Hyundai Elantra 2016: testata uutta dieselmoottori

Hyundai Elantra 2016: testata uutta dieselmoottori

Hyundai Elantra edellisen sukupolven luopua diesel sen alueella, juuri kun nämä moottorit olivat suuri kysyntä. Nyt hakee ponnekaasua öljyä.

asdfasd

asdfasd

asdfasd

asdfasd

Hyundai Elantra, neliovinen sedan kehystetty syntymästä vuonna 1990 kompakti segmentissä, avaa kuudennen sukupolven. Espanjassa hän alkoi myydä hieman myöhemmin kuin muissa maissa vuonna 1992.

Tänään, ratsastus välillä Hyundai i30 ja i40 ruumiin pituus, tarjoaa vaihtoehto malleja kuten Citroën C-Elysée-laitoksen, jonka osuus on myynti-, Skoda, Seat Toledo, Fiat ja Renault Fluence tyyppi … Ja Hyundai lanseeraa häntä enemmän uskoa kuin edellisen sukupolven, joka oli vain moottorit bensiiniä, koska kuten itse brändi, 7 10 myynti- tällä segmentillä on tuotettu dieselmoottorit.

Eurotax ArvosteluNyt Hyundai terävöittää ammuttu. Ei vain se 128 hv 1,6 bensiini jonka hän oli edeltäjänsä ja liittyy alueen kesän jälkeen, mutta on myös Diesel A 1.6 136 hv. Se on samanlainen kuin jo ovat samaa luokkaa, Hyundai i30. Itse asiassa, kuten kompakti viiden ovi, Hyundai Elantra yhdistää molemmat kuten kuusi nopeus manuaalinen siirto Siinä tapauksessa, joka tarjoaa vääntöä 26,5 MKG välillä 1500 ja 3500 kierrosta tai automaattinen kaksinkertainen kytkin, ja -30,6 MKG seitsemän nopeudet välillä 1750 ja 2500 RPM-. Samanlainen taso laitteet, välituotteen Techno, tämä toinen tapaus on hinnannousu on 1850 euroa. Luultavasti kompensoi kyseisen summan, paitsi hyvin erityisissä tilanteissa, joissa sulkeminen kynsistä tuntuu hieman hidas ja äkillisiä, Se toimii sujuvasti, sujuvasti ja valitse hammaspyörät nopeasti, jopa kick-down tilanteen.

moottori dieseli nämä versiot CRDi, joka on mitä voisimme kokeile tätä muutosta, vIbra ja kuulostaa vähän ja vastaa kaasuun tarpeeksi kovaa. Vuonna reitti teemme pohjoisosassa Sierra de Madrid ja kiemurteleva mukana, kulutus merkintä tietokone aikakauden, sen päässä, 6,6 l / 100 km.

Hyundai Elantra, eriytetty kuva

Hyundai Elantra on nyt hieman kauemmin joka oli 4 cm, korkeus ja leveys muuttuvat vähän tai korkeus -2,5 ja 1,3 cm, vastaavasti. hänen ritilä kromattu baareissa tai matta riippuen verhoiluun tasolla, on hyvin samanlainen kuin muiden merkkien autoja, vaikka niiden katkaistaan ​​helposti derivoituva sen ajovalot sijoitettu alempi kuin i30 tai i40 Hyundai asemassa ei ole samaan muotoon kuvun sekä uria, joihin sumuvalot sijaitsevat. Korkeimmalla viimeistely, tyyli, tärkeimmät valot ovat xenon ja ne ovat mukana sekä ledit funktion päivänvalossa.

2016 Hyundai Elantra takana sisustus materiaalit ovat oikein, mutta eivät kaikki laadukkaita: ei pehmeitä muoveja, esimerkiksi missä tahansa oven paneelit, vaikka ne ovat alueita eniten käsillä kojelautaan. ohjauspyörä, säädettävä korkeus ja syvyys; ja gearknob, Kuitenkin ne on verhoiltu nahka kaikilla tasoilla.

Istuimet ovat Style versio Myös nahkapäällysteisellä. myös sähkö asetuksia, ilmanvaihto ja lämmitys, joka on ristiriidassa, että neljän alzacristales jotka ovat aina vakio, vain kuljettajan ikkunan on automaattinen (Kun kierre) alamäkeen. tai ei ole mahdollisuutta ottaa selaimen, Kun taas pieni näyttö kojelautaan, joka sisältää myös puhelin, stereo, jne; itsessään on tuettu peruutuskameran. Tämä on standardi on, paitsi perus- vaiheessa, joka sijaitsee Klass.

Vastineeksi korkeimmalla tasolla on ajoneuvon tunnistusjärjestelmä kuollut kulma, aukko takaluukun tyyppi “hands-free” tai pääsyä ja käynnistys ilman avainta joko.

Hyundai Elantra, dynaaminen käyttäytyminen

Niistä muutoksia edellisen sukupolven Tässä rakenteessa ovat muunnokset, jotka jäykkyys voittaa Korkeimman teräkset, parempi eristys, suspensiot, niillä on jatkossakin samaa arkkitehtuuria, tai aerodynaaminen. Cx on 0,27, kuten Hyundai Genesis. Se on pieni arvo.

2016 Hyundai Elantra InteriorTiellä tunnet raskas, kanssa hyvä hallinta kuoppia sen lujuus, ja depätäydellisimpiä IRECTORATE, koska se ei välitä kaikkea hyvää voit odottaa.

Mitä tilaa, sisäkorkeus on erittäin hyvä, sama kuin leveys (edessä, viite), tai pituussuuntaisen.

kulkuaukko takakonttiin kuitenkin Se ei ole erityisen korkea, eikä reikä kommunikoida kotelo, se epäsymmetrisesti taittuva selkänojien. Mutta kyky, joka mittauksessa ylpeilee, on vahvistanut olevan hyvin yli 500 litraa Ennen lähes 400 brandimainonnan. Kaikki liittyvät viihtyvyyteen ovat samanlaisia ​​tuloksia, joka tapauksessa, edellisen sukupolven ja jotka asettavat hieman Hyundai Elantra keskimääräistä luokassaan.

Adblock
detector