Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 sæder, familie SUV

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4×4 7 sæder, familie SUV

Omstruktureringen af ​​SUV vifte af Nissan X-Trail kræfter til at omfatte nye fronter, først tilbyde den alsidighed af Qashqai + 2, og på den anden side at tage op til ånden i effektiv todocamino den tidligere X-Trail. Kan det hele?

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 sæder, SUV familar

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 sæder, SUV familar

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 sæder, SUV familar

Test: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4x4 7 sæder, SUV familar

med 26 cm Ekstra krop foran Qashqai og større kuffert, den Nissan X-Trail Det kan være for mange en mere alsidig alternativ til den vellykkede Nissan SUV. Faktisk ville vi ikke være forkert at betragte det som en Qashqai + 2, det tager sin plads i området, og, da det giver mulighed for at have en 7 pladser inde. Selvfølgelig skal det bemærkes, at i tilfælde af at vælge de to ekstra pladser, som er skjult under gulvet i tagbagagebæreren, når den ikke er nødvendig, er 100 liter tabt. således enorme stammen af ​​Nissan X-Trail Konventionel -Variabel mellem 535 og 740 liter, afhængigt af hvordan positionen glidende bageste bænk– den passerer mere beskedne, men ikke ubetydelige 435-640 liter. en Nissan Qashqai, der har ikke glider tilbage række, altid 455 kubik liter. kort sagt den Nissan X-Trail i nogen af ​​sine konfigurationer giver plads og modularitet, men det holder de andre kvaliteter af sin lillebror?

Nissan X-TrailSom vi har sagt ved andre lejligheder, platform er den samme som anvendt Qashqai, -af motorer indtil videre 1.6 dCi 130 hk-, transmissioner, sikkerhedssystemer og meget af udstyret vedtager direkte fra ham, så virkelig, Det har lidt at gøre med den tidligere Nissan X-Trail. Så meget, deres kontrol du føler om bord på et Nissan Qashqai større, ikke kun af en lignende føler, men også fordi Interiøret er næsten en kopi af det, og næsten ingen mærkbare ændringer. Synsfeltet tilbage, dog er noget lavere og både hovedstøtten og C-stolper forbliver mere synlighed. Denne mangel er delvist afbødes i tilfælde af finish Tekna testet, som det er standard overvågningssystem ved hjælp af radar blinde vinkel, selv om dens indikatorlys placeret på forsiden søjle, ikke skinne med overdreven intensitet og kan gå ubemærket hen. Mindre plads til forbedringer har Forward Collision Warning, hvis drift ikke udgør os ingen tvivl om, akustisk advare på det rigtige tidspunkt og med tilstrækkelig tid til at reagere, men uden "overskydende sikkerhed" andre producenter sommetider gøre dig ignorere og selv afbryde enheden. Andre elementer af udstyr er interessante periferiske kamre, lette opgaven med parkering, smartnøglens eller automatisk parkeringsbremse. Og glem ikke den elektrisk betjent bagklap, også standard, som udover at være ganske hurtig, Du kan åbnes og lukkes ved at trykke på en knap ved siden af ​​ratstammen.

Bag rattet

Nissan X-TrailMed hensyn til adfærd, Nissan X-Trail forsøge at følge den vej Qashqai takket være en reaktiv bagaksel, der giver fleksibilitet og effektivitet når det er nødvendigt, godt overvåget af elektroniske hjælpemidler til at køre ikke bliver krævende og styret af en præcis styring. Svajer lidt og giver tillid, når du nærmer sektioner af kurver, selv, selvfølgelig, vægt gør ondt ham og møde for inerti og nogle drift dæk, tvinger os til at sætte farten ned minde os om, at dette er en SUV og ikke en turist, men kompromisløse i sin form til at fungere. Ifølge ændre placeringen af ​​vælgeren mellem 2WD og AWD Auto reaktioner på visse situationer er lidt anderledes, især ved acceleration ud af snævre sving på asfalt dårligt vedhængende.

I 2WD tilstand, hvis vi er for optimistiske med gashåndtaget forenden skal vende alle de tilgængelige drejningsmoment og kan være mættet, tvinger elektronisk stabilitetskontrol at træffe foranstaltninger, således at næsen er ikke ud af hånden. I stedet vælge Auto-tilstand stort set udrydder denne understyring tendens rod og enhver træk i retning, og kan accelerere sparket i fuld støtte med fuld balance opretholde en høj neutralitet.

Motoren er fremragende og ingen mærkbar forsinkelse, når systemet sender strøm til baghjulene, selvom som modstykke skal tage hensyn til, at denne transmission øger vægt i forhold til de 4×2 versioner omkring 170 kg, forringede arbejdsindsats og ikke altid giver større hastighed sving eller stabilitet på tør asfalt, da, bortset den bedste trækkraft hastighed sving, andre fordele typisk er forbundet med transmissioner integraler er ikke så signifikant nedbrydning. Desuden, hvis vi sammenligner den testet med 4×2 enhed havde vi mulighed for at køre et par dage tidligere, den mekaniske respons af 4×4 versionen mister verve, det koster flere op omgange og kommet frem om Lav noget svag, når vi kører i høje gear og byen lav hastighed.

Foran til Qashqai?

Nissan X-TrailDesuden sammenlignet med den første Nissan Qashqai der passerede gennem vores hænder, ved motoren er noget mindre raffineret og måske ved en specifik programmering omstillingsbord til at hjælpe spare brændstof og opnå en god umiddelbarhed respons, både for at holde op med at accelerere, og reaccelerate er mere brat. Tilsvarende drevet skal ændre er mindre glat, og blinklyset stilk, som er svært. Det synes at være en temmelig robust bil, også på grund af en fastere suspension, især i den bageste, noget, der gør dig utilpas, men også undlader at skille sig ud med hensyn til komfort.

Utvivlsomt en af ​​de bedste kvaliteter af Nissan X-Trail er dens evne til at opnå meget lavt forbrug, frugten af ​​den berømte og effektiviteten af ​​dets motor 1.6 dCi Renault kilde, som den er kombineret i dette tilfælde med en svimlende succesfulde udvikling. 1., noget kortere, forsyner dels fraværet af at reducere denne todocamino, at lade visse licenser i håndteringen hindringer i asfalterede landingsbaner. Under 50 km / t kan aktiveres Lås firehjulstræk position, en slags center differentialespærre, der er lig med magt fordelingen mellem for- og bagaksel. Men husk på, at der ikke en ren og hård terræn, og har sine begrænsninger off-road, men som i denne type SUV, førerens dygtighed kan være afgørende.

som familie SUV lever op til forventningerne ved at være en meget praktisk bil, men formår ikke at tilbyde som raffineret touch, som kan findes i en minivan 7 sæder eller i en Qashqai, på trods af at dele platform. 3. sæderække er kun egnet til børn og sammen med firehjulstræk, tilføjer ekstra vægt, der skader dynamikken i de 4×2 versioner af modellen.

Adblock
detector