Biler til minne: Renault 11 Turbo 18 Turbo og 21 Turbo

Biler til minne: Renault 11 Turbo 18 Turbo og 21 Turbo

18 og 11 var den første turbo Renault standard med ikke nær forbindelse med konkurranse. Og 21 var den første 4-sylindret motor … og den beste Renault turbo forrige århundre.Biler til minne: Renault 11 Turbo 18 Turbo og 21 Turbo

vurderer serien biler normal produksjon, utelate Renault 5 Turbo, disse tre spillerne i dag (Renault 11, 18 og 21 Turbo) De var absolutt pionerene i Renault. General Motors var den første merkevaren til å våge seg inn i turbo, på begynnelsen av 60-årene med Oldsmobile Jetfire (En versjon av Huggert) og Chevrolet Monza Spyder (En versjon av corvair). Var pionerer i Europa BMW, til 2002 i 1973, og Porsche, med 930 ett år senere: Både relatert mer eller mindre direkte med konkurransen. Den første familien sedan ble kuttet i Europa Saab Turbo 99, i 1978 (Vi savner mark rett?), Med en 2 liters motor 145 hk. I stedet Renault lanserte sin 18 Turbo i 1980, med en motor 1,6 liter og 110 hk makt. Det var en veldig rask saloon på den tiden, men nærmere en bil enn en sporty normal bruk.

født renault 18 Turbo

Renault og montert i sin 18 Turbo en annen motor som ble utviklet for Alpine Turbo, aluminium Cléon 1,6 liters motor, kamakselen i blokken, topplokk og parallelle kile ventiler. Turboladeren var en Garret som sendte den komprimerte luft til en mellomkjøler og dermed til en unibody forgasser. Med 8,6 til 1 kompresjonsforhold og et maksimalt trykk på 0,5 bar, Han ga 110 hk i en første versjon, og 125 hk i en andre med forskjeller i turboladeren og tenning.

Til tross for den bakre aleroncito og stort skilt “Turbo” på sidene, Renault 18 Turbo er den beste unwrapping på raske veier treg og var ikke ubehagelig suspensjon. Selv i denne tidlige versjonen med forgasser kunne sette pris på fordelen av turbolading: i ytelse likt eller overskred den Sete 131 motoren 114 hk 1,9 l, men han tilbrakte litt mindre. Mekanikken av 18 ble overført Turbo Turbo Fire, den første kupé i verden i sitt område en turboladet bensin og en diesel motor.

Renault 18 TurboRenault 11 Turbo kommer

den Renault 11 Turbo med tre-dør legeme, og det passer inn i hva “sport compact” blir deretter vurdert. Men mens Renault selges kun i Spania denne versjonen 9 Turbo fire-dørs kroppen er også produsert. 11 Turbo var svært lik 5 GT Turbo kom neste og, som her, var det to versjoner. I tilfelle av 11 Først var det en 105 hk (1984 og 1986) og deretter en 115 hk (1986 til 1989). Årsaken er at de første motorene hadde problemer på og detonasjon løst i den andre modellen. I trinn fra en versjon til en annen ble det også forandrer karosseri og chassis, og skivebremser av original trommel, og en reduksjon på 10 kg i total vekt. Motoren var den Cléon (Sierra) og støping kamaksel i blokken, med en turbolader Garret T2, mellomkjøler og en forgasser forgasser monocuerpo,

Ytelsen til Renault 11 Turbo var gode, men den store forskjellen som ville deretter inn GT Turbo og kompetanse hadde ikke i tilfelle 11 Turbo. Likevel, det var på nivå eller over en VW Golf GTI 112 hk, en Lancia Delta HF 130 hk, en Ford Escort XR3 105 hk, men ikke en Opel Kadett GSi eller Peugeot 309 GTi. Renault 11 Turbo hadde ingen myk fjæring og reaksjonene var balansert, men tilbyr ikke den sportslige følelsen av noen av modellene (309 og spesielt Golf). Ja, det koster nesten halvparten av Golf eller Delta.

Renault 11 TurboTid Renault 21 Turbo

Ved tvil kan passe 18 og 11 om de responderer som en sport eller ikke, når det gjelder Renault 21 var klart ja. Hvem gjennomført prosjektet ble en sedan som fredelig en slags stor kropp GT Turbo og mye sterkere. 21 Turbo nådde markedet i 1987 med Douvrin firesylindret motor. Denne motoren, i atmosfærisk, med 2 liter og åtte ventiler, var ikke noe spesielt, men i det minste de hadde kamakselen i sylinderhodet og halvkuleformet kamera, i tillegg til aluminiumblokk. De lagt en turbolader Garret T3 blåser til 0,9 bar, to mellomkjøler, Renix elektronisk injeksjon og 8: 1 kompresjon.

den første versjon av den Renault 21 Turbo, uten katalysator 175 hp nås bare 5200; makt var faktisk mye høyere. I 1992 kom det katalysert versjonen bodde på 162 hk ved 5500 rpm og mistet en del av moroa. Det var imponerende for sin thrust, selv om en del av det inntrykket skyldes en forsinkelse i responsen var fortsatt stor, større enn selv noen tidligere modeller. I alle fall når du har brukt til å vurdere forsinkelsen og tråkke på gassen på forhånd, det gjorde ikke bry mye.

Renault 21 Turboden Motoren var det skilles Renault 21 Turbo, men ikke alle. På den godt utgangspunkt 21, Renault gjort modifikasjoner til chassiset som ble et sports sedan: nedre del av kroppen, andre innstillinger fjærer, dempere og endringer i hjulinnstilling. Med en god følelse og adresse bremser varig mer enn vanlig (men ikke så ønskelig) 21 Turbo var blant de beste også når føreren ikke var fartsovertredelse. Førerplassen var sviktende litt, som i alle idretter Renault på den tiden. Setene hadde en konvolutt, men med noe mykt fylling, og ratt som tilbøyelighet så karakteristisk for merket som forlater toppen og bunnen tett avstand.

I 1989, da han begynte å mote kombinerer turboladet motor og firehjulsdrift sedans slike lanserte Renault 21 Turbo Quadra. Hadde en planetsenterdifferensial asymmetrisk (mer kraft på forakselen) med et viskøst kopling, i tillegg til en manuell låse bakre differensial (bare meget glatte overflater). Det var den raskeste sedan i sin klasse til De nådde 405 T16, Jeg hadde ikke klart overskredet i ytelse til tross for sin 196 hk, og Opel Vectra Turbo 4×4, akselererer raskere, men mer stabil. Bortsett fra de hensyn som kan gjøres som en sport, og som et produkt generelt, Renault 21 var den beste av den første tids Renault turbo.

Du kan også være interessert i:

Biler til minne: Kadett GSi Opel

Biler til minne: Citroën Visa GTi

Biler til minne: Volkswagen Corrado

Adblock
detector