Lysanlegg i bilen: halogen, LED eller Xenon?

Lysanlegg i bilen: halogen, LED eller Xenon?

Det er alltid viktig å ha god belysning i bilen. Her prøver vi å svare på spørsmål om hvorvidt LED hovedlys er alltid det beste valget.

Analyse av lysanlegg i bilen

Analyse av lysanlegg i bilen

Analyse av lysanlegg i bilen

Analyse av lysanlegg i bilen

Vi sier på forhånd: Hvis det du ønsker er å spare, ikke kommer til å få bedre frontlykter. selv LED hovedlys forbruker ikke mer enn en fjerdedel av energien som forbrukes av H7 lyskastere, De har aldri avskrives økonomisk. Men om sikkerhetsspørsmål, bør pengene gå til bakgrunnen.

noen halogenlamper De oppnås ganske gode resultater, som vist av våre tester, men som for liv, lys intensitet og omfang klassisk belysning lykter har viktige begrensninger. Deres drift er svært lik pærer. Men for å utføre funksjoner adaptive, så lenge gjenskinn lys, brukes nesten utelukkende ledet hodelykt. Selv Xenon-lykter, også kalt utladningslamper, blir i økende grad erstattet av lysdioder, og har helt forkastet i utviklingsavdelinger noen produsenter. Selv om mekaniske roterende moduler har ti år tillater funksjoner som dynamiske kurvelys, bare tillate andre alternativer.

den LED-lysene er å erstatte xenon. I motsetning LED overbevist på flere punkter samtidig. Så med en levetid på over 10.000 timer, ofte de vokser fra kjøretøyet, sende ut lys 5500 Kelvin som solenergi og presentere en lavt energiforbruk. I tillegg, takket være sin stor reaksjonshastighet, disse frontlyktene lyser opp veien høy nøyaktighet og oppløsning. Mens LED-lykter er i stand til å lyse med full intensitet i et brøkdels sekund, xenonlykter ta noen sekunder å kunne tilby all sin herlighet.

Selvfølgelig, hvis vi ser på de utstyrslister noen produsenter vil se at valg av belysningsteknologi er svært begrenset i mange modeller, eller utsatt for andre alternativer, selv om andre allerede har laser lys og de mest forskjellige funksjoner adaptive.

Så vi utførte våre tester

Målte verdier i lux og lumen er viktig, men uten betydning i praksis. Det som virkelig teller er at lyset er godt fordelt. For å sammenligne forskjellige sett av hovedlysene, startet ved å analysere stråler projiseres på en asfaltoverflate av et lett krets, og Vi sjekker utskriftene for noen runder på krets runde.

I denne første utgaven av vår rapport vi basert på tre populære modeller på markedet De er blant annet i sitt utstyr to eller tre ulike alternativer for lysanlegg, og kan ekstrapoleres til andre modeller hvis du er nølende til å bestemme seg for LED-lys, halogen eller xenon.

Seat Leon: Halogen vs LED

Seat Leon

Surprise! Halogen lykter er bedre: justert optimalt lyser opp veien mer utbredt og ensartet LED hovedlys.

Anført

Seat Leon ledet

Sammen, LED-lys er svake. Den lette fordelingen er noe uregelmessig. Skarp kontrast av linjen av den nærlys gjør rammen virker meget kort. Ved å aktivere de høye bjelker, hele modulen roterer oppover, og dermed øker både høyde og bredde og omfang, men ytterligere svekker lysintensiteten.

halogen

Seat Leon halogener

Potente halogen frontlykter belyse overflaten som vender mot kjøretøyet meget homogent og fordele lyset fra en meget behagelig måte, både i bredderetningen og i lengderetningen. Bjelkene også å oppnå bedre resultater, belyse området i fronten av kjøretøyet med en jevn lyshet. I tillegg en nyttig kurvelys tilbys.

Opel Astra: Halogen vs LED MATRIX

Opel Astra

Matrix LED frontlykter og i C-segmentet: her, er avgjørelsen klar. Selv med bilen stoppet, og uten anvendelse av matriksen fungerer, halogen frontlykter er ikke et alternativ til lysdioder.

LED matrix

Opel Astra ledes

alltid lyser opp veien optimalt uten å blende andre kjøretøyer. Også nærlys er potente intenst belyse et stort område. Lysstrålen over lange avstander med stor intensitet og meget jevnt sende driver sikkerhet.

halogen

Astra halogener

Her er forskjellene så uttalt at halogenlykter, selv i fjernlys modus, kan neppe konkurrere med LED-lys krysset. Omfanget og fordeling av lys har betydelige mangler: driveren eneste sett før ham en kanal for sterkt lys, hvis lysstyrke avtar hurtig sideveis og avstand.

Volkswagen Polo: halogen, xenon og LED

Volkswagen Polo

Uten en klar anbefaling: LED frontlykter, ingen adaptive funksjoner, ikke helt overbevisende, men xenon hovedlys er ikke tilgjengelig på alle modeller.

Anført

VW Polo ledes

Deres bjelker er uten sidestykke: ingen annen fyr av denne sammenligningen er i stand til å lyse så langt, så intenst og så så uniform. Men gjør det nærlys ikke opprettholde nivået: svak belysning over, og en sterk kontrast til skjærelinjen trekkes poeng.

halogen

VW Polo halogener

Disse halogenlykter ikke begå noen feil klump. Men dens omfang og kvaliteten på sin belysning ikke er i stand til å konkurrere med valgfrie lysanlegg. Også fordelingen av lys, skitne og uregelmessig noe, kan det være irriterende.

xenon

VW Polo xenon

Crosspolo og BlueGT bare tilby xenon frontlykter. Nytten for den daglige er høyere enn for LED frontlykter, som overflaten som vender mot kjøretøyets lys bredere og jevnt. Bare fordelingen av lys, en lys flekk foran sjåføren, krever litt tålmodighet i starten.

Verdict: Er det verdt å betale $ 1000 mer for LED-lys?

Det er ting som det er bedre ikke å spare. Selv om resultatene av disse testene er ikke tilstrekkelig avgjørende, kan vi vurdere det svake LED hovedlys Seat Leon unntak. I de fleste tilfeller, xenon frontlykter og LED øke synlighet i mørket. Den store fordelen i sikkerhet dette innebærer er verdt 1000 euro som vanligvis koster. Det bør også huske på at valg lysanlegg øke annenhåndsverdi. Hvis du i tillegg adaptive funksjoner som tilbys, er valget enkelt.

Videre produsentene vanligvis dra nytte av de gode intensjonene til sine kunder, relegating flomlys tilleggsutstyrsversjonene dyrere eller å inkludere dem i pakker sammen med andre statister. For å få til trafikksikkerheten, bør de endre sin holdning, spesielt så langt som små og rimelige biler er bekymret.

Du kan også være interessert

Lysanlegg i bilen: Hvem har den beste adaptive frontlykter?

Skoda Ypperlig og intelligente og adaptiv belysning

Opel guidet lys: hva øyet ser se

Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis

Adblock
detector