Mazdas fremtid: forbrenningsmotoren har en lang reise

Mazdas fremtid: forbrenningsmotoren har en lang reise

Datoen er så langt unna at samfunnet og dets krav til bilen skal ha blitt så mye at det er vanskelig å beregne dagens perspektiv. Men produsentene er klart at skulle møte etterspørselen og på en bestemt måte lovgivende regelverk markedsrente. Vi fokuserer på Mazda, som nettopp har kommet for å finne ut en del av sin strategi.

Fremtidige planer går gjennom forbedrede forbrenningsmotorer, der motoren gløden SKYACTIV bensin-X, og gradvis innføring av elektrifisering i området som starter ved 2019 med denne motoren og Hybrid konsept og utvide Milde nesten ytterligere to tiår. Men så selv, ifølge prognoser håndtering Mazda, over 80% av sine produkter vil fortsette å stole på forbrenningsmotorer, de fleste av dem i forbindelse med hybrider, plug-in hybrider og tencología energigjenvinning å lade batteri tilbehør .

Tidligere, i 2019 er det ventet å være kommet inn i første 100% elektrisk og Mazda vil vite om det vil eller ikke utvidet rekkevidde, med en forbrenningsmotor som fungerer som en generator for batteri. Det foregriper den første plug-in hybrid der Mazda, planlagt for 2021. Det er imidlertid ingen planer om å utvikle en bil-drevne brenselcelle fra hydrogen. Vi ryddet ham under hans Globalt Tech Forum vurderer at denne teknologien har fortsatt store mangler, spesielt i tilbudet som skal brukes i stor utstrekning.

Utviklingen av produktspekteret går parallelt med forskning og utvikling som Mazda allerede har annonsert, herunder autonom kjøre, forstås som en automatisk copilot for å holde sjåførene mest aktive alder fra 2020y utvikling syntetisk drivstoff fra alger, hva de har allerede oppnådd eksperimentelt ved hjelp av familien til Euglena.