bagenden følte op og ned på stoplys ser horisontalitet. Upåvirkelig at indlæse, kunne det også hæve din krop til at overvinde en forhindring.

Du kan også være interesseret i:

Bil til at huske: Audi RS2

De bedste biler i 80’erne

Det var Ford Sierra RS Cosworth

Adblock
detector