Biler til minne: Fiat Uno Turbo (full opprinnelige testen)

Biler til minne: Fiat Uno Turbo (full opprinnelige testen)

Er nummer én? Du kan. I kategorien av GTi sikkert han fremhevet på 80-tallet Fiat Uno Turbo: teknisk raffinement, praktisk, effektivitet … Vi gjengir den opprinnelige testen.

Fiat Uno Turbo, sport og mytiske 80s

Fiat Uno Turbo, sport og mytiske 80s

Fiat Uno Turbo, sport og mytiske 80s

Fiat Uno Turbo, sport og mytiske 80s

der dokumenter som nå er en del og sikkert bilhistorie. Og beviset på at vi bringer dagens Fiat Uno Turbo d.v.s. med foto session inkludert, er ikke bare arv og vår redaksjon i dag Motorpress iberiske og magasiner CAR Motorveien, men samlet billøp i Spania. For bilen, så han representerte i sin tid … og av som skriver, selvfølgelig. Så i dag vi forlater direkte fullstendige opprinnelige testen publisert i mars 1986. Du liker den så mye som oss.

“I anledning av sin brasilianske presentasjon, var det en opplagt spørsmål vedrørende Fiat Uno TurboHvorfor komplikasjon av en turboladet og intercooler 1300 når 1600 Bialbero allerede gir samme 105 hk? Alt det tilsatt, både volum og vekt vil være tilsvarende. Og svaret var ærlig: de ovennevnte er sant, og selv 1600 han kunne få mer makt injeksjon. Men den gunstige beslutningen ble gjort 1300 turbo nettopp fordi de ønsket å være fanebærer av Fiat-teknologi, demonstrasjon av hva som er kjent i Torino, kan og vil gjøre.

Og dette er demonstrert mye bedre, uten tvil med Fiat Uno Turbo raffinement som poding av motoren 105 TC. I forhold til den diskrete (selv også, for visse smaker) utseende, som ikke skiller seg ut mer enn hjul og bakluken plast i ett stykke som omfatter en diskret øvre vinge, er det bemerkelsesverdig En Turbo i mekanisk og spesielt i motoren din. Fire gass støtdempere og fire skivebremser, ventilerte foran, er ikke svært vanlig, men ikke som en motor på bare 1,3 liter ved hvilket bringer sammen det følgende: En overliggende sylinderhode befalt belte, oljekjøler bypass med termostat på Microplex programmert injeksjons elektronisk kontrollsensor detonasjon og, fremfor alt, ladning med en turbo vannkjølt huset, med mellomkjøler og et avansert system for å opprettholde den høye kompressoren slås på retensjonen av luft resirkulasjon. Mangler en 4-ventilers topplokk, ikke lenger vet hva annet kan du be om.

Fiat Uno Turbo og sine rivaler

Det er en annen bemerkelsesverdig aspekt i Fiat Uno Turbo vil si, og er prisen. Fiats innsats på dette området har vært bemerkelsesverdig, og i tilfelle av en import bil, har klart å sette nesten lik linje med de mer eller mindre tilsvarende innenlandske produkter, og ikke mindre enn bare billigere enn en halv million Peugeot 205 GTI, også innføre, som sammen med den Renault R5 GT Turbo, Det er de mest direkte rival, spesifikasjoner og levering.

Fiat Uno TurboWorth, før vi går i rettssaken mot bilen selv, innramming sin kommersielle posisjon også, fordi vi vet at de mange spørsmålene som stilles til den potensielle kjøperen blant det brede utvalget av små idretter vi har i dag i markedet. Når vi ser bort ublu pris Peugeot 205 GTI, i et miljø av 160.000 PTAs., har vi ikke mindre enn 5 biler relativt assimilable. Fra bunnen, det nyrenoverte Ford Fiesta XR-2, .: 1,215,000 PTAs tilbys av en fin motor, men med svært lange utviklingen; utmerket bremsesystem og pneumatisk fjæring og litt hard og tørr. så kommer på 1,280,000 PTAs., nybakte Peugeot 205 GTX: Mindre utstyrt på dekk og bremser (men med lettmetallhjul) og en motor vippe 94 CV og noen Veteran; i utveksling, lukket og korte forhold, og utmerket stabilitet på 205, mens fronten er ikke den samme IWG. Nesten jevnt matchet i området 1,330,000 PTAs., Er de Citroën Visa GTi og Renault R5 Turbo. Hovedattraksjonen Citroen tilbyr dyre innsprøyting 1,6 identisk med 205 GTI, og de riktige tannhjul, dekk og bremser; på den negative, et legeme 4-dør sportslig lite, en trunk strupes av reservehjulet og ugunstige aerodynamikk.

Utvilsomt er det Renault 5 GT Turbo den naturlig og logisk rival Fiat Uno Turbo i det spanske markedet; ikke bare ved å ha både turboladede motorer, men fordi deres nivå av ytelse og utstyr er veldig direkte sammenlignbare. 10000 vanskelig selv skille prisen på hverandre, og en motvirket delvis denne forskjellen med elektriske vinduer, hans kronometer og mer full instrumentering, for ikke å nevne fôring injeksjon forgasseren i stedet. Utgang synes uavgjort klart, og langs testen vil kontinuerlig benchmarking, fordi vi vet at dette er hva som venter leseren, og vi vil ikke skuffe.

Fiat Uno Turbo: opp

Vi begynner som vanlig med veigrep og Fiat Uno Turbo her helt poeng. Fottøy identisk (både Steel Wheels som dekk) til 5 GT, har en suspensjon vi tør beskrive som svært litt mer komfortabel; men forskjellen er ikke her. Kurve ytelsen er helt normalt for en forhjulsdrevet, med svært lite understyring, og med en tendens til å overstyre når plutselig løfter foten i midten av en kurve, som tjener til å plassere hvis litt forbi er borte; kort sagt, logisk og normal oppførsel av en bil med sin mekaniske gjennomføringen, og ingen overraskelser. Alt dette, selvfølgelig, innenfor de øvre grensene som gjelder for laget ditt hjul og en godt dempet og med lite krengning.

