Dieselpartikkelfilter: alle spørsmål og svar

Dieselpartikkelfilter: alle spørsmål og svar

Les dette hvis du kjøper en bil med dieselmotor … eller du kan betale dyrt. Det er kanskje ikke den bilen du er interessert: skylden partikkelfilter.Dieselpartikkelfilter: alle spørsmål og svar

Før jeg forteller deg all den informasjonen som genererer Diesel partikkelfilter, bør se på nyere historie. For noen år siden, mote Det var å kjøpe en diesel bil. På slutten av dagen, sine motorer lenger hørtes som før eller vibes de hadde minimert. hadde også kjøre ut av tiden da diesel De ble ansett "Percherons" av laber ytelse, som kostet dem en verden revving opp og kunne nå run som de beste bilene med motorer bensin… selv jeg hadde biler, og ikke noen få, med fordeler sport. Selv om den endelige krok var det, for noen få euro mer enn det kan koste det samme bil med bensinmotor av samme strøm, diesel tilbringer mye mindre (Foruten å være billigere enn bensin). Dessuten, ikke bare fylle tanken ut billigere, men du kunne ha råd til gå til bensinstasjonen med sjeldnere.

Men tid de har endret. Og ja, det er allerede modeller bensinmotorer , hybrider herunder at de bruker lite eller svært lite, det er enda en hærskare av tresylindret ikke lenger forbli bare biler for byen og også forbruker lite, ikke harde. Som om dette ikke var nok, turbolader som det tidligere var eksklusivt til Diesel-alle diesel- eller sports versjoner er i dag dag selv i beskjedne små motorer utility, slik at bestemmelsen og, fremfor alt, når du spiller farten med motoren noen runder, har fått mye mot atmosfæriske motorer. Og hvis alt dette ikke var nok, liter bensin blader praktisk talt pris av ett av diesel. Videre en bensin bil restene billigere på kjøpstidspunktet-og, selvfølgelig, også i andre aspekter som sikker- enn tilsvarende Diesel: i noen tilfeller, selv med ikke alltid gjøre avskrivbar basert kilometer og kilometer forskjeller.

Men selv om alt dette kan være viktig, det en grunn hvorfor du bør tror alvor kjøpe en Diesel i stedet for en bensindrevet bil: den har et element som kan gi deg mange hodepine som vedlikeholdskostnader svært kostbart.

Diesel partikkelfilterDette er partikkelfilter, en “usynlig” element som tilsynelatende bidrar lite til bilen som har det: ikke hjelper eller komfort, eller ytelse eller kjøreegenskaper, gjør ikke bilen bruke mindre, ikke sett og ikke lagt merke til … før det det bryter. deretter Det er veldig dyrt: Tenk, i noen tilfeller erstatte den står for nesten 10 prosent av prisen for selve bilen, som er hva som skjer med den billigste diesel.

Hvorfor partikkelfiltre mislykkes?

Problemet kan oppstå Når den selvdiagnose system bekrefter det Det har ikke blitt gjort brenn partikkel~~POS=TRUNC. Denne situasjonen sjåfører som vanligvis sirkulerer med bil Diesel gaver lav belastning motoren og lave turtall. Dessuten hvis denne situasjonen kombinert med kaldstart og hyppige stopp: Profil, til slutt, bilkjøring i byen med korte reiser. I disse tilfellene kan det partikkelfilteret når nær mettet partikkel, ikke være i stand til å forårsake en slik regenerering kan skje automatisk under andre omstendigheter. Da blir det tett og problemene begynner: motoren er i feilmodus, vanligvis ikke flytte fra 2000 rpm og den maksimale hastighet er begrenset til 100 km / t.

Men hva er vitsen med partikkelfilter bærer Diesel?

Bil utbyggere er bundet av reglene for forurensende utslipp sine biler som omfatter en eksos element beholder partikler faste som genereres av motoren til å ikke gå utenfor. De er sammensatt av karbonavsetninger fra smøremiddel …

dette sil (partikkelfilteret, kan defineres som et slikt) Hjelper eksisterende Diesel ikke overstige 0,005 g / km, dvs. nesten null. Faktum er at siden 2011, må alle biler som selges som ny bringe dette element som hindrer at partikler ut i atmosfæren, som de er skadelig for helsen til de som puster, og bidrar til drivhuseffekten.

Deres tilstedeværelse er ikke bare et element som bidrar til å øke prisen på bilen, men også kan mislykkes og gjøre vedlikeholdskostnader vokse. Derfor er det viktig å vite om vi må velge en diesel bil som usvikelig montere den i dag, eller hvis vi valgte dette alternativet, hvordan å kjøre til partikkelfilteret i god stand varer så lenge som mulig.

Diesel partikkelfilterHvordan partikkelfilter fungerer?

