Autoja muistamisesta: Renault 11 Turbo 18 Turbo ja 21 Turbo

Autoja muistamisesta: Renault 11 Turbo 18 Turbo ja 21 Turbo

18 ja 11 olivat ensimmäiset turbo Renault vakiona ilman läheisessä suhteessa kilpailuun. Ja 21 oli ensimmäinen 4-sylinterinen moottori … ja paras Renault turbo viime vuosisadalla.Autoja muistamisesta: Renault 11 Turbo 18 Turbo ja 21 Turbo

ottaen huomioon sarjan autoja normaalia tuotantoa, jättämällä pois Renault 5 Turbo, nämä kolme pelaajaa tänään (Renault 11, 18 ja 21 Turbo) He olivat varmasti edelläkävijöitä Renault. General Motors oli ensimmäinen merkki uskaltaa turbo, 60-luvun alussa kanssa Oldsmobile Jetfire (Versio Cutlass) ja Chevrolet Monza Spyder (A versio Corvair). Olivat edelläkävijöitä Euroopassa BMW, 2002 vuonna 1973, ja Porsche 930 vuotta myöhemmin: Molemmat liittyvät enemmän tai vähemmän suoraan kilpailuun. Ensimmäinen perhe sedan leikattiin Euroopassa Saab Turbo 99, sisään 1978 (Me epäonnistua eikö?), Kanssa 2 litran moottori 145 hv. Sen sijaan, Renault aloitti 18 Turbo vuonna 1980, moottorilla 1,6 litraa ja 110 hv teho. Se oli erittäin nopea sedan tuolloin, mutta lähempänä autoa kuin urheilullinen normaalissa käytössä.

Renault 18 Turbo syntynyt

Renault ja asentaa sen 18 Turbo toinen moottori, joka on kehitetty Alpine Turbo, alumiini Cléon 1,6 litran moottori, nokka-akseli on, sylinterikansi ja yhdensuuntainen kiilan venttiilit. Turboahdin oli Garret jonka hän lähetti paineilmaa välijäähdyttimen ja, näin ollen, että unibody kaasuttimeen. Kanssa 8,6-1 puristussuhde ja enintään 0,5 baarin, Hän antoi 110 hv ensimmäisessä versiossa ja 125 hv toisessa eroihin turboahtimen ja sytytys.

Vaikka takana aleroncito ja iso merkki “Turbo” sivuilla, Renault 18 Turbo on paras purkaminen nopeilla teillä hidas ja ei epämiellyttävä suspensio. Tässäkin varhaisen version kanssa kaasutin voisi arvostaa etu turboahdin: in suorituskykyä yhtä suuri tai suurempi Seat 131 moottori 114 hv 1,9 l, mutta hän vietti hieman vähemmän. Mekaniikka 18 siirrettiin Turbo Turbo Tuli ensimmäinen coupe maailmassa hänen kantaman turboahdettu bensiinin ja yksi dieselmoottori.

Renault 18 TurboRenault 11 Turbo saapuu

Renault 11 Turbo kolmiovinen elin, ja se sopii mitä “urheilun kompakti” katsotaan tällöin. Vaikka Renault myydään ainoastaan ​​Espanjassa tässä versiossa 9 Turbo neliovinen runko on myös valmistettu. 11 Turbomoottori oli hyvin samankaltainen kuin 5 GT Turbo tuli ensi ja kuten täällä oli kaksi versiota. Tapauksessa 11 ensimmäisestä se oli 105 hv (1984 ja 1986) ja sitten 115 hv (1986-1989). Syynä on se, että ensimmäinen moottorit oli ongelmia ja räjäytystä ratkaistaan ​​toisessa mallissa. Vaiheessa yhdestä versiosta toiseen siellä myös muuttaa kehon ja alustan, ja takajarrulevyt alkuperäisen rumpu, ja alennetaan 10 kg kokonaispainosta. Moottori oli Cléon (Sierra) ja valu nokka-akseli lohkossa, jossa on turboahdin Garretin T2, välijäähdyttimen ja kaasutin kaasutin monocuerpo,

