Biler for erindring: Opel Kadett GSI 16v (opprinnelig proof)

Biler for erindring: Opel Kadett GSI 16v (opprinnelig proof)

Med fremragende ytelse, GSI 16v Opel Kadett slynget til toppen på tidspunktet for europeiske spekter av front-wheel drive sports sedan. Dette var hans test i 1988 …

Opprinnelige testen: Opel Kadett GSI (1988)

Opprinnelige testen: Opel Kadett GSI (1988)

Opprinnelige testen: Opel Kadett GSI (1988)

Opprinnelige testen: Opel Kadett GSI (1988)

Hovedpersonen denne uken av vår elskede seksjon “Biler til minne” Det er en gammel kjenning … og savnet: Opel Kadett GSI 16v. Den populære tyske sports merket en hel generasjon ytelse. Vi lar denne gangen med den opprinnelige full test, publisert i magasinet vårt BILEN Motorpress Ibérica, trenger 129th oktober 1988. Og ikke skrive enten: de hadde da Arturo de Andrés …

“Opel Kadett GSi er nesten en klassiker i moderne idrett basert på gjennomsnittlig forhjulsdrift sedan; Fra begynnelsen, bare fire år siden, motor 1,8 liter 115 HK, Det har vært Iíder salg i sin bransje i det spanske markedet. Slipp 2 liter og 130 hk, Følgende sameksistens som angår oss, har nesten to år siden en velfortjent prestisje i form ren ytelse og drivstofføkonomi, Mens krevende de satt noen buts sin veigrep, kanskje noe understeery og dupper for en bil som får ingen problemer 205 km / t.

for 16v versjon De har blitt tatt ganske radikale tiltak, men lite synlig i utseende, at endringen meget betydelig veigrep. For det første er bilen sitter 1 cm lavere i begge togene, med en fjærer som er 10 og 20% ​​stivere, henholdsvis foran og bak, men med gummiproppene, kompresjon, tillate 20 mm av reiser. I tillegg Den passerer den fremre ringstabilisator 20 til 22 mm (46% effektiv), og vanlig bak 18mm legges en annen, montert luft på 15 mm. Således mellom fjærer og barer, i rull stivhet øker med 35% i gjennomsnitt være 33% fremre og bakre 37%, etter bedre veigrep og eliminere understyring. 20 mm tilbake over satellitt, og økt rulle -30′ til -1st 40′, effektivitetskurven øker vesentlig, og tredje vippe boksen, går sideveis belastning 0,55 til 0,7 g siden, mens drift avtar med 40%, påføring av bare 90% av innsatsen på rattet i en 2.0i.

Opel Kadett GSiden adresse har liten modifikasjon, men deres forankringer, V-formet nå gi en 40% tverrstivhet, noe som forbedrer nøyaktigheten av guiaje. Variasjoner i understell komplett med bakre skiver 260 mm i stedet for trommer. Ingen dekk eller dekk er endret, og dermed en del av kritikken mot modellen, den mest bitre og uberettigede det av en fransk journalist som, for å hevne en monumental spinn og dermed utenfor banen på Montlhery, krysset ut den stakkars bilen ‘morder’ kritikk som har blitt gjengitt i Spania av bladet som har den Opphavsrett, uten plager å bekrefte det lurt eller falsk en slik anklage. Vi kan forsikre lesere, etter at flere tusen km for alle veier (vanligvis slå) og alle typer cruise (vanligvis raskere), som Kadett 16V er helt kontrollerbar, og enda mer enn nok trekkraft med sin 185 / 65-14 i dekk 5,5". Sant nok, spesielt tørr, setter en 195/60 dekk 6"Som ville være den ideelle fjellet, men ikke falle som et spørsmål om kjettinger, som deretter rozarían i hjulbuene.