En partikkelfilter består av celle porøse elementer carburo de silicio, impregnert med platina og palladium. Disse cellene la gjennom eksosgassen tydeligvis er blitt eller kan også behandles med andre elementer av bileksos (katalysator eller NOx-felle katalysator av selektiv reduksjon SCR), men ikke til partiklene.

disse De er lagret i filter og to trykksensorer, ett ved inngangen, og en annen ved utløpet av det, er det som bestemmer på hvilket punkt det er nær fylle dem.

Når datamaskinen som beskytter filteret mottar denne informasjonen, går du videre til temperaturøkning gasser utstedt av motoren selv med en ekstra skudd drivstoff, som i tilfellet med D-4D Toyota eller 1,5 dCi Renault-av Nissan og brenne, således er det i stand til å fjerne en del av avfallet som eksos oksydasjon. Selvfølgelig, ikke alle, og det er grunnen til at partikkelfilteret, men alltid fungerer som den skal, Den har en begrenset levetidDet vil være et punkt der stadig færre partikler prosess, og selv som ikke kan gjøre det lenger, fordi den er full.

Hvor lenge vil partikkelfilter?

Det er et spørsmål som er vanskelig å gi et presist svar, men ikke mindre enn 60 000 km; men vanligvis vil det si to ganger kilometer, om 120.000 km; og i noen tilfeller opp til fire ganger: 250.000 km Fiat bekreftet i noen av sine modeller.

Poenget er å komme så longevo blir nødvendig at noen betingelser er oppfylt i den kjemiske laboratorium i eksosen. For eksempel tar det sirkulær, av og til, for motorveier. Dette gjør det lettere å oppnå gasstemperaturer eksos rundt 600: Det er grunnen til at produsentene forsøker å sikre at filtrene er så nær motoren, for å dra nytte av det, på sin utgang, er avgasser når de er varmere.

Det partikkelfilter, er imidlertid nødvendig for å plassere ytterligere fra motoren og, i noen tilfeller, produsenter bruker filtere under anvendelse av additiver for å lette brenningen av de fangede partikler. Disse additivene reduserer den temperatur som kreves ca. 500 og regenerering kan gjøres oftere, for eksempel, rapporterer at Volkswagen i stedet for hver 1,000-1,200 km; De gjør hver 500-600 km. Selvfølgelig, går operasjonen ubemerket av sjåføren.

Diesel partikkelfilterHvor nedbryting av et partikkelfilter er anordnet?

I slike tilfeller er det ønskelig å følge instruksjonene vanligvis vises i oppdrag av bilen, Hit the Road for filteret for å oppnå optimal forbrenningstemperatur av partiklene. Regenerering krever vanligvis høyt turtall (Over 3000 rpm) og konstant hastighet for en stund, vanligvis ca 15 minutter.

Hvis vi kunne gjøre som bruker bil eller enda så regenerering filter ikke forekommer, finner vi at de indikasjoner på instrumentboksen insisterer vi besøker verkstedet, enten for å tvinge en det regenerering og hvis ikke det er mulig, reparasjon filter eller erstatte.

Før du gjør det, i noen tilfeller kan tjene aditivar drivstoff for å lette brennende partikler. hjelp disse væskene organisk-metalliske komponenter som kan finnes i stasjoner eller lagrer deler (kostnad mellom 15 og 20 euro), er det mulig å redusere temperaturen nødvendig for å lette regenerering av filteret.

Hvor mye reparasjoner dieselpartikkelfilter?

Men det kan heller ikke være nok, og heller ikke tvungen regenerering workshop: en relativt billig driftskostnader mellom 100 og 200 euro. Hvis ja, så det første målet ville være rengjøring eller reparasjon.

Rengjøring kan gjøres på ulike måter. En av de vanligste er gjennom et team ultrasoniske, arbeider med nedsenking av delen i vann og anvendelse av vaskemiddel kjemikalier, slik at rengjøring forekommer en gang begynner å ultralydtransduseren genererer vibrasjoner som rengjøre innsiden. Det er mulig å gjøre denne operasjonen 200 euro.

En annen måte går ren uten demontering, oppløsning av smuss med en spesifikk detergent, en operasjon som er løst i bare en time.

I noen tilfeller kan det også reparere filteret mens det opprettholdes i huset. I dette tilfellet hva som er gjort er erstatte de indre cellene. Det kan koste mer enn det dobbelte av første operasjonen, en 500 euro; men garantert å ha filteret som om nye.

Selvfølgelig kan det også bli erstattet helt, en situasjon som, avhengig av produsenten, kan koste ikke mindre enn 1000-1500 euro (Litt mindre hvis det ikke er den originale) og i noen tilfeller enda mer enn doblet til over 3000 euro.

Du kan også være interessert

– Spørsmål og tvil drivere

– Fjern det partikkelfilter er ulovlig

– Arrestert i Madrid av trucar partikkelfiltrene

Adblock
detector