Kodiaq Skoda 2,0 TDI: superprueba SUV med alle målinger

Kodiaq Skoda 2,0 TDI: superprueba SUV med alle målinger

Skoda Kodiaq er en kompakt SUV med sjelen til overlegen størrelse, kvalitet, plass og komfort. Diesel prøvd og vi gir alle våre målinger. Er den beste SUV for øyeblikket?

Grundig testet den nye Skoda Kodiaq 150 hk 2,0 TDI 4x4

Grundig testet den nye Skoda Kodiaq 150 hk 2,0 TDI 4x4

Grundig testet den nye Skoda Kodiaq 150 hk 2,0 TDI 4x4

Grundig testet den nye Skoda Kodiaq 150 hk 2,0 TDI 4x4

Seat og Volkswagen Tiguan etter Ateca, følgende SUV Volkswagen Group under MQB modulplattformen Det kommer til å markedsføre dette fantastiske Skoda Kodiaq, viser stor elastisitet denne arkitekturen. av 4,36 meter lang og 2.64m kampen Ateca tilbyr nå 34 og 15 cm mer, henholdsvis. Ved dimensjoner, den nye Kodiaq (som tar sitt navn fra en gigantisk bjørn som bor på øyene i den sørlige kysten av Alaska og øya med samme navn) står skrevende SUV-segmentet C og D, med klare rivaler Hyundai Santa Fe, Kia Sorento eller Land Rover Discovery Sport, men spesielt med Mitsubishi Outlander Nissan X-Trail.

Derfor og for sine mange muligheter lading, omfanget av den nye Skoda Kodiaq starter med forholdsvis kraftige motorer, og diesel med 2,0 TDI 150 hk bensin gjør -i en 1,4 TSI 125 hk 4×2- som kan velges med 6-trinns manuell girkasse eller automatisk DSG, jernbane eller fullstendig og 5 eller 7 seter. I vårt tilfelle startet vi grundig testet og 150 hk 2,0 TDI, DSG og 4×4.

Kodiaq Skoda 2,0 TDI 4×4: interior

Ingenting mer tilgang indre av den nye Skoda Kodiaq overrasket både god plass og, fremfor alt, materialer av høy kvalitet. Florerer myke overflater, enda mer enn i en VW Tiguan, men vi finner også hard plast. Dashbordet viser en sofistikert 8-tommers sentral skjerm med standard nettleser med et stort glass med touch-knapper på sidene og bare to fysikere. Det gir en teknologisk touch, men utenfor er svært merkbar på overflaten spor etter fingrene.

Skoda inne Kodiaqden Skoda tilkobling Kodiaq er veldig stor: du kan ha wi-fi, mobiltelefon lader induksjon… og, selvfølgelig, er den kompatibel med Apple Car Play, Android Auto og Mirror Link. Funksjonelt tilbyr mange hull å gjøre spredt over hele interiøret stedene. -den dobbelt hanske toppen ubelyst eller refrigerar-, midtkonsollen lokket, stor plass under justerbar og komfortabel midtarmlene eller dørene for å hindre ruidos- -forrados er bare et utvalg. Til dette bør legges de originale løsninger Bare Clever vanlig i nyere Skoda, med opp til 30 intelligente forslag.

den ergonomi bak rattet på Skoda er også veldig bra Kodiaq, med flere regler for å tillate raskere med bedre holdning. Alle kontrollene er veldig praktisk og er super komfortable seter med god elektrisk korsryggjustering på fire måter. Tilbake skiller seg ut for sin god plass i alle dimensjoner, selv om ingen måling er i posten. Access er veldig behagelig for de sjenerøse dimensjoner av sine dører, med et bredt fortau og 143 centimeter brede som tillater vertskap for noen lettelse å tre voksne, selv om den sentrale plaza har en sterkere fluffy, er litt forhøyet, og har en klumpete overføring tunnel. du kan Vanlig i lengderetningen i et bredt spekter å spille med benplass mellom 2. og 3. rader eller øke bagasjekapasiteten. Kvadratene av tredje rad er bare egnet for barn, for voksne er det lite rom for hvis beina er igjen noe også for andre, som det maksimale på tredje er 70- mens knærne er på et for høyt nivå . I tillegg trenger tilgang til være smidig.

SPACE Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 150 4X4 DSG
foran bredde 147 cm
bakre bredde 143 cm
foran høyde 94-100 cm
bak høyde 94 cm
benplass 60-78 cm
bagasjerom 540-730 (5), 220 (7) liter

Kodiaq Skoda 2,0 TDI 4×4: trunk

den stammen er en av juvelene i den nye Skoda Kodiaq. Ingen av hans rivaler passert 180 liters 7 arbeidsplasser, mens ingen andre SUV som fem kan nå 730 liter slik: VW Tiguan er den nærmeste, med 690. Det er sant at i begge, med et minimum benplass beboer 2.line men med 18 cm lengde justering av benken har ett god plass til, i hvert fall dekke våre behov. Din leilighet er på høyden av laste munnen, noe som gjør det lettere å innføre tung last, med en beholder under for å holde gardin når vi har 7 seter aktivert og andre til å forlate trekanter, garn, hansker … Og overraske! En nødsituasjon reservehjul. Og alt er her utnyttet plass.