Med alt dette, Opel Kadett GSi 16V når ikke adelen av atferd og lette å kjøre en Golf GTI 16V, men på veien, mer enn rikelig kompenserer for dette liten forskjell med sin overveldende overlegenhet i akselerasjon og utvinning. I feltet av fordelene, og alltid innen kategorien front-wheel drive sports sedan, dominerer denne Kadett alle sine rivaler i alle tidsberegning, unntatt R21 Turbo, som fortsatt du klarer å dominere 400m utvinning, enten fjerde eller femte, og vår forbikjøring manøver; på 400 meter akselerasjonen gitt bare 2/10, noe som betyr at en halv kilometer nedenfor, er enda høyere enn det franske kompressormatet, og man oppnår til kraften av Turbo som denne avstand er overskredet. I praksis betyr dette at i virado feltet og vei med noe trafikk, hvor det er vanskelig å finne klare på én kilometer, er den GSi 16V forhjulsdrift den mest effektiv levering.

Det utrolige med levering av denne motoren er supplert med en forbruk er utrolig lavt; spesifikt, i vår reise rolig type plan, har den oppnådd et absolutt minimum; sekvensiell injeksjon, heller enn “fasatura” ukritiske vedrørende åpningen av ventiler, ser ut til å fungere, og ikke bare en business case eller for strøm.

Opel Kadett GSI 16vden følelsen av kjøreglede forsterkes av en fornyet overføring, hvor stor 230mm clutch er ansvarlig for å kontrollere den sterke par avrevne og endringer som er gjort i full fart. Endringer som gjøres lettere ved en kassehuset og lagrene forsterket, men fremfor alt en bedre velger guidet og nye større sincros i alle gir, tre konus som er den første og andre; Det morsomme er at innsetting av marsjene er merkbart glattere og mer nøyaktig enn i de andre endringene Opel, som ikke var dårlig om det. Tvert imot, uten hjelp av servostyring, blir bilens håndtering manøvrering litt kjedelig, og i områder tungt hefting krever mye manoteo, siden retningen er treg, men lettere enn før, som det har blitt sagt. Servo, etter vårt syn, er en nesten uunnværlig alternativ i denne bilen, hvis du ønsker å maksimere kjøreglede.

Glede, selvfølgelig, Det stammer hovedsakelig fra den eksepsjonelle dreiemomentkurve, støttet av en presis utviklingen, og i en endring som fungerer perfekt, selv om det ikke er nødvendig å bruke det oftere for ren nytelse av det. Og ikke glem det, spesielt sammenlignet med versjon 2.0i, den bemerkelsesverdig forbedring av stabilitet og bremsing. Totalt Kadett 16V er nå en svært alvorlig bil, med enorm effektivitet i alle slags road.

Retur til hele nøkkelen, som er motoren, si, toppakning ned, er de eneste modifiseringer stemplet stempler med flytende buIones og aluminium veivhus i stedet for metall, med gjenopptreden av radiatoren olje som brukes i den gamle GSI 1.8L og dagens GT tre bind. I motsetning til dette, er topplokket helt ny og sekvensiell injeksjon Motronic M 2,5, med autodiagnostic, måle faktisk luftmasse og sekvensiell injeksjonsfasen variabel avhengig av motorturtallet og ventilåpning.

Bilde Engine Kadett GSI 16vSom vi har sagt før, bare R21 Turbo er opp, eller til og med overskrider lange avstander, noe som gir den Kadett 16V. Men vi kan ikke slå deg bare i en allerede svært nær horisonten ser en kraftig konkurrent: VW Corrado. Vi viser til den versjonen med volumetriske kompressor G 60, fordi 16V å bli importert til Spania først være klart under Kadett. En annen ting er at kompressormatet versjon dukker opp når den ikke er katalysert, som overstiger i 10 CV (men også over 100 kg) til GSI, som har en momentkurve tilnærmet like.

Forskjellen er at, selv om den generelle linjen er svært like og slaget og lengde, Corrado er en coupe, selv om fire seter, mens GSI er en sports sedan. marginal forskjell, hvis du vil (med unntak av skillet alltid gir et mindretall kroppen); men hva er ikke så marginal prisforskjellen vil bli, da dette Corrado koster nesten fire millioner, det vil si; og en halv ganger hva en GSi 16V utstyrt baken av alternativer (som trenger ikke begge)”.

Du kan også være interessert i:

Det var den Opel Corsa GSi

Alle nye Opel kommer i 2017

PSA annonserte kjøp av Opel

Adblock
detector