Biler til erindring: Renault 11 Turbo 18 Turbo og 21 Turbo

Biler til erindring: Renault 11 Turbo 18 Turbo og 21 Turbo

18 og 11 var de første turbo Renault standard uden tæt relation til konkurrencen. Og 21 var den første 4-cylindret motor … og den bedste Renault turbo det sidste århundrede.Biler til erindring: Renault 11 Turbo 18 Turbo og 21 Turbo

overvejer serien biler normale produktion, udelade Renault 5 Turbo, disse tre spillere i dag (Renault 11, 18 og 21 Turbo) De var bestemt pionerer i Renault. General Motors var det første mærke til at vove sig ind i turbo, i begyndelsen af ​​60’erne med den Oldsmobile Jetfire (En version af Cutlass) og Chevrolet Monza Spyder (En version af Corvair). Var pionerer i Europa BMW, til 2002 i 1973, og Porsche, med 930 et år senere: Både relateret mere eller mindre direkte med konkurrencen. Den første familie sedan blev skåret i Europa Saab Turbo 99, i 1978 (Vi savner mærket højre?), Med en 2 liters motor 145 hk. I stedet Renault lancerede sin 18 Turbo i 1980, med en motor 1,6 liter og 110 hk magt. Det var en meget hurtig sedan på det tidspunkt, men tættere på en bil end en sporty normal brug.

Renault 18 Turbo født

Renault og installeret i sin 18 Turbo en anden motor, der blev udviklet til Alpine Turbo, aluminium Cléon 1,6 liters motor, knastakslen i blokken, topstykke og parallel wedge ventiler. Den turbolader var en Garret som han sendte den komprimerede luft til en intercooler og dermed til en unibody karburatoren. Med 8,6-1 kompressionsforhold og et maksimalt tryk på 0,5 bar, Han gav 110 hk i en første version, og 125 hk i en anden med forskelle i turboladeren og tænding.

På trods af den bagerste aleroncito og den store tegn “Turbo” på siderne, Renault 18 Turbo er den bedste udpakning på hurtige veje langsom og var ikke ubehagelige suspension. Selv i denne tidlige version med karburator kunne værdsætte fordelen ved turboladning: i ydeevne var lig med eller oversteg den Seat 131 motor 114 hk 1.9 l, men han tilbragte lidt mindre. Mekanikken i 18 blev overført Turbo Turbo Fire, den første coupe i verden i sit sortiment en turboladet benzin og én dieselmotor.

Renault 18 TurboRenault 11 Turbo ankommer

den Renault 11 Turbo med tre-dørs krop, og det passer ind i hvad “sport compact” derefter overvejes. Men mens Renault kun solgt i Spanien denne version 9 Turbo fire-dørs krop er også fremstillet. 11 Turbo motor var meget lig den 5 GT Turbo kom næste og, som her, var der to versioner. I tilfælde af de 11 var det først en 105 hk (1984 og 1986) og derefter en 115 hk (1986-1989). Årsagen er, at de første motorer havde problemer på og detonation løst i den anden model. I trin fra en version til en anden blev der også ændringer krop og chassis og bagbremseskiver efter oprindelig tromle, og en reduktion på 10 kg i totalvægt. Motoren var Cléon (Sierra) og støbning knastaksel i blokken, med en turbolader Garret T2, mellemkøler og en karburator karburatoren monocuerpo,

Udførelsen af ​​Renault 11 Turbo var gode, men den store forskel, at så ville gå ind i GT Turbo og kompetence ikke havde i sagen 11 Turbo. Alligevel var det på niveau eller over en VW Golf GTI 112 hk, en Lancia Delta HF 130 hk, en Ford Escort XR3 105 hk, men ikke en Opel Kadett GSI eller Peugeot 309 GTi. Renault 11 Turbo havde ingen blød affjedring og reaktioner var afbalanceret, men tilbød ikke den sporty fornemmelse af nogle af modellerne (309 og især Golf). Ja, det koste næsten halvdelen af ​​Golf eller Delta.

Renault 11 TurboTime Renault 21 Turbo

Hvis tvivl kan passe 18 og 11, om de reagerer som en sport eller ej, i tilfælde af Renault 21 var klart ja. Hvem gennemført projektet blev en sedan som fredelig en slags stor krop GT Turbo og meget stærkere. 21 Turbo nåede markedet i 1987 med Douvrin fire-cylindret motor. Denne motor, i atmosfæriske, med 2 liter og otte ventiler, var ikke noget særligt, men i det mindste de havde knastakslen i topstykket og halvkugleformet kamera, foruden aluminium blok. De tilføjede en turbolader Garret T3 blæser til 0,9 bar, to ladeluftkøler, Renix elektronisk indsprøjtning og 8 til 1 kompression.

den første version af Renault 21 Turbo, uden katalysator 175 hk kun 5.200 nået; magt var faktisk meget højere. I 1992 kom det den katalyseret udgave boede på 162 hk ved 5.500 omdrejninger i minuttet og mistede en del af det sjove. Det var imponerende for sin stak, selvom en del af denne indtryk skyldtes en forsinkelse i respons var stadig stor, større end selv nogle tidligere modeller. Under alle omstændigheder, når du fik bruges til at overveje forsinkelsen og trin på gas i forvejen, det generer ikke meget.

Renault 21 Turboden motor var hvad adskiller Renault 21 Turbo, men ikke alle. På den god base 21, Renault lavet modifikationer af chassis, der blev en sport sedan: underkrop, andre indstillinger fjedre, dæmpere og ændringer i hjulsporing. Med en god fornemmelse og adresse bremser varige mere end normalt (men ikke så ønskeligt) 21 Turbo var blandt de bedste, også når føreren ikke var hurtigere. Den drivende position svigtede lidt, som i alle sportsgrene Renault på det tidspunkt. Sæderne havde en konvolut, men med noget blødt fyld, og rat, der hældning så karakteristisk for det mærke, der forlader den øverste og nederste tæt afstand.

I 1989, da han begyndte at mode kombinerer turboladet motor og firehjulstræk sedans sådanne, Renault 21 Turbo Quadra lanceret. Havde en planetarisk center differentiale asymmetriske (mere kraft på forakslen) med en viskos kobling, plus en manuel differential låsning bag (kun meget glatte overflader). Det var den hurtigste sedan i sin klasse, indtil De nåede 405 T16, Jeg har ikke klart overskredet i ydelse på trods af sin 196 hk, og Opel Vectra Turbo 4×4, accelererende hurtigere, men mere stabilt. Ud over de betragtninger, der kan gøres som en sport, og som et produkt generelt, Renault 21 var den bedste af de første gang Renault turbo.

Du kan også være interesseret i:

Biler til erindring: Kadett GSI Opel

Biler til erindring: Citroën Visa GTi

Biler til erindring: Volkswagen Corrado

Adblock
detector