Første test: Volkswagen Passat GTE, forbruker sedan mindre

Finn balansen mellom sportslighet og forbruk; Det er begrunnelsen for Volkswagen Passat GTE, vil en plug-in hybrid kommer i 2016 til Spania og vi prøvde.

Kontakt: Volkswagen Passat GTE, forbruker sedan mindre

Kontakt: Volkswagen Passat GTE, forbruker sedan mindre

Kontakt: Volkswagen Passat GTE, forbruker sedan mindre

Kontakt: Volkswagen Passat GTE, forbruker sedan mindre

den Volkswagen Passat GTE vinner også tittelen, som det har gjort med sin lillebror Golf. Denne bilen fremdrift plug-in hybrid eller Plug-In kommer fra en kombinasjon av 1.4 TSI bensinmotor, med turbo og direkte injeksjon og 156 HK ytelse med en 115 hk elektrisk som er anordnet mellom forbrenningsmotoren og den direkte koblingsgirkasse og seks relasjoner (kjent som DSG). Denne kombinasjonen produsert i sammenheng 218 hk og et maksimalt dreiemoment på 40,81 mkg.

Volkswagen Passat GTE sedan og eiendom

I den første dynamisk kontakt forventet vi stillhet og glatthet boot, som alltid i elektrisk modus, forutsatt at ion batteri har en minimumslast. Inntreden i driften av bensinmotor vil avhenge av ledelsen å gjøre gasspedalen og hastighet. Fra den sentrale kontrollboksen vil vi ha tilgang til ulike kjøremodi.

elektrisk fremdrift til 130 km / t

Sikkert er det mest interessante ting om denne bilen batteriet gir oss Vandre i elektrisk modus (Full belastning) til 50 km, autonomi når det gjelder 'normal' kjøring er noe lavere. Overraskende, men at den elektriske motoren tillater oss å rulle opp til 130 km / t, noe som vi så i vår test i løpet av noen få meter at ruten mulig for oss å oppnå denne hastigheten lovlig.

Hvis vi kombinerer dette autonomi tilbys av drivstofftanken, de er annonsert 1.100 kilometer. Vi hadde lite tid til å teste det i denne forstand, men instrumentpanelet viste betydelig mindre, spesielt etter den første timen av skyting. Tenk deg at disse dataene og den gjennomsnittlige utlyst i 1,6 l / 100 km, De krever kjøring med optimale veiforhold, uten å nå høye hastigheter, og etter å ha brukt stilling 'B' (Tilgjengelig giring spak og en høy kapasitet for regenerering energi). Løfte foten fra gasspedalen og ved bremsing, denne teknologien også bli brukt for å lade batteriet.

Hvis du ser på fordelene, kan vi se at akselererer 0 til 100 km / t i 7,4 sekunder, raskere enn 1.4 TSI bensin versjon (150 HK), men litt lavere enn det 2,0 TDI 240 hk.

kjøremoduser

Volkswagen Passat GTE

Hvis vi søker maksimal dynamikk i den nye Volkswagen Passat GTE GTE spiller nøkkelen og den første transformasjon kommer via motoren lyd, mye mer sporty. Økt følsomhet for gasspedalen, raskere endringer DSG i en retning noe hardere og fastere suspensjon fottrinn. TSI ledelsen er også litt endret, slik at vi kan ha med garantier for 218 hk annonsert. GTE på denne måten, inngang er veldig bra, hjulpet av dobbel-clutch girkasse. Hvis lenket kurver, Passat ikke vist knapt merkbart til den økte vekt 1722 kg 1646 kg mot et konvensjonelt Passat, hjalp også fordi batteriet er plassert i en meget lav stilling under baksetet. Stammen har et volum på 586 liter, samme kapasitet som i den konvensjonelle versjon.

På motsatt side, kan vi velge den nye Volkswagen Passat i veien 'Batteriladning', som gjør det TSI jeg fokusert på å generere elektrisitet for batterilading -a 120 km / t konstant, kan vi lades opp til 80 prosent i en tid mellom 45 minutter og en time-. Ja, forbruk tilnærminger og når til og med overgå de to tallene. Selvfølgelig, i bytte for elektrisk rekkevidde flere kilometer når vi kommer til et urbant område, syltetøy eller den siste strekningen til å gå, og da den gjennomsnittlige forbruker vil gå ned.

Modus også tilgjengelig 'Battery Hold', vil ikke tillate noen bekostning av batteristrøm. På denne måten gjør vi bruk av bensinmotor og håper å finne et sted hvor vi bruker elektrisitet.

i posisjon 'E-Mode', vil ha en Konsekvent bruk av elektromotoren, det skifter automatisk over til den 'Hybrid' -modus når forholdene krever (dødt batteri, sparket akseleratoren eller over 130 km / t). I sistnevnte kjøremodus, vekslende til tider med sportslig 'GTE' er den som valgte oss på vår vei bare en time unna. Forbruket holdt mellom 5 og 6,5 l / 100 km, ikke ubetydelige tall for en saloon i dette segmentet og tilbud.

Passat GTE flaggskip

Som det synlige og representative hode kjede gir dette GTE Volkswagen Passat utførelser og kvalitet som forventes av kunder i denne type kjøretøy. Gir serie elementer som kjørelys LED typen, hus bremsekalipere malt blå, 18-tommers hjul, skinn og ryggekameraet pluss alternativene 'premium' som "head-up display, 19-tommers hjul, 'systemDigital Cockpit ' og ulike tilkoblingstjenester.

Ladekontakt Volkswagen Passat GTE

ganger De annonserte lade 4 timer 15 minutter for en vanlig stikkontakt, mens hvis vi gjør en rask beslutning tid er redusert til to og en halv time. Denne beslutningen er riktig av logoen som ligger på nettet, i motsetning til Golf GTE, som er rett under logoen. Grunnen er at den Passat GTE har radar ACC (adaptive cruisehastighet) og er plassert der.

hans Utgivelsesdato i det spanske markedet vil finne sted tidlig i 2016, men skal gå før Tyskland (oktober 2015).

ennå det finnes ingen offisielle priser, men det virker som Det koster ca 45.000 euro, sikkert en gang rabatter er anvendt og merkevare Movele plan.

Adblock
detector