Fiat Uno Turbo motorden Bremser er gode, men her igjen vil vi finne fordel over 5 GT; ordningen og design er like, og følelsen av at man bremser mer sikkert skyldes et spørsmål om forholdet mellom diameter mellom pumpe og bowlere, kvalitet på piller eller, og dette allerede har mer interesse, dekkene en tillate bedre ventilasjon, som vi så i det lange nedstigningen av Haza del Lino til Orgiva, hvor pedalen og trykket holdes nede for å starte nedstigningen, mens 5 GT, mens bilen ble fortsatt holdt tilbake vel, og krevde mer press og pedalen ned litt mer.

Men hvor forskjellen ligger den er i den retning, eller mer nøyaktig, i den fremre, men i rattet, som varsler. den En retning er litt raskere: Med lik ratt rotasjon blir mindre meter, og nøyaktig de samme forhold, tør vi si at det er litt tyngre handling i de manøvrer og kurver. Men her finnes det bare fordi ingen i noen av disse parasittiske reaksjoner forårsaket av det dreiemoment som er tverretningen og til og med retningsstabiliteten av den 5 GT. Den Uno Turbo drives akkurat som en normal, bare med mer kraft, men dette utgjør ikke noe problem starter helt i tråd, mye gass er gitt, og en gang skarp sving, støttet og gi gass det har den logiske vendehjulet av deres kjede retning, deres brede dekk og dens høye effekt, men alltid er konstant uten brå variasjoner. Og i en rett linje, kan du ta hendene fra rattet og å frigjøre gass og brått, uten å endre adressen.

Som for kjøring, er den drivende posisjon perfekt egnet for middels størrelse og de relative avstander mellom de forskjellige styreelementer, perfekt. Setet omfatter også, selv om det ikke er så mye som 5 GT, og venstre fot kan være godt understøttet. Hjelpe kontroller kan være litt rart i begynnelsen, før de tar luften. Sikten er utmerket i alle situasjoner, og lysutstyr og rengjøring butter.

Når det gjelder komfort, har vi sagt at fjæring og seter er fine, langs linjene av en sportsbil; må også Les amplitude av baksetene, om enn mindre interesse enn i en bil mer kjent tilnærming. Og i dette området bør også nevne store bagasjerommet, men siden det ikke ble verdsatt. Air condition, som i alle, er utmerket, og du kan spille med varm og kald luft uavhengig inne i bilen før varmenivå og ønsket fordeling. Støynivået er meget akseptabelt, og mer uttalt støykilde, etter vårt syn, er speil, som kan bli mer profilerte, gitt fart at bilen nådd.

Fiat Uno Turbo motor

Og la oss nå på mekanikk og deres praktiske resultater. den motorytelsen er hinsides kritikk: Start først, kaldt og glatt atferd. Snakker av kulde, sier går tomt igjen fra radiatorer, selv om det er sant at vi har testet i januar / februar, men vanntemperaturen aldri nådd 85 grader (normal, 80 virkelige) og olje vanligvis vanligvis være mellom 70 og 75; bare på motorveien går veldig fort han kom til å ta 90 grader.

den elastisitet motoren er veldig bra: Mindre enn 2000 rpm, turbo starter og sende overtrykk og under 2500 rpm og dreiemoment har nesten full. Men delvis takket være injeksjon og dels til riktig valg av turbo behagelig er hastigheten på responsen, nesten sammenlignes med en naturlig pustende motor, uten noensinne å treffe at frisparket klassisk eller trekke turboladede motorer . For jevn og rask gassrespons, markerer en betydelig fordel i forhold til sin rival, 5 GT.

Motsatt, i overføringen faller bak. Selv ikke dårlig, er overføring kontroll mindre enn Renault: det er vanskeligere noen ganger mindre nøyaktig og gir mindre tillit til endringer, faktum er at 5 GT var perfekt, bortsett fra knotten som ser ut som et verk av en gal mann, mens en har en bedre utformet spak, men videresending fungerer dårligere.

Funksjoner Fiat Uno TurboFiat Uno Turbo: ytelse

Og felles handling ut motor og girkasse ytelse. En spiller med utviklingen alltid kortere og mer åpne, spesielt i første og andre, avhengig av den overlegne elastisiteten i motoren endring; I stedet toppen, der rå makt er det som teller, har hoppet mer lukket fjerde og femte. Snakker av makt, er det ting klart: 5 GT vil ta minst 10 CV Catalog (Mellom våre testenhetene hadde det heller 12 hk). Ved samme vekt, er ikke dette stoffet i større forskjeller i utforming av utviklingen, og bedre aerodynamikk En, som er den dominerende gjenvinninger og trekke andre, nesten like i fart, og utbytter i ren akselerasjon, som er kraften det som teller.

Deretter er et annet aspekt: ​​forbruket indikativ for motorytelse. Her One, til tross for sin korte utviklingen, råder sassy modus, understreker overlegenhet av injeksjon over forgasseren. Og det er alt. Som vanlig bilbruk og rask, men avslappet og økonomisk kjøring, er Uno Turbo høyere; avsetning for de som ønsker fremfor alt, endre ledelse og gjennomføring av pilot type, er 5 GT din bil. “

Konfrontert med dette dokumentet kan vi bare si to ord: takk, Arthur.

Du kan også være interessert i:

Renault 80 Turbo

Citroën Visa GTi

Volkswagen Corrado

Adblock
detector