VW Tiguan 2.0 TDI vs Skoda Kodiaq: SUV vijand thuis?

Kodiaq vs Skoda Volkswagen Tiguan 2.0 TDIKodiaq vs Skoda Volkswagen Tiguan 2.0 TDIKodiaq vs Skoda Volkswagen Tiguan 2.0 TDIKodiaq vs Skoda Volkswagen Tiguan 2.0 TDI

de modulaire opbouw die de meeste fabrikanten hebben ondertekend in de markt het zorgt voor zaken zoals de vergelijkende voor ons, Kodiaq tussen de nieuwe Skoda en Volkswagen Tiguan. En is dat beide instellingen in het kader van een Hetzelfde MQB VW Group platform, mismatch in lengte of breedte, hoogte, slag of spoorbreedte. en met verschillen zeer belangrijk, als 21 centimeters lengte of 11 cm van de strijd, als enige vaste meting de afstand tussen de pedalen en vooras onderstellen, elektronica, propellers delen ... Dit ondanks het feit dat veel van dezelfde componenten kunnen beide bieden zeer verschillende benaderingen. En vergeet niet dat de markt is ook de nieuwe Seat Ateca.

de Skoda Kodiaq, net als bij Octavia en Superb, Daarom buitenafmetingen als bewoonbaarheid straddles twee categorieën: De compacte SUV en de media, en grote rivalen, zoals de Nissan X-Trail, Mitsubishi Outlander en Hyundai Santa Fe, en zelfs in versies bovenkant, zoals u zult zien van deze vergelijking met andere rivalen zoals Land Rover Discovery Sport. De Volkswagen Tiguan, tot nu toe slechts vijf zetels totdat de nieuwe Tiguan Allspace, en een grote bagageruimte is bedoeld om klanten te lokken erin zijn rivalen uit de bovenstaande totdat een kleinere Nissan Qashqai, die uiteraard breidt gehele bereik.

VW Tiguan vs Skoda Kodiaq: premium lucht

Hoewel de foto's niet duidelijk het waarderen Skoda heeft Kodiaq grotere SUV verpakking, terwijl de Volkswagen Tiguan onopgemerkt blijft, terwijl biedt uitstekende elegantie. Binnen beide verrast door de zorgvuldige zorg in het ontwerp en gebruik van materialen, oplosmiddelen en nauwkeurige aanpassingen. Interessant, de Tiguan een grotere aanwezigheid van hard plastic in middenconsole, onderzijde van het dashboard en deurpanelen.

Skoda Kodiaqde Skoda Kodiaq heeft niet alleen zacht materiaal, Ook vertoont een glazen scherm in het midden van het dashboard met tiptoetsen die een grote vleugje raffinement te geven. de VW Tiguan is onderscheiden met digitale instrumenten configureerbaar door middel van een 12,3-inch scherm, dat eerlijk gezegd is een grote bijdrage niet horloges worden geconfronteerd met een goede computer en een groot scherm in de middenconsole voor de navigatie. Bovendien nemen we aan dat om reflecties te vermijden, gepositioneerd veel rechtop. Het ziet er goed uit, maar het is opvallend dat niet de neiging niet op te slaan. Het botst ook naar voren hellend aan uw flyer, maar we kregen aan gewend in een paar minuten. Geen problemen van de ergonomie, maar Skoda in Kodiaq voelt men zich beter geïntegreerd vanaf het eerste moment. In beide voorstoelen zoeken uitstekend comfort en goed vasthouden, met grote elektrische lendensteunregeling optioneel distantiëren de Tiguan een uitstekende hoofdsteun lengteverstelling.

VERBRUIKKodiaq Skoda 2.0 TDI / 150 4x4VW Tiguan 2.0 TDI / 150 4Motion
verbruik stad7,01 l / 100 km6,79 l / 100 km
consumptie Highway6,16 l / 100 km5,93 l / 100 km
gemiddeld verbruik6,50 l / 100 km6,28 l / 100 km

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: de ruimte

achter vinden hoge flexibiliteit door er met bench in diverse (18 cm) Liggende rugleuningen, 40:20:40 uiteen in drie secties en de mogelijkheid om vliegtuigtype tafels met intrekbare bekerhouders, onafhankelijke airconditioning voor de zetels, verbindingen 12V, 220V en USB. Voor de Skoda Kodiaq ruimte wordt opgelegd, hoewel niet beslissend, 2 cm of breedte of beenruimte. Het centrale vierkant in de twee kleinere afmetingen dan de zijde, een sterkere pluizig en de transmissie tunnel. de Skoda Kodiaq kan worden gekozen met een derde rij zetels -voor 847 euro, die rust in de stam gedood bij de hoogte van de lading mond en kun je twee plaatsen voor kinderen mogelijk te maken; zowel van de grootte en de toegang zijn niet geschikt voor volwassenen. Iets dat zal worden aangeboden vanaf september Tiguan zei Allspace, alter ego van deze Kodiaq.

Met 5 zitplaatsen configuratie en de stoep verplaatste helemaal naar achteren, de stam van de Volkswagen Tiguan biedt 15 liter meer capaciteit; Hoewel we niet kunnen kijken uit op de Skoda Kodiaq verborgen onder zijn vloer 2 vierkantjes van de derde lijn, het reservewiel -voor noodpakket VW- en ingenieuze houders, met een gewijd aan het houden van het gordijn bagage-afdekking. de VW Tiguan, met reservewiel vermindert haar vermogen om te variëren 475-610 liter. We overtuigt ook Duits in hun vormen, zoals in de Skoda Kodiaq de armleuningen van de 3e regel kan de huisvesting van grote brokken te conditioneren.

SPACEKodiaq Skoda 2.0 TDI / 150 4x4VW Tiguan 2.0 TDI / 150 4Motion
gevelbreedte147 cm145 cm
achterste breedte143 cm141 cm
fronthoogte94-100 cm91-99 cm
hoogte achterzijde94 cm92 cm
beenruimte60-78 cm59-76 cm
romp540-730 (uit 7 zitplaatsen 220) liters555-690 liter

VW Tiguan 2.0 TDI vs Skoda Kodiaq: motoren

Van de beschikbare motoren, 150 pk sterke 2.0 TDI VW-groep Het is misschien het meest interessant lijken. Het is een propeller voelt verfijnd, glad en progressief, maar in zijn aanpassing aan de Euro 6-regelgeving, zoals in andere gevallen, zijn de prestaties verloren, maar bovenal, die vonk hij eerder had. Nu is het erg lineair, niet voor niets geeft het gevoel van het runnen van minder dan wat blijkt uit de cijfers.

Volkswagen Tiguande Volkswagen Tiguan 2.0 TDI voelt levendiger, maar de Skoda Kodiaq, behalve dat ons karakter is erg rustig, vraag meer motor. De belangrijkste belemmering is, uiteraard, de gewicht 1,9 ton de Kodiaq. Daarom is in dit geval de voorkeur we versie van 190 pk. Ten minste aan de DSG-automaat, in dit geval 7 betrekkingen met olie ondergedompeld koppelingen zowel in droge -geen wagens als motor minder koppel en dat is niet zo aangenaam. Dit, het voelt zo soepel en snel als 6. Uitstekende, maar geen Sport-modus logica overtuigt door zijn prestaties als blijvende marsen tot ongeveer 5000 rpm tot 4000 wanneer de vermogensafgifte en sterk af, met de daaruit voortvloeiende verlies van momentum zou in een hogere versnelling te krijgen.

PRESTATIESKodiaq Skoda 2.0 TDI / DSG 4x4 150VW Tiguan 2.0 TDI / 150 DSG 4Motion
Acel. 0-100 km / h10.78 s10.45 s
Acel. 0-1000 meter32.63 s32.14 s
Inhalen 80-120 km / h8,80 s8,53 s
Loudness 100 km / h63,8 dB64,6 dB
Loudness 120 km / h67.9 dB69,1 dB
Remmen van 140 km / h68,9 m75,4 m
Weight scale1.897 kg1.760 kg

VW Tiguan 2.0 TDI vs Skoda Kodiaq: Gedrag

hoewel de Touch is vergelijkbaar in beide gestel SUV, de Skoda Kodiaq voelt steeds meer verfijnde, met grote kwaliteit rijden, terwijl de Volkswagen Tiguan puntito biedt meer comfort -in beide cases DCC adaptieve demping- en meer informatie over wat er gebeurt tussen wiel en asfalt. Highway onderscheiden zich door hun grote evenwicht en stabiliteit terwijl de Volkswagen Tiguan tussen bochten voelt meer dynamische en wendbaar, terwijl de Kodiaq blijkt zowel zijn superieur gewicht en een grotere slag zowel remmen en bij het starten van de turn, maar zodra hij verrast zijn snelheid bochten; hoewel onderstuur verschijnen voor. Zeer bekwame vierwielaandrijving weergegeven door een Haldex lamellenkoppeling 5e generatieNiet zichtbaar op alle bij stuurt alleen het koppel aan de voorzijde en niet op je te slepen.

Maar uiteindelijk uiteindelijk overwint de punten door de minimale Skoda Kodiaq, meestal overdekte ruimte en functionaliteit, superieure remmen, beste prijs en waargenomen kwaliteit, zullen onze vorderingen uiteindelijk degenen die het saldo een of andere manier decanteren. De VW Tiguan is meer technologie, maar ook dynamischer, terwijl de Skoda Kodiaq maakt gebruik van de meest bekende kant van de SUV. Ook moeten we obsederen over het prijsverschil.

KORTINGEN (april 2017)Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 150 4x4 (tussen 30.740 en 38.135 euro)VW Tiguan 2.0 TDI / 150 4Motion (tussen 36.660 en 41.360 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Skoda Kodiaq vs Nissan X-Trail, welke is beter?

VW Tiguan vs 3008: Welke is beter?

10 grote SUV verzonden