Kodiaq Skoda 2,0 TDI 4×4: motor atferd og

Bare gå noen få meter å gjette hvor Skoda Han har særlig interesse i utvikling av sin Kodiaq: Å tilby en høy grad av komfort med en flott tur kvalitet. Til alle tider føles det veldig godt isolert, med en svært lav decibel nivå og et stort fotavtrykk. funnet 2,0 TDI 150 hk noe mer raffinert enn andre modeller Volkswagen-gruppen. Ja, lyden både Diesel tomgang og lave hastigheter er alltid til stede.

Skoda Kodiaq tilbakedette Kodiaq Skoda 2,0 TDI 150 hk 4×4 Det føles veldig myk og knapt overfører vibrasjoner. Hans svar er veldig progressiv, med en svært lineær kraftutfoldelse, men etter tilpasning til Euro 6 lovgivningen har mistet følelser, så det ser ut til å kjøre mindre enn hva som faktisk gjør som sertifiserer våre tall. Det er den tregeste av hans rivaler, men det er blant de laveste akselerasjon og utvinning. Når det gjelder forbruk uten å bli hevet sin egen, hvis de er noe høyere enn andre SUV kompakt, men ikke som den største av 7 seter. På veien, for eksempel VW Tiguan tilsvarende kuttet ham tre tiendedeler av en liter.

FORBRUK Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 150 4X4 DSG
forbruk byen 7,0 l / 100 km
forbruk Highway 6,2 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk 6,5 l / 100 km

Og det er at denne enhet av vår Skoda Kodiaq, med Automatisk DSG AWD og rumpe -lleva stasjonær oppvarming utstyr fra en godt løst tilhenger elektriske- kjøre på vår skala har kastet ikke mindre enn 1,9 tonn. En vekt som virker for oss litt overdreven til sin 150 hk. Riktignok kan det være nok for de fleste, men som later eller tenke høyt dynamisk belastning utnytte sitt potensial iherdig vi anbefale, for ytterligere € 1450, 190 hk-versjon høyere.

den 7-trinns DSG bades i olje, ikke tørr som den som anvendes for motorer til 25,5 mkg dreiemoment skiller seg ut som den mest kjente av 6 raskt og problemfritt. Aspekter som er superb. Men i sporty kjøring eller forbikjøring ikke er overbevisende logikken i handlingen med dette 2.0 TDI 150 hk, noe som fører til bruk i manuell modus, noe som i seg selv er helt tilfredsstillende. Selv om den offisielle maksimal effekt når 3,500-4,000 rpm i området, er det faktum at i de siste målingene vi har gjort, er det nærmere 3100 rpm, 4000 fallende betydelig tidligere. Problemet er at selv rullende at regimet i Sport og siste delen av maksimal effekt på fullt turtall og overgå toppen av “Kick-Down” change Hästens å redusere hastigheten, som ikke lenger gir noen ekstra fremstøt, om 5000 rpm, når du må gjøre er å laste opp en marsj oppover.

YTELSE Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 150 4X4 DSG
Acel. 0-100 km / t 10,78 s
Acel. 0-1000 meter 32,6 s
Forbikjøring 80-120 km / t 8,8 s
Loudness 100 km / t 64,0 dB
Loudness 120 km / t 67,9 dB
Bremsing fra 140 km / t 68,9 m
vekt skala 1897 kg

På fjellveier med skarpe kurver, overvekt dette Skoda Kodiaq hensyn til en Volkswagen Tiguan og dens største kampen blir lagt merke til, men trekker mye oppmerksomhet den høye hastigheten i svinger slik, med flipflops innhold og gode overganger i støtte endringer; i det minste Styrt demping DCC utstyre vår enhet. Highway skiller seg ut for sin flotte kroppsholdning, presisjon og trukket stor følelse av sikkerhet den sender. Ledelsen gir ikke all den informasjonen du forventer, men det er nøyaktig og rask nok til å passe stort sett en stor SUV som kommer som en klar utfordring til rivalene.

Rabatterte priser (mars 2017) Kodiaq Skoda 2,0 TDI / 150 4X4 DSG (fra 31 585 til 38 135 €)

Du kan også være interessert i:

SUV Skoda Kodiaq Coupe nærmere til Europa?

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan, hva er bedre?

Skoda Yeti 2018: Den nye mini Kodiaq

Adblock
detector