Suorituskyky Renault 11 Turbo olivat hyviä, mutta suuri ero, että syöttäisi sitten GT Turbo ja osaaminen ei ollut tapauksessa 11 Turbo. Silti se oli samalla tasolla tai sen yläpuolella VW Golf GTI 112 hv, Lancia Delta HF 130 hv, Ford Escort XR3 105 hv, mutta ei Opel Kadett GSi tai Peugeot 309 GTi. Renault 11 Turbo ollut pehmeä jousitus ja reaktiot olivat tasapainossa, mutta eivät tarjoa urheilullisen joidenkin mallien (309 ja erityisesti Golf). Kyllä, se maksaa lähes puoli Golf tai Delta.

Renault 11 TurboAika Renault 21 Turbo

Jos epäilee mahtuu 18 ja 11, ovatko he vastaavat on lajina vai ei, kun on kyse Renault 21 oli selvä kyllä. Joka toteutti hankkeen tuli sedan yhtä rauhallinen eräänlaisena runsaasti GT Turbo ja paljon vahvempi. 21 Turbo tulivat markkinoille vuonna 1987 Douvrin nelisylinterinen moottori. Tämä moottori on ilmakehän, 2 litralla ja kahdeksan venttiilit, ollut mitään erityistä, mutta ainakin heillä oli nokka-akselin sylinterin kannen ja puolipallon kamera, lisäksi alumiininen lohko. Ne lisätään turboahtimen Garrett T3 puhaltaa 0,9 bar, kaksi välijäähdyttimen, Renix elektroninen injektio ja 8-1 puristus.

Ensimmäinen versio Renault 21 Turbo, ilman katalyyttiä 175 hv saavutettiin vasta 5200; teho oli itse asiassa paljon suurempi. Vuonna 1992 se tuli katalysoiman versio jäi 162 hv 5500 rpm ja menetti osa hauskaa. Se oli vaikuttava sen työntövoiman, vaikka osa tästä vaikutelma johtui viivästymisestä vastaus oli vielä iso, isompi jopa kuin joissakin aiemmissa malleissa. Joka tapauksessa, kun tottui harkita viiveen ja painaa kaasua etukäteen, se ei häiritse paljon.

Renault 21 Turbo moottori oli mitä erottaa Renault 21 Turbo, mutta eivät kaikki. On hyvä pohja 21, Renault tehty muutoksia alustaan, joka tuli urheilu sedan: alavartalo, muut asetukset jouset, vaimentimet ja muutokset aurauskulmat. Kanssa hyvän tuntuman ja osoite jarrut kestävät tavallista enemmän (joskaan ei niin toivottavaa) 21 Turbo oli yksi parhaista myös silloin, kun kuljettaja ei ylinopeutta. Ohjauspaikalle epäonnistuin hieman, sillä kaikissa urheilulajeissa Renault tuolloin. Istuimet oli kirjekuoren, mutta jotain pehmeää täyttö ja ohjauspyörä että kaltevuus niin tyypillistä brändin, joka jättää ylhäältä ja alhaalta läheltä.

Vuonna 1989, jolloin hän alkoi muoti yhdistyvät turbomoottori ja jokapyöräveto sedans kuten Renault 21 Turbo Quadra käynnistetty. Oli planeettojen keskus ero epäsymmetrinen (enemmän voimaa etuakselilla) viskoosin kytkentä, sekä manuaalinen lukitus tasauspyörästön (vain erittäin liukkailla pinnoilla). Se oli nopein sedan luokkansa asti He pääsivät 405 T16, En ylitti selvästi suorituskyky huolimatta 196 hv, ja Opel Vectra Turbo 4×4, kiihtyy nopeammin, mutta vakaampi. Lukuun ottamatta näkökohtia, joita voidaan tehdä kuin urheilu ja tuotteena yleensä, Renault 21 oli paras ensimmäisen kerran Renault turbo.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Autoja muiston Kadett GSi Opel

Autoja muiston Citroën Visa GTi

Autoja muiston Volkswagen Corrado

Adblock